Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
5 Aralık 2012 Çarşamba - 09:55

Ankara metrosu rayına girdi

Metro çalışmaları için 1 milyar 650 milyon liralık bütçe yeterken, Bakanlığın 3 milyar 40 milyon liralık ödenek ayırdığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Metin Tahan, “Çayyolu yönünde ilk rayları döşemeye başladık. Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan hatlarını önümüzdeki sene en geç bu zamanlar açmış oluruz” dedi.

Ankara metrosu rayına girdi

Başkent’te uzun süredir muhalefetin, ‘Ankara’da yıllardır Ankaray ve Metro dışında bir metre ray döşenmedi’ diyerek eleştirdiği metrodan iyi haber geldi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Metin Tahan, “Çayyolu yönünde ilk rayları döşemeye başladık. Kızılay-Çayyolu ve Batıkent-Sincan hatlarını önümüzdeki sene en geç bu zamanlar açmış oluruz” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Altyapı Yatırımlar Genel Metin Müdürü Tahan, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.
Metro inşaatları için 3 milyar liranın üzerinde ödenek ayrıldığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Metin Tahan çalışmaların son durumunu şöyle anlattı:

BAZI BAĞLANTILARIN PROJESİ BİLE YOK

“Normalde bakıldığında 1 milyar 650 milyon lira yetiyor gibi görünüyor. Ancak, metrolar için 3 milyar 40 milyon liralık ödenek ayrıldı. Örneğin Tandoğan - Keçiören hattında Gazino’dan Atatürk Kültür Merkezi’ne kadar proje var ancak ondan sonra nereye bağlanıyor, bununla ilgili proje bile hazırlanmamış. Şimdi 3 bin metre tünel kazılarak bağlantı yapılacak veya Batıkent - Sincan hattında 5. istasyona kadar elektronik ve sinyalizasyon var ama sonrası yok. Bu tip büyük maliyetleri düşünerek bütçeyi oluşturduk. Çalışmalar son dönemde artık kendini göstermiyor. Çayyolu yönünde ray döşemeye başladık. Kısa bir süre içerisinde Sayın Bakanımız’ın da katıldığı törenle ilk ray kaynağını yapacağız.

GÖÇÜKTEN 7 SAAT ÖNCE ORADAYDIM

Genelkurmay Kavşağı önünde meydana gelen göçükten 7 saat önce aynı bölgede yer altındaki çalışmaları denetlediğini ifade eden Tahan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oradan geçmeyen tesisat ve kablo yok. Telefon, elektrik, internet... Ne ararsanız var. Belediye bile bilmiyor. Çünkü özel çekilmiş. İş makinesi ve kepçe çalıştıramıyorsunuz. 28 - 30 metre yerin altında çalışıyoruz. Biz bir inşaata başladığımızda güvenlik tedbirlerini mutlaka alırız. Hareketli yerlerde mutlaka istenmeyen olaylar olabiliyor.
Öngöremediğimiz bu olayı yaşadık ve kahrolduk. Sabah 07.00’de olayı öğrendik ve ekibimizle sabahtan o vatandaşımız bulunana kadar çalışma yaptık. Sayın Bakanımız da saat başı bilgi aldı. Gece 00.15’te Ankara’ya dönünce olay yerine gelip inceleme yaptı.
Aynı yerde bir gece önce 21.15’te ben ekibimle birlikte incelemeler yapıyordum. Göçük 7 - 8 saat önce olsa ben ve ekibim göçük altında kalabilirdik. Deformasyon ölçümü her zaman yapılır. O zaman da yapılıyordu.

YER ALTI SUYU BÜYÜK ZORLUK

“Yer altı suyunun bu kadar yüksek olduğu bir il çok nadir. İnşaatları yürüttüğümüz alanlar alüvyonlu bir zemine sahip. Sokullu Deresi ve Dikmen’de toplanan sular buradan geçiyor. Yılın en sıcak aylarında bile saniyede 12 litre su geçiyor. Bu aylarda su saniyede 36 litreye kadar çıktı. Biz onu toplama çukurumuza alıp drene ettik. Kanallarla da Ankara Çayı’na kadar gidiyor. Ama bu zeminin kendini bırakması görünmez. Jeolojik raporlarda da aynı. Göçükten bir saat önce de içeride insanlarımız vardı, çalışıyordu. Yer altında çalışmanın zorlukları ve riskleri var. Biz orada diyafram makinasıyla duvarları yapmak suretiyle hem o zemini hem Genelkurmay hem de Hava Kuvvetleri binalarını da sağlama aldık. Şu anda da ray altı betonları, yaya yolları yapılıyor. “

TÜNELLERİMİZ SORUNSUZ

Tahan, tünellerin eski olduğuyla ilgili eleştirilere de yanıt vererek, “Çalışmalarda son teknoloji ne gerektiriyorsa o uygulanıyor. Teslim alırken tünellerin kontrollerini yaptırdık, öyle teslim aldık. Zaman zaman yine de kontroller yapılıyor. 100 yıl dayanan betonlar kullanılıyor. Tünellerle ilgili bir sorun yok” dedi.

 

 
Yasmin Levy yeni albümüyle geliyor
 
Yaşlı kadına 22 bin liralık tehdit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
#MelihGokcekeNot yazın isminizle yayınlansın
Hürriyet Ankara bu hafta #MelihGokcekeNot etiketi ile Twitter'daki 141. karakteriniz olacak.
Deniz uçağına çevrecilerden tepki
İstanbul Haliç'ten, Ankara Gölbaşı'na deniz uçağı seferlerinin başlayacağının ...
Bağcılar'da dehşet
Bağcılar'da bir giyim mağazasına gelen silahlı saldırgan içeridekilere ...
 
Silah alımında nasıl vurgun yapılıyor?
2. Özal Hükümeti'nde Sağlık Bakanlığı yapan Bülent Akarcalı çarpıcı açıklamalarda ...
Domuzlukları Tescillendi
24 Kasım’da Bingöl’ün Genç ilçesinde yakalanan teröristin üzerinden domuz ...
Çevik Bir'den Karadayı'ya suçlama
28 Şubat Davası'nın tutuklu sanıklarından Çevik Bir'den çarpıcı bir itiraf geldi.
 
Anılar kayda girdi
Filiz Kayalı, doğum anından yaşanan bütün heyecana kadar kaydediyor.
İki kaza dört yaralı
Ankara Kırıkkale karayolunda meydana gelen iki trafik kazasında dört kişi yaralandı.
Hileli kömüre dikkat
Kömür ihtiyacının artmasıyla kaçak satışların da hızla çoğaldığını belirten ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri