Sistemi nasıl kurduğuna dair bilgi veren Kalaycıklıoğlu, LPG’ye dayanıklı basınç tüpü yaptırdığını, motosikletin beyninde de bazı değişiklikler yaptığını ifade ederek, "Basınç altında sıvılaştırılmış gazlar, alçak atmosfere çıktıkları zaman soğuyor ve beyin çalışmaz hale geliyor. Onun için gerekli şeyleri yaptım, motora uyguladım, çalıştırdım. 15-20 gün randıman alamadım. Ayarları yaptırdıktan sonra randıman aldım. Benzinden daha iyi çekişi var. Çok ekonomik" diye konuştu.
Kalaycıklıoğlu, LPG tüpü takmadan önce motosikletinin kilometrede 30 Kr’lik, taktıktan sonra ise 8 Kr’lik
yakıt tükettiğini kaydetti.
Sistemin çalışması hakkındaki bir soruya ise Kalaycıklıoğlu, "Gaz, LPG tankından beyne geliyor. Oradan mikserlere dağılıyor. Yanma odasında yanıp dışarı çıkıyor" yanıtını verdi.
LPG sistemleri hakkında daha önce bilgi sahibi olmadığını anlatan Kalaycıklıoğlu, konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırdığını ifade etti. Kalaycıklıoğlu, LPG’nin ruhsata işlenmesi için ilgili yerlere başvurmayı düşündüğünü de belirterek, "Bir de patentini almayı düşünüyorum. Deneme amaçlı yaptığım için kullanmıyorum. Onları aldıktan sonra kullanmayı düşünüyorum. Şu an ekonomik durumum iyi değil. Ekonomik durumumu düzelttiğim zaman patentini almayı düşünüyorum" dedi.
Makine Mühendisleri Odası Sorumlu Mühendisi Cemal Gedikoğlu ise motosiklete LPG tüpü takılmasının yasal bir sınırlaması olmadığını belirterek, "Ama her araca LPG tüpü takmanın uluslararası standardı var. O standarda uyduğu sürece kimse ’motosiklete niye LPG tüpü takıyorsunuz?’ deme lüksüne sahip değil" dedi.