Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Aralık 2012 Pazartesi - 09:14

Engellilerin babası oldu

AYBESK sporcularının, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı “baba” diye seslendikleri Kulüp Başkanı Şenol Balaban, Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nda engelli yüzücülerle bir araya geldi.

Engellilerin babası oldu

AYBESK sporcularının, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı “baba” diye seslendikleri Kulüp Başkanı Şenol Balaban, “Damdan düşmeden önce damdan düşenin halini bilmeli ve yaşamalıyız. sağlıklı olduğu halde yaşamdan mutlu olmayan ve intiharın eşiğindeki herkes bizim yanımıza gelsin. Arkadaşlarımızla iç içe olsunlar en kötü şartlarda bile nasıl mutlu olabileceklerini öğrensinler” dedi.

Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (AYBESK), engel tanımayan spor branşlarına “yüzme” dalını da ekledi.
“Damdan düşmeden önce damdan düşenin halini bilmeli ve yaşamalıyız” diyen Balaban, engelli sporcuları izlemenin, sağlıklı bir insan için en iyi rehabilite olduğunu söyledi.

Hepimiz adayız

Ampute futbol, tekerlekli basketbol ve son olarak engelli yüzme branşlarında spor yapan engellileri bir an olsun yalnız bırakmayan Balaban, “Bu arkadaşlarımızla birlikte çok mutlu oluyorum. Bana olan samimiyet ve güvenlerini görüyorum. Engelliler, kendilerine uzatılan elin acıyla mı yoksa sevgiyle mi olduğunu çok iyi bilirler. Kardeşim Birol Balaban ve eşim de spastik engellilerin tedavilerini üstlendiler. Aslında hepimiz engelli adayıyız, bizim bakış açımız bu” diye konuştu.

Şükretmeyi öğrendim

Engelli yüzücüleri izlerken duygulanan Balaban, Ankara Hürriyet muhabirinin, “Engellilerden neler öğreniyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Hayatta sağlıktan daha güzel bir şey olmadığını, dürüstlük, hırs ve azmi öğrendim. Hırsın ise aklın önüne geçmemesi gerektiğini öğrendim. En önemlisi de yaşamda şükretmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu öğrendim. Her zaman için şartlar ne olursa olsun, nasıl mutlu olunabileceğini yani mutlu olmayı öğrendim.

İntihardan önce

Onların yaşadığı zorluğu yaşama anlamında denemelerim oldu. Tekerlekli sandalye üzerinde basketbol topuyla basket atmayı bırakın, potayı tutturmak bile çok zor. Aslında ne kadar sağlam olursanız olun, onların yerine geçtiğinizde aslında kendinizin engelli olduğuna karar veriyorsunuz. Bu yüzden sağlıklı olduğu halde yaşamdan mutlu olmayan ve intiharın eşiğindeki herkes bizim yanımıza gelsin. Arkadaşlarımızla iç içe olsunlar en kötü şartlarda bile nasıl mutlu olabileceklerini öğrensinler.”

Destek çağrısı

Türkiye’de yaklaşık 8,5 milyon engellinin yaşadığına ve engelli bireylerin yüzde 70’inin spor yapabilecek durumda olduğuna dikkat çeken Balaban, “Maalesef engelli kardeşlerimizi sokağa çıktığımızda göremiyoruz. Onları dışarı çıkarmaya çalışıyoruz. Üç yılda iyi bir mesafe kat ettik. Ancak burada en büyük ihtiyacımız iş adamları ve kurumlarımızın kulübümüze yani engellilerimize destek olması gerekiyor. Çünkü onlar bizim insanımız ve mutlu olmayı en çok onlar hak ediyor” dedi.

150'ye ulaştı

Başkent’te yaşayan engellileri, evlerinden dışarı çıkararak sosyal hayata kazandırmayı hedefleyen AYBESK, üç yıl önce engel tanımayan 16 sporcuyla yola çıktı, şimdi ise bu sayı 150’ye ulaştı.
Ampute Futbol Takımı ile yaşadığı namağlup şampiyonlukların ardından Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden AYBESK’in, geçen yıl kurulan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da Süper Lig’e yükselmek için ter döküyor.
Son olarak iki milli engelli yüzücüyle “yüzme takımı”nı oluşturan kulüp, Paralimpik Oyunları’nda altın madalya hedefliyor.

Azimli kulaçlar

Doğuştan iki bacağı ve el parmakları olmayan Berk Kamanlı ile iki bacağı ve elleri bulunmayan Hamit Demir, engelleri kulaç atarak aşıyor.

Doğuştan engelli 23 yaşındaki Berk Kamanlı ile yine doğuştan engelli 20 yaşındaki Hamit Demir, el ve ayakları olmadan attıkları azimli kulaçlarıyla yaşama meydan okuyor.
Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün (AYBESK) yüzme takımını oluşturan iki sporcu, hayat dolu tavırları ile Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nda milli takım seçmelerine hazırlanıyor.

Boğazları yüzerek geçti

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) son sınıf öğrencisi Berk Kamanlı, 10 yıldır ay-yıldızlı milli takım için kulaç atıyor. Türkiye’ye çok sayıda madalya kazandıran Kamanlı, el ve ayaklarının olmamasına aldırış etmeden yüzüyor. 10 yaşında milli olma başarısı gösteren Kamanlı, İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçti.

Evde oturan kalmasın

Sağlıklı insanlarla aynı kulvarda yarışan Kamanlı Çanakkale Boğazı’nda 350 kişi arasında 49’uncu oldu. Engelliler arasında ise üçüncülük madalyası aldı. En büyük hayali antrenörlük olan Kamanlı, “Bedensel engelli sporcu yetiştirmek istiyorum. Benim için kafalarının yani zihniyetlerinin sağlam olması yeterli. Evde oturan bedensel engelli kalmasın” dedi.

Engelli olmak kusur değil

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Hamit Demir ise son üç yıldır kendi klasmanında Türkiye şampiyonu. Başarısını uluslararası alana taşımak istediğini anlatan Demir, “Kendimi en iyi hissetiğim yer havuz ve deniz. Engelli kardeşlerimiz hayata küsmesin, bir köşeye çekilmesin. Ben de engelliyim. Engelli olmak kusur değildir” ifadelerini kullandı.

 
Ortak akılda buluştular
 
Teleferikte ısrarlı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evlat hayırsız çıktı belediye kanat gerdi
Mamak Ortaköy Mahallesi’nde KOAH hastalığına yakalandıktan sonra çocukları ...
Beyazlar içinde 300 yogacı
Başkentte, beyazlar içindeki kadın erkek 7’den 70’e yaklaşık üç yüz kişi beyazlar içinde yoga yaptı.
AIDS’e dikkat çektiler
AIDS’e dikkat çekmek amacıyla Kızılay’da düzenlenen etkinlikte, HIV virüsünden ...
 
ENSEV’den moral birimi
Serebral Pasili, beyin hasarı, omurga ve kas hastalığı gibi nedenlerle ...
Prostat teşhisi karaciğer nakli
‘Sık idrara çıkma’ şikayetiyle doktora giden 45 yaşındaki Hatip Doğan’a ...
Yuh yani!
Çevresinde birçok okul ve yerleşim yerinin bulunduğu Meral-Okay Yaman ...
 
Kantin denetimi
Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile gıda denetim ekibi, Ankara Ticaret ...
Diş sağlığımız sınıfta kaldı
Türk Diş Hekimleri Birliği’nin toplum ağız diş sağlığı haftası dolayısıyla ...
Her yüz kişiden 6’sına fayda etmiyor
Her yüz kişiden 6’sının ağrısının ağrı kesici ile geçmediğinin ortaya ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri