Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
27 Aralık 2012 Perşembe - 09:30

110, 155 ve 156'nın tek merkezi

Başkent’te yapımı devam eden 112 Acil Çağrı Merkezi, 2013 Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacak. Hürriyet Dünyası o merkezin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

110, 155 ve 156 nın tek merkezi

Merkezin faaliyete geçmesiyle, 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma acil çağrı numaraları tarih olacak. Başkentililer, yalnızca 112’yi arayarak, polis, itfaiye, jandarma yardımı isteyebilecek.

Başkent’teki kamu kurumlarınca yürütülen tüm çağrı merkezlerini, ‘tek çatı’ altında toplamak amacıyla yürütülen, “112 Acil Çağrı Merkezi”nin inşaat çalışması tüm hızıyla devam ediyor.
Proje tamamlandığında ise 110 İtfaiye, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma çağrı numaraları, 112 çatısı altında toplanacak. Vatandaşlar, yalnızca 112’yi arayacak ancak polis, itfaiye, jandarma olay yerine hareket edecek.
Projenin detayları hakkında Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Ankara İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Ceylan, “Başkent’te kurulan merkez tüm Türkiye’ye model olacak niteliklere sahip” dedi.

İHALE BEDELİ 5 MİLYON 241 BİN TL

112 Acil Çağrı Merkezi binasının yapımı için Ekim ayında ihale yaptıklarını, kış şartları da dikkate alınarak gerekli tedbirleri almak şartıyla 210 takvim günü içerisinde yapımın tamamlanmasını planladıklarını belirten Ceylan, “Yüklenici firmayla sözleşme imzaladık ve 7 Kasım’da yer teslimini yaptık.
İhale bedeli 5 milyon 241 bin TL olan merkezin yapımını, belirlediğimiz tarihten önce bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

MERKEZİ BİRİM HALİNE GELDİ

Ankara için planlanan Acil Çağrı Merkezi’nin, daha sonra İçişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine diğer illerde bulunan çağrı merkezlerinin sevk ve idare edileceği merkezi birim haline getirildiğini ifade eden Ceylan, şöyle devam etti:
“Bütün detayların en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü yapılanma, diğer illerde bulunan çağrı merkezlerinin sevk ve idare edileceği koordinasyon merkezi olarak da hizmet verecek. Olayların takip ve koordinasyonu aynı salon içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilecek.”

ZAMAN TASARRUFU

Merkezde kullanılacak yazılımın coğrafi bilgi sistemi ile entegre bir yazılım olduğunu bu nedenle isim ya da adres sormaya gerek kalmayacağını ve zamandan tasarruf sağlanacağını belirten Ceylan, şöyle devam etti:
“Araçlarda bulunan GPS’ler ve sayısal telsiz altyapısı sayesinde merkez görevlileri alanda bulunan tüm araçların durumlarını ve yerlerini görebilecek ve ilgili birimin uzman personelleri (polis-jandarma-itfaiye-ambulans) olayın mahiyetine göre aralarında koordinasyon yaparak olay yerine en yakın personel, ekip ya da aracı olay mahalline sevk edebilecek.

EN YAKIN HASTANEYLE İRTİBAT

Gönderilen ekiplerin olaya müdahalede yetersiz kalması durumunda takviye ekiplerin konumunu da sistem üzerinden takip edebilecek. Hastane Otomasyon Sistemi kullanılarak en yakın hastanelerle irtibat sağlanarak oradaki personel de konu hakkında bilgilendirilerek yaralıların buralara sevki sağlanacak. Bu sayede saniyelerin önemli olduğu acil durumlarda olaylara hızlı, etkin ve koordinasyon içerisinde müdahale edilebilecek.”

SOSYAL İHTİYAÇLAR

Yapının teknik özellikleri hakkında da bilgi veren Ceylan, “Yapı mimari olarak üç ana kütleden oluşuyor. Merkezin bulunduğu ana kütlenin iki yanında idari ve sosyal ihtiyaca cevap verecek mahaller planlandı. Zemine yaygın olarak planlanan binanın toplam inşaat alanı 6 bin 950 metrekare” dedi.
Projenin teknik gerekliliğinin yanında günün 24 saati hizmet verecek olması nedeniyle çalışanların ihtiyaç duyabileceği sosyal tesislerin de planlandığının altını çizen Ceylan, “Bina ve çevresinde, idari bürolar, konferans salonu, bilgi işlem odaları, sistem, telsiz, dinlenme ve basın odası, AFAD bürosu ve yönetim merkezi, kafeterya, spor salonu ve açık spor alanları bulunacak” diye konuştu.

 

 

 
İlk kepçe Sincan’a indi
 
Keçiören’e ‘hayat suyu’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk kepçe Sincan’a indi
Ankara Hürriyet’in Temmuz ayında ‘Başkent kayıyor’ haberiyle gündeme getirdiği ...
Başkent’te korkutan patlama
Başkent’te bir apartmanın garajında tinerciler tarafından ateşe verildiği ...
En sevdiğin oyuncağı getir
Durumu iyi olmayan çocukları sevindirmeyi amaçlayan Liseli Genç Umut Kolektifi ...
 
Hıdırlıktepe’de dönüşüm başladı
Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi eski cazibesine kavuşturmak amacıyla hazırladığı ...
Ankaray'da duman paniği
Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi ile Dikimevi arasında yolcu taşıyan ...
Ateşi söndür canı kurtar
Ankara itfaiyesi bu yıl 13 bin 767 olaya koştu. İhbarların 872’si asılsız ...
 
BBP Genel Başkanı Destici kazada yaralandı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, makam otomobilinin kaza yapması sonucu "hafif şekilde" yaralandı.
Anıtkabir'de saygı nöbeti
Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda saygı nöbeti tutan askerler, disiplinli ...
600 yılık camide yangın
Bentderesi’ndeki Tabakhane Camisi’nde çıkan yangın, maddi hasara yol açtı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri