Model
Birleşmiş Milletler (MUN) topluluğu konferansları lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen bir
Birleşmiş Milletler simülasyonu oluşturmayı hedefliyor.
Konferanslar öğrencilere
Birleşmiş Milletler ülkelerinin ve kurumlarının delegeleri olma görevini vererek onların temsil ettikleri ülkelerin sorunlarını, dünya sistemindeki yerlerini, bir diğer ülkenin siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel kararlarının alınmasında ne derece büyük rol oynadıklarını görebilmeleri gibi birçok yeni bakış açısı kazandırıyor.
Dünya siyasetinin içinde
Konferanslar sonunda hazırlanan karar tasarıları, katılımcıların ikilem yaşadıkları durumlara çözüm getirebilmek için yaptıkları tartışmalar sonucunda alınan ya da alınacak olan demokratik kararları içeriyor. Bütün bunlara ek olarak, yapılan müzakerelerin İngilizce olması dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerin katılımını sağlayarak, konferanslara evrensel bir boyut kazandırıyor. Model
Birleşmiş Milletler konferansları öğrencilerin eleştirel ve kültürel zekalarını geliştirerek kendi düşüncelerini BM kuralları çerçevesinde anlatmayı öğretir ve ikna kabiliyetlerini geliştiriyor.
Konferanslarda
Birleşmiş Milletler tarafından uzlaşmaya varılmamış, kurul ve konseylerinde hala tartışılmakta olan ve son zamanlarda devletler için önem taşıyan konuların tartışılması öğrencilere dünya siyasetinin ne kadar içinde olabileceklerini gösteriyor.