Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
2025’te Tapu İşlemleri İçin Eski Kimlikler Kullanılamayacak
2025’te Tapu İşlemleri İçin Eski Kimlikler Kullanılamayacak
Sahte Alkol Operasyonunda 10 Bin 600 Litre Ele Geçirildi
Sahte Alkol Operasyonunda 10 Bin 600 Litre Ele Geçirildi
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
HABERLER>TEKNOLOJİ
2 Eylül 2020 Çarşamba - 10:47

Siber suçların maliyetlerinin 6 trilyona ulaşması bekleniyor

Siber suçların küresel çaptaki maliyetinin 2021 yılı sonuna kadar 6 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Siber suçların maliyetlerinin 6 trilyona ulaşması bekleniyor

Siber suçların küresel çaptaki maliyetinin 2021 yılı sonuna kadar 6 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Her an siber saldırı tehlikesi altında olan şirketlerin ise yaptıkları yatırımlara rağmen yanlış bakış açılarına sahip olduklarını belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, inanmaya acilen son verilmesi gereken 5 siber güvenlik efsanesi üzerinden şirketleri uyarıyor.

Siber güvenlik ve iş dünyası, günümüzde birbirinden ayrı tutulamaz konumda bulunuyor. Özellikle de siber tehditlerin boyutları ve yarattıkları zararlara bakıldığında işler daha da ciddiye biniyor. Cybersecurity Ventures tarafından gerçekleşen siber güvenliğe dair küresel çaptaki pazar araştırmaları da 2021 yılı sonuna kadar 1 trilyon doların üzerinde siber güvenlik yatırımları gerçekleştirecek olan iş dünyasının 6 trilyon dolarlık siber suç maliyetleri ile karşı karşıya kalacağını öne sürüyor. Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen küresel sağlayıcısı WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez’e göre, şirketlerin siber güvenlik yatırımlarını gerçekleştirmeden önce siber güvenlik hakkında doğru bilinen yanlışları düzeltmeleri gerekiyor. İşte şirketlerin siber güvenlik tarafında doğru bildikleri 5 yanlış;

1. Şirketim siber saldırılar için küçük. Çürütülmesi gereken en yaygın siber güvenlik efsanelerinden sadece birisi. Çoğu KOBİ, genelde siber ataklara karşı görünmez olacağı düşüncesine kapılıyor ve radarın dışında oldukları için her türlü dijital tehditten uzakta, güvende olduğunu düşünüyor. Oysaki durum sanıldığı kadar masum olmuyor. Hackerler, siber saldırılar için hedef tutturmaya çalıştığında kuruluşun büyüklüğünü önemsemiyor. Araştırmalar da siber güvenlik ihlalini en çok yapan %58'lik kısmın küçük işletmeler olduğunu söylüyor.

2. Antivirüs ve Antimalware yazılımlar tek başına yeterlidir. Bu yazılımlar, tüm kötü amaçlı yazılımlar ve virüsler hakkında bilgi içeren büyük bir veri tabanına dayanıyor. Ancak, bilgisayar korsanları bulunulan ağa veya PC'ye bulaşmak için yeni türden bir kötü amaçlı yazılım kullanırsa, bu antivirüs yazılımlarının bunları tespit edememe ihtimali yüksek oluyor. Bu nedenle, yalnızca antivirüs yazılımlarına güvenmemek gerekiyor. Bunlar, bulunulan sistem için yalnızca ilk savunma hattıdır ve güvenliği sağlayabilmek için her zaman birden fazla savunma seçeneğinin olması gerekiyor.

3. Kullandığımız şifreler çok güçlü. Çoğu kişi, sürekli olarak kullandıkları şifrelerinin birden fazla çalınma girişimine karşı koyacak kadar güçlü olduğunu düşünüyor. Ancak, bu çoğu zaman düşündükleri gibi olmuyor. Bu yüzden şirketlerin önemli verilere erişimi olan çalışanlarının şifre güvenliği için çift faktörlü kimlik doğrulamayı kullanması gerekiyor.

4. Siber tehditler sadece dışarıdan geliyor. Çoğu şirket siber saldırıların dış kaynaklardan gerçekleştiğini düşünüyor. Ancak, araştırmalara göre siber saldırıların yarısından fazlası şirket içi tehditlerden kaynaklanıyor. 10 milyon dolardan fazla zarara neden olan şirket içi tehditlere karşı çalışanlara siber güvenlik eğitimlerinin verilmesi atılması gereken en önemli adımlardan birini oluşturuyor.

5. Mobil cihazlar daha güvenilir. Çoğu çalışanın, bilgisayardan akıllı telefona kadar bir dizi kişisel cihazı vardır ve şirket ağına bağlandıklarında, hackerler için yepyeni bir odak noktası haline gelebiliyorlar. Tek bir zayıf bağlantı, tüm ağı çökertmek için yeterli olabiliyor. Mobil cihazların uzaktan çalışmalarda dahi kullanımı ve güvenliği adına güçlü şifrelerle korunması gerektiğini aktaran WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, tüm uzaktan erişim noktalarına da mobil bir şekilde ulaşılabilen hizmetleri bulut tabanlı WatchGuard AuthPoint ile yüksek seviye MFA korumasının gerçekleştiğini ve şirketlerin bu çözüm sayesinde şifre güvenliği ve kimlik bilgilerinin yetkisiz kullanım sorununu yaşamadığını ifade ediyor.

 

Hibya Haber Ajansı

 
Merkez Bankası'na atama
 
Kıymetliler güzel başladığı günü, kötü bitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternet erişimine sahip girişimlerin oranı %94,9 oldu
Araştırma sonuçlarına göre; 10 ve daha fazla çalışanı olan girişimlerin ...
Ödül kazandınız e-postalarını görmezden gelin
Oltalama saldırılarının inandırıcılığını artırmak isteyen siber dolandırıcılar, ...
Çalınmış parolalar 15 dolardan satılıyor
Siber güvenlik kuruluşu ESET’in elde ettiği bilgilere göre, 15 milyardan ...
 
“Sosyal medya” bu kez araştırma gündemi oldu
“Sosyal medya linci ve algısı” araştırma konusu oldu. Araştırmadaki “Sosyal ...
Twitter’ın yeni özellikleri büyük ilgi görüyor
Twitter, birbiri ardına açıklanan yeni özellikler ve deneyimlerle kullanıcılar ...
Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin
Google, Facebook giriş bilgilerini çalan 25 kötü amaçlı uygulamayı Google Play’den kaldırdı.
 
Hastanelere yönelik siber saldırılar %60 arttı
Siber saldırganlar, popüler gündemden yararlandıkları için koronavirüs ...
YKS 2020 koronavirüs travmasına karşı velilere öneriler
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs 2020 Yükseköğretim Kurumları ...
Siber saldırganlar e-postaları hedef alıyor
FortiGuard Labs tehdit araştırma ekipleri, siber saldırganların korona ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Toplumun Vicdanla Sınavı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Deizme kayan gençliğin vebali boynunuzda!
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Terörle mücadelede ‘Sri Lanka modeli’
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narman örneği ve siyasetin dibe vurma sebebi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Atatürk düşmanlığının altında yatan ne?
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Atatürk gerçek bir Müslüman
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri