Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Ticaret Bakanlığı’ndan 239 Bin Firmaya 1.2 Milyar Lira Ceza
Ticaret Bakanlığı’ndan 239 Bin Firmaya 1.2 Milyar Lira Ceza
Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Tepki
Ömer Çelik’ten Özgür Özel’e Tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dünya Çevre Günü Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dünya Çevre Günü Mesajı
Bakan Yerlikaya'dan Bayram Öncesi Trafik Uyarısı
Bakan Yerlikaya'dan Bayram Öncesi Trafik Uyarısı
Tunç: 10. Yargı Paketi ile Adalet Güçleniyor
Tunç: 10. Yargı Paketi ile Adalet Güçleniyor
HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2023 Cuma - 11:20

Piyasa analizi

BIST100 Endeksi dünkü işlemleri %1,87 oranında sert yükseliş ile 7.396 puandan kapattı. Endeks güne 7.278 puan ile yatay alıcılı bir görünümle başladıktan sonra gün içinde 7.278- 7.444 bandında dalgalı hareket etti.

Piyasa analizi

BIST100

BIST100 Endeksi dünkü işlemleri %1,87 oranında sert yükseliş ile 7.396 puandan kapattı. Endeks güne 7.278 puan ile yatay alıcılı bir görünümle başladıktan sonra gün içinde 7.278- 7.444 bandında dalgalı hareket etti. Endekste gün içinde güçlü alımlar etkili oldu ve kısa vadeli yönde takip ettiğimiz 5 günlük AO (mavi) 7.333 üzerinde kapanış yapıldı. Teknik açıdan kısa vadede 5 günlük AO seviyelerini önemsemekteyiz. Bu seviyenin üzerine yerleşme olması durumunda alımlar devam edebilir, ilk etapta 22 günlük AO (kırmızı) 7.625 seviyeleri hedeflenebilir. USD bazında 2,47 cent seviyesinden başlayan endeks günü 2,51 centten kapattı. Gün içinde 2,47-2,52 cent bandında dalgalı hareket edildi. Teknik bakımdan geri çekilmelerde geçmişte yatay destek konumunda takip ettiğimiz 2,38 cent desteği izlenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 22 günlük AO (2,61 cent) seviyesini takip etmekteyiz.

VIOP30

VIOP30 Yakın Vade Kontratı, günü 8.005 uzlaşma fiyatından alıcılı bir görünüm ile kapattı. Kontrat gün içinde 7.928-8.121 bandında dalgalı hareket etti. Teknik bakımdan geri çekilmelerde geçmişte yatay destek konumunda test edilen 7.910 seviyesini izlenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde 200 günlük AO (yeşil) 8.100 seviyelerini takip etmekteyiz. Sonraki önemli seviye olarak 8.280 direnç bölgesini önemsemekteyiz.

USDTRY

USDTRY kurunda dünkü işlemlerde 29,3713-29,4830 bandında hareket edildi. Dolar/TL’de kısa vadede 22 günlük AO (kırmızı) 29,12 seviyesini takip etmekteyiz. Yukarı yönlü hareketlerde 29,60 seviyesi kısa vadeli direnç olarak izlenebilir.

Kaynak Piramit Menkul Kıymetler

Hibya Haber Ajansı

 
Vali Gül, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nı ziyaret etti
 
Piyasanın durumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asya piyasaları ve Avrupa piyasalarından son durum
Bugün Ne Bekliyoruz? Asya piyasalarında bu sabah pozitif bir seyir izlenmektedir. ...
Piyasa gündemi
Yılın son haftası, yurt dışı piyasalarda Noel tatili rehavetiyle sakin ...
Piyasalara analitik bakış
Haftanın son işlem gününe pozitif başlamasına rağmen seans genelinde satıcılı ...
 
Bu hafta ne oldu?
Yurt içinde TCMB’nin faiz kararı ön plana çıkarken, yurt dışında Euro ...
Altın yılın sonunu yeşilde geçiriyor
Yılın son haftası yaklaşırken altın da alıcılı seyretme yönündeki çabasını ...
Piyasa analizi
BIST100 Endeksi dünkü işlemleri %0,82 oranında düşüş ile 7.662 puandan ...
 
Denge arayışı sürüyor
Hafta başından bu yana kırılgan bir görünüm sergileyerek yurt dışı piyasalardan ...
Piyasalar baskıdan sıyrılmaya çalışacak
Moody’s’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde güncelleme yapmaması ...
Kızıldeniz'deki sevkiyat sorunları petrol fiyatlarını yükseltti
Dün ABD’de konut piyasasına ilişkin gelecek veride NAHB konut piyasası ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
AK Parti’nin yeniden yükselişi için bir yeniden yapılanma şart
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Radar tarlası isyan ettiriyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Üniversite mi dediniz?!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İhanete bakar mısınız?!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir Millet Üç Devlet: Kardeşliğin Akıl ve Vicdan Haritası
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Sahte Baz İstasyonu
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog