Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Galatasaray, Juventus Karşısında 7. Randevuda
Galatasaray, Juventus Karşısında 7. Randevuda
Deprem Bölgesindeki Mükelleflere Vergi Süresi Uzatıldı
Deprem Bölgesindeki Mükelleflere Vergi Süresi Uzatıldı
Külliye’de Ramazan Coşkusu: Yüzlerce Etkinlik Vatandaşları Bekliyor
Külliye’de Ramazan Coşkusu: Yüzlerce Etkinlik Vatandaşları Bekliyor
Tarım ÜFE Ocakta Aylık %8,46, Yıllık %43,58 Arttı
Tarım ÜFE Ocakta Aylık %8,46, Yıllık %43,58 Arttı
Otomotiv İhracatı Ocakta %17 Düştü
Otomotiv İhracatı Ocakta %17 Düştü
HABERLER>EKONOMİ
16 Şubat 2026 Pazartesi - 16:08

TPF’den Ramazan Desteği

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, Ramazan ayında yerel zincir marketler olarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye hazır olduklarını açıkladı.

TPF’den Ramazan Desteği

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, Ramazan ayında yerel zincir marketler olarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye hazır olduklarını açıkladı.

TPF’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Düzgün, Recep Tayyip Erdoğan’ın ihtiyaç sahiplerine daha etkin ulaşılması yönündeki seferberlik çağrısını desteklediklerini belirtti.

Geleneksel yardım kolileri yerine hediye çeki uygulamasının daha doğru ve sürdürülebilir bir yöntem olduğunu vurgulayan Düzgün, ihtiyaç sahiplerinin gereksinimlerine kendilerinin karar vermesinin daha sağlıklı olacağını ifade etti. Standart kolilerde tekrarlar yaşanabildiğini ve gerçek ihtiyacın tam karşılanamayabildiğini dile getiren Düzgün, hediye çekinin vatandaşlara tercih özgürlüğü sunduğunu ve onları pasif değil, iradesi olan bireyler olarak gördüğünü söyledi.

Yerel zincirlerin hayırseverleri hediye çeki modeline yönlendirmeyi önemsediklerini belirten Düzgün, federasyon üyesi marketlerin bu süreçte aktif sorumluluk üstleneceğini kaydetti. Yardım organizasyonu yapmak isteyen kişi ve kurumlara özel destek sağlayacaklarını da ifade eden Düzgün, federasyona bağlı zincirlerin hediye çeki ve temel gıda alımlarında indirim ve kampanyalar sunacağını bildirdi.

Yerel marketlerin mahalle yapısını ve bölgesel ihtiyaçları yakından bildiğine dikkat çeken Düzgün, yardımların hızlı ve doğrudan ulaştırılmasında güçlü bir lojistik altyapıya sahip olduklarını belirtti.

Düzgün ayrıca, Devlet Bahçeli’nin geçmişte gündeme getirdiği “askıda ekmek” uygulamasını hatırlatarak, bu modelin yerel zincirlerde “askıda temel gıda ürünleri” şeklinde genişletilebileceğini söyledi. Hayırseverlerin katkılarıyla bu ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazır olduklarını vurguladı.

Ramazan’ın manevi atmosferine işaret eden Düzgün, dayanışmanın incitmeden ve hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini belirterek, dar ve orta gelirli vatandaşlara destek olmanın önemli bir sorumluluk olduğunu ifade etti. Yerel zincirler olarak Ramazan boyunca milletin yanında olmaya, dayanışmayı büyütmeye ve hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Sağanak ve Fırtına Geliyor
 
Deprem Bölgesindeki Mükelleflere Vergi Süresi Uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım ÜFE Ocakta Aylık %8,46, Yıllık %43,58 Arttı
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) ocak ayında aylık bazda ...
Otomotiv İhracatı Ocakta %17 Düştü
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, otomotiv ihracatı yılın ...
Aydemir: Merkez Bankası enflasyonla mücadelede adım adım ilerliyor
TCMB’nin piyasalara şeffaf yaklaşımı ve programlı dezenflasyon sürecine ...
 
Satılık Konut İlanlarına EİDS Zorunluluğu Geliyor
Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Elektronik İlan Doğrulama ...
Ramazan Öncesi Fiyat Denetimi Artıyor
Ticaret Bakanlığı, ramazan ayı öncesinde temel ihtiyaç ürünlerinde kampanya ...
Aralıkta Cari Açık 7,25 Milyar Dolar Oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan Aralık 2025 ...
 
Sözleşmelilere Memur Kadro Listesi Yayımlandı
Kamuda görev yapan sözleşmeli personelin atanabileceği memur kadrolarına ...
Yılmaz:Cari Açık Sürdürülebilir Seviyede, Makro İstikrar Güçleniyor
Cevdet Yılmaz, sürdürülebilir düzeyde seyreden cari açık, gerileyen risk ...
Aralıkta Ücretli Çalışan Sayısı 15,7 Milyonu Aştı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık 2025 dönemine ilişkin ücretli çalışan verilerini yayımladı.
 
ANKARA
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Ekonomi rayına giriyor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Türk Yüzyılı hedefi çok yakın
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Dünyanın şah damarına Türk mührü vuruluyor
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
HAK EDİLMİŞ MERKEZ: ANKARA’NIN SON SÖZÜ
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Tarımda bugün konuşmamız gereken mesele
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sessiz izleme çağında istihbarat
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog