Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
20 Ocak 2013 Pazar - 16:07

Sakine Cansız Dersimli bir Ermeni'ydi

Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın dan Sakine Cansız'ın en yakın arkadaşlarından biri Sarkis Hatspanian, Cansız'la ilgili hiç bilinmeyen detayları açıkladı. Gelawej adlı bir sitede yayınlanan yazısında Sarkis Hatspanian, sanılanın aksine Sara Sakine Cansız’ın Ermeni asıllı olduğunu belirtiyor..

Sakine Cansız Dersimli bir Ermeni ydi

İşte o yazı:
DERSİM’İN ASİ KIZI SARA’NIN ÖLÜMSÜZ ANISINA

1990’lı yılların sonuydu. Paris’te yaşayan Dersimli bir Ermeni dostum Kürt özgürlük hareketi için değerli hizmetleri olan hemşehrisi Sakine Cansız’ın Fransa’ya politik iltica talebinin olumlu yanıtlanması ricasıyla başvurunun yapıldığı devlet kurumu OFPRA’nın üst derecedeki yetkililerinden olan üniversiteden yakın bir arkadaşıma başvurmuş ve onun hem 1915, hem de 1938 soykırım mağduru bir ailenin evladı olmakla beraber, politik tutuklu olarak bulunduğu uzun mahpusane yıllarında çok ağır işkencelere maruz kalmış olduğunu da anlatmıştı.
"BEN ONU SARA ADIYLA TANIDIM"

Değerli SARA’yla (Ben Sakine Cansız’ı bu ismiyle tanıdım) ilk kez Paris’te, Silopi’nin Ermeni Varto aşiretinden sınıf arkadaşıma ait işyerinde, zamanında onun iltica başvurusunun kabul edilmesi için yardımını esirgemeyen Dersimli Ermeni arkadaşım vasıtasıyla tanışmıştım. Onunla neredeyse bütün bir gün Ermeni davası, Doğu ve Batı Ermenistan sorunları, Dağlık Karabağ özgürlük mücadelesi, kendi doğup-büyüdüğü Dersim’in yüzlerce Ermeni köyleriyle hısımlık ilişkileri olduğunu bildiği aşiretlerdeki Ermeni insanlar, yaşamış olduğu Kharbert (Elazığ) ve tutuklu bulunduğu Tigranakert (Diyarbakır) mahpusanesinden yakınen bildiği ortak dostumuz, çocukluk ve okul arkadaşım Liceli Garbis hakkında uzun uzun konuşup durduk.
"MÜCADELESİNİN SADIK BİR YANDAŞIYDI"

Kürt özgürlük hareketinin benim de yakınen bildiğim 1980’li yıllarının ilk dönemleriyle ilgili olarak yaptığımız sohbette, kanımca değişik siyasal güç merkezlerinin ‘yönlendirme ve güdümünde’ bulunduğunu belirttiğim üyesi olduğu hareketin savunduğu çizgisiyle, hemfikir ol(a)madığımız politikaları hakkında konuşurken bile, benim pek sert eleştirilerime çok olgunca bir davranış sergileyen duruşuyla, ‘tüm hataları ve sevaplarıyla birlikte’ içinde yoğrulduğu mücadelenin ne denli sadık bir yandaşı olduğunu gözlemleme imkanım olmuştu.
"SAKİNE'YE ÇOK DERİN BİR SAYGI DUYDUM"

İkinci karşılaşmamız Almanya’da ve bu kez büyük bir tesadüf eseri anamla-babamın ikamet ettiği iltica yurdunda, bizimkilerin hemen kapı komşusu, Diyarbakır zindanındaki işkencehanelerden geçirilmiş eski PKK üyesi bir Kürt bayanın tek odalı dairesinde olmuştu. Gerçek ismi olmadığını işte o gün öğrendiğim SARA adını Ermeni kimliğini hiç yaşayamamış nenesinin hissetmiş olduğuna emin olduğu tarif edilemez acılara duyduğu saygıdan dolayı, onun anısını canlı tutmak için gururla taşıdığı hakkında bilgilendirilmemle Sakine’ye çok derin bir saygı duydum.
"SAMİMİYETİNİ HİÇ UNUTMADIM"

Rahmetli babamın da katıldığı bu sohbet esnasında ona "ASLINIZA SAHİP ÇIKIN KIZIM, ASLINIZ HAKKINDA OTURUP ARAŞTIRIN, BİLGİLENİN, ÖZÜNÜZÜ, SOYUNUZU ÖĞRENİN VE KİMLİĞİNİZE SAHİP ÇIKIN, BEN MEMLEKETİ ADIM ADIM GEZMİŞ BİRİYİM, KIZILBAŞLARIN BİZİM ÖZBEÖZ KARDEŞLERİMİZ OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM... BİZ BİR ELMANIN İKİ YARISI GİBİYİZ" deyişini de, babama “BU TOPRAKLARDA ÖZGÜRLÜK RÜZGARI ESTİĞİNDE, ÖZÜ ERMENİ OLAN İNSANLARIN ARTIK BAŞKA KİMLİKLER ARDINA SAKLANMADAN KENDİ ETNİK AİDİYETLERİNİ KORKMADAN, LAYIKIYLA YAŞAYACAKLARI GÜNLER DE GELECEK, BİZ BUNUN İÇİN DE KAVGA VERECEĞİZ” diyen Sakine’nin ifade ettiği güven verici sözlerindeki samimiyeti de hiç unutmadım.
HERKESE ÖRNEK OLSUN

O’nu Doğu Ermenistan’a davet ederek, SARA nenesinin soydaşlarının yaşadığı devleti ziyaret etmesini can-ı gönülden arzulamış olduğum halde, memlekete değerli Sara yerine, ne acıdır ki onun Paris’te haince katledildiği haberi geldi. Hayatımda pek kısa da olsa tanıma şerefine nail olduğum, belleğim ve yüreğimde derin bir iz bırakan değerli insanlardan birisi olarak hep anacağım unutulmaz SARA Sakine Cansız’ın ölümsüz anısı önünde saygıyla eğiliyor, Dersim’in bu asi kızının omuzladığı acı ve kavga dolu yaşamının ACIYI BAL EYLEYEN herkese örnek olmasını diliyorum.

Sarkis HATSPANIAN Yerevan, 12.ocak.2013

DOĞU ERMENİSTAN

 
Irkçılık bu işte
 
Haysiyetsiz plan!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Ocak 2013 Pazartesi 13:57

Gerçekten davasına bu denli sadık ve kendi gerçek kimliklerini saklayarak insanlar her zaman olacaktır. Ancak üst düzey yöneticilerinin, Ermeni olduğunu ve PKK terör örgütünün doğu ve güneydoğu bölgemizi, Ermenistan'a bağlamak amacında olduğundan habersiz saf Kürt gençlerinin ölümlerini daha ne kadar izleyeceğiz...

Yorumu oyla      0      0  
21 Ocak 2013 Pazartesi 13:57

Bazı kandırılmış olanlar istisna. Yönetim kadrolarının Çoğunluğu bunlardır. Bu vatana Başka kim ihanet edebilir, Bu milletin masum insanlarını başka kim katledebilir ki. Dini imanı,Allah korkusu olan Kim bu İhanetleri yapabilir

Yorumu oyla      0      0  
21 Ocak 2013 Pazartesi 13:56

ermeni olmak suçdeğil. Ama bir ermeninin Kürt davası iddasinda olması yalancılık ve kötü niyetinin ispatıdı.UYAN KÜRT KARDEŞİM.ermeniler hem kürtten hem türkten öc alıyor.

Yorumu oyla      0      0  
21 Ocak 2013 Pazartesi 13:56

pkk, asalanın devamıdır. üst yöntim kadroları ermeni, yahudi, dönme.. gayrımüslimlerden oluşur. eline silah verdikleri çapulcuu takımının içinde fakir ve kandırılmış kürt çocukları vardır.

Yorumu oyla      0      0  
salim 20 Ocak 2013 Pazar 23:35

Fizikleri de bir garip oluyor bu Ermenilerin .Kürtler genelde sarışın güzel tiplerdir. Türk'e düşman olanların yüzleri de ruhları da karanlık her ne hikmetse.....

Yorumu oyla      0      0  
zafer bizimdir 20 Ocak 2013 Pazar 16:12

Kürt Türk kardeştir, Ermeniler ise tam anlamıyla kalleştir. APO'da SARA dediğin cehennemlikde.

Yorumu oyla      0      0  
Çetin Karaoğlu 20 Ocak 2013 Pazar 16:12

Biz de biliyoruz da bazı saflara gel söyle bunu ermeni abla. Yoksa namuslularımız biliyorlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Irkçılık bu işte
Sofya'da Hak ve Özgürlükler hareketi Genel Başkanı Doğan'a silahlı saldırı ...
Sanal alem terbiyecisi
Önümüzdeki ay 15 twitter duruşması olacağını belirten Başkan Gökçek, “Bu ...
Ankara’nın sosyal hayatı ölüyor
TÜGİAD Ankara Şubesi’ne konuk olan Erdal İpekeşen, Ankaralı işadamlarıyla ...
 
Aslı yandı hurdası kaldı
Bir yıldır atıl vaziyette duran hurda araç mahalleyi isyan ettirdi.
Köpeğe çarptı takla attı
Çubuk Ankara karayolu Sünlü mevkisinde, Halit Mülayim yönetimindeki 06 ...
Orada bir durak var uzakta
EGO otobüslerinin son durağı ve toplanma noktası olan Dumlupınar 30 Ağustos ...
 
Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri, imar davası açtı
Gölbaşı Yağlıpınar köyü sakinleri ile Gölbaşı Belediyesi Bağımsız Meclis ...
BAŞKENTGAZ ihaleye çıkıyor
BAŞKENTGAZ’ın yüzde 100 oranındaki kamu hissesi ‘blok satış’ yöntemiyle ...
Mamak’ta görmedim, duymadım, bilmiyorum devri kapanıyor
Mamak Belediyesi, önemli bir kanayan yara olan işitme ve konuşma engelli ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri