Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Kayseri'deki olaylarda 67 kişi gözaltına alındı
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
Bakan Kacır: Bilim heyetimiz 24 ayrı noktada 16 proje için örneklemeler gerçekleştirecek
Bakan Kacır: Bilimde sınır tanımıyoruz
Bakan Kacır: Bilimde sınır tanımıyoruz
HABERLER>GÜNDEM
11 Nisan 2012 Çarşamba - 10:56

Kriz aşılamadı Meclis istifa etti

Yenimahalle’de CHP ile belediye arasındaki sıkıntı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle aşılamayınca aralarında başkan vekili ve başkan yardımcısının da bulunduğu 18 meclis üyesi CHP’den istifa etti.

Kriz aşılamadı Meclis istifa etti

SON günlerde hareketli günler yaşayan Yenimahalle Belediyesi’nde aralarında Belediye Başkan Vekili Başar Bal ve Başkan Yardımcısı Şenol Balaban’ın da bulunduğu 18 meclis üyesi dün resmen istifa etti. Bağımsız hareket etme kararı alan meclis üyeleri adına açıklama yapan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, daha önce genel merkezin belediyeye sahip çıkmasını istediklerini belirterek “İsminin önünde genel başkan yardımcısı titri olan bazı kişiler haklılığımızı bildikleri halde kara propagandaya göz yumdular” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği ve sancılı günler geçiren Yenimahalle Belediyesi’nde beklenen istifalar geldi. Düzenledikleri basın toplantısıyla istifalarını açıklayan meclis üyeleri bağımsız hareket etme kararı aldı. Meclis üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban kırılma noktalarının CHPAnkara eski İl Başkanı Tarık Şengül’ün Genel Merkez tarafından iki kez göreve getirilmesi ve kendilerinin bu konuda yalnız bırakılması olduğunu söyledi. Makam ve konumlarını kişisel çıkarları için kullanan kişiler olarak gösterilerek itibarlarının ayaklar altına alınmak istendiğini belirten Balaban şunları söyledi:

İftiralarıyla gidene bugün de destek

“Tarık Şengül iftiraları ile gitti. Ve biz sadece onurumuzun, şerefimizin temini için Genel Merkezin kendi belediyesine sahip çıkmasını istedik. Ancak isminin önünde genel başkan yardımcısı titri olan baz kişiler haklılığımızı bildikleri halde kara propagandaya göz yumdular. Şengül’ün istifasından bu yana dokuz ay geçti. Hatta Şengül, Ankara İl Başkanlığı seçimlerinde yeniden aday. Demek ki o gün Şengül’e destek verenler, bugün de arkasında olmaya devam ediyorlar. CHP tarihine yakışmayan kongre süreci bizdeki hayal kırıklığını artırmış, demokratik bir yarışın sergilenmesi gereken süreç, bazı genel merkez yöneticilerinin de desteği ile despotik bir oldu bittiye getirilmiştir. 50 yıllık Cumhuriyet Halk Partili sayın Fethi Yaşar kongre salonuna geldiğinde kin ve nefret duyguları ile karşılanmış ve tartaklanmıştır. Bu üzüntü ve utanç verici davranışa rağmen Genel Merkez yöneticileri bu duruma dahi sessiz kalmış hatta bu olayın meydana gelmesinde tahrik edici olmuşlardır.”

Söylemler gerçekleşirse yolumuz tekrar kesişir

Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Balaban şöyle devam etti:
“İstifa kararımız Başkanımız Fethi Yaşar’ın çalışmalarında etkili olmayacak ve başkanımızı ilk günden itibaren nasıl destekliyorsak bundan sonra da ekip oyarak desteklemeye devam edeceğiz. Biz 
CHP’nin kuruluş ilkelerine sonunu kadar inanan ve bugüne kadar bu uğurda mücadele eden Cumhuriyet Halk Partililer olarak bir gün gerçek partililerin hak ettikleri değeri bulmaları yönünde tepkimizi koymak için istifa ediyoruz. Sol ve devrimci söylemleri ile dikkat çeken ve parti içi demokrasi ve örgütlenmeden bahseden Genel Başkan SayınKemal Kılıçdaroğlu, bu söylemlerini hayata geçirdiğinde Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarımız tekrar kesişecektir. Göreve geldiğimiz 29 Mart 2009’dan bugüne kadar üç yıldır gecemizi gündüzümüze katarak, bize güvenen Yenimahalleliler için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yaşar’ın kararı kendisinindir

AÇIKLAMANIN ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Balaban, Kılıçdaroğlu’nun yetkisini kullanmasını beklediklerini vurgulayarak “Kendisi genel başkandır. En üst organ olarak genel merkezdeki yöneticilerle ilgili yaptırım olmasını istedik. O makamı kullanarak bunu yapmalıdır” dedi. İstifa kararlarının kişisel olduğunu belirten meclis üyelerinden İsmet Özbay, Fethi Yaşar’ın istifa edip etmeyeceğiyle ilgili “Siyasette karar vermek kişilere aittir. Bu kararda da kendisinin takdiridir. Biz başkanımızın yanında olacağız. Kararına saygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Meclis üyeleri önlerindeki süreci genel başkanın tavrının örgüte yansıması ve il kongresinin belirleyeceğini söyleyerek partinin birliği ve bütünlüğünün il kongresinde ve kurultayda netleşeceğini söylediler.

CHP’de bir aday daha

CHP Ankara İl Kongresi’ne kısa bir süre kala Dr. Ümit Erkol, “il başkanlığı” için adaylığını açıkladı. Erkol, “Ankara’yı ve Ankaralıları Gökçek’ten kurtarmak için CHP Ankara İl Başkanlığı’na adayım” dedi.
Ankara’da her altı aileden birinin belediyedenn yardım başvurusunda bulunmasının, Cumhuriyet’in Başkenti için bir utanç tablosu olduğunu vurgulayan Erkol, bunun başta gelen sorumlusunun da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olduğunu iddia etti.

 
Çankaya’da kamyona tepki
 
İstiklal, Demokrasi, Cumhuriyet Meydanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çankaya’da kamyona tepki
Çankaya OR-AN’da bulunan 639’uncu cadde sakinleri evlerinin önünden geçen ...
Minik polislerden trafik denetimi
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Çocuk Meclisi, Kızılay’da trafik denetimi yaptı.
ATO’dan Çankaya ziyareti
ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Selih Bezci ve beraberindeki heyet, ...
 
Cemre pedala düştü
“Havaya, suya ve toprağa düşemeyen cemre pedala düştü” diyen bir grup ...
Ankara'da binalara 70 kat izni!
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, kentin mania hattının 70 kat için ...
Engellileri anlamak için engelli olacaklar
Engelli bireylerin toplumda yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmeyi amaçlayan ...
 
Yurda giriş parmak iziyle
YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, ...
Kültür mozaiği
60 fotoğraf sanatçısının 60 eserle Anadolu yaşamına ışık tuttuğu “Anadolu’da ...
Trafik denetimi kayıt altında
Emniyet Genel Müdürlüğü pilot bölge seçilen Ankara ve Erzurum’da kameralı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
CHP'nin Şehit ailelerine destek açıklaması...
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Toplumun değişim talebi görmezden gelinemez
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Bayraktar hazımsızlığı
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri