Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
11. Yargı Paketi Komisyon’dan Geçti
11. Yargı Paketi Komisyon’dan Geçti
Çiftçilere 1,1 Milyar Liralık Destek Ödemesi
Çiftçilere 1,1 Milyar Liralık Destek Ödemesi
Eğitim Harcamaları 2024’te Yüzde 94,6 Arttı
Eğitim Harcamaları 2024’te Yüzde 94,6 Arttı
6. Sondaj Gemisi Karadeniz Görevine Hazır
6. Sondaj Gemisi Karadeniz Görevine Hazır
DEAŞ’a Yönelik Operasyonlarda 51 Şüpheli Gözaltına Alındı
DEAŞ’a Yönelik Operasyonlarda 51 Şüpheli Gözaltına Alındı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
5 Aralık 2025 Cuma - 22:32

PGYB Bşk.Aydemir: İyi insan olmanın ruh terazisi Müslümanlığın kapısını açar

Aydemir, Aliya İzzetbegoviç’in sözünden hareketle Müslümanlığın ancak iyi insan olmakla mümkün olacağını belirten güçlü bir değerlendirme yaptı.

PGYB Bşk.Aydemir: İyi insan olmanın ruh terazisi Müslümanlığın kapısını açar

Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı, Önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Aliya İzzetbegoviç’in “İyi insan ol ki Müslüman olasın” sözünü merkeze alarak insanlık bilincini önceleyen bir değerlendirmede bulundu. Aydemir’e göre bu söz, çağın bütün kırılmalarını aşan bir hikmet taşıyor ve hem İslam dünyasına hem de insani değer arayışında olan milletlere bir yön pusulası bırakıyor.

Aydemir, iyi insan olmanın helal–haram hassasiyetinden adalet bilincine, hak gözetmekten ruh terazisini korumaya kadar uzanan geniş bir alanı kapsadığını belirtti. Bununla beraber, başkalarının hakkına göz dikmenin, nefsin karanlık koridorlarında oyalanmanın ve başkalarını kıran düşünce kalıplarının insanı hem kendi fıtratından hem de Müslüman kimliğinin özünden uzaklaştırdığını ifade etti.

ADI GÜZEL OLANIN YOLU DA GÜZEL OLSUN
Öte yandan Aydemir, Aliya İzzetbegoviç’in bu cümlesinin bir öğüt olmaktan çok, insanın kendine doğru yolculuğunu tarif eden berrak bir rehber olduğunu dile getirdi. Bununla beraber, sadece şekil üzerinden bir müminlik görüntüsü üretmeye çalışmanın insanı hakikat merkezinden uzaklaştırdığını, asıl müminliğin erdem, ahlak, adalet ve içsel dengeyle yoğrulmuş bir yürüyüş olduğunu vurguladı.

HAKKI ÜSTÜN TUTMANIN ÖĞÜDÜ
Diğer yandan Aydemir’e göre insanın kendini arındırması, helalin sınırını bilmesi ve Hakkı üstün tutması, toplumsal huzurun ve ortak geleceğin temelini oluşturuyor. Bunun yanı sıra, haksız kazanç arayışının, başkalarının çabasını görmezden gelerek menfaat devşirmenin insan ruhunu yaraladığını; ruhu yaralanan kişinin de Müslüman kimliğine erişemeyeceğini ifade etti.

KÖTÜ DÜŞÜNCENİN KARANLIĞI İNSANI ZAYIFLATIR
Aydemir, sabahtan akşama kadar başkaları hakkında kötü düşünceler üretmenin insanın içsel düzenini bozduğunu, bunun ise manevi sorumlulukla bağdaşamayacağını belirtti. Bununla beraber, kalbi berraklaştırmanın ve başkalarına iyilik bakışıyla yaklaşmanın hem bireysel huzurun hem de toplumsal adaletin taşıyıcı kolonu olduğunu söyledi.

AYDEMİR’İN ÇAĞRISI: ÖNCE İYİ İNSAN OLMA YOLCULUĞU
Aydemir, tüm Müslümanların önce iyi insan olmayı amaç edinmeleri gerektiğini, aksi hâlde Müslüman kimliğini taşımalarının mümkün olamayacağını belirten güçlü bir çağrı yaptı. Buna ek olarak, müminlik yolculuğunun kalp terazisiyle başlatılması gerektiğini; bu terazinin bozulduğu yerde hiçbir kimlik görüntüsünün hakikate kapı açamayacağını dile getirdi.

 
11. Yargı Paketi Komisyon’dan Geçti
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2025 Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 Kültür ve Turizm Bakanlığı ...
İbrahim Aydemir: Vefa Türk milletinin ortak iradesini ayakta tutan temel değerdir
Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği (TPGYB) Başkanı İbrahim Aydemir, ...
Aydemir: Sezai Karakoç’un vefat yıldönümü, diriliş bilincimizi tazeledi
TPGY Birliği Başkanı ve önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, ...
 
Bakan Ersoy: 10 Kasım, Cumhuriyeti Yaşatma Günüdür
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı ...
İbrahim Aydemir: Yahya Kemal, vatanı mısralara sığdıran millet şairidir
Yahya Kemal Beyatlı’nın vefat yıl dönümünde, onun dizelerinde parlayan ...
GÜZEL SANATLAR’DAN İRAN’A SANATSAL ÇIKARMA
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin ...
 
Aydemir: Vakıf ruhunu yitiren toplum, adaleti de kaybeder
Toplumsal dayanışmanın omurgasını oluşturan vakıf anlayışının unutuluşu, ...
2025-2026 Kültür ve Sanat Sezonu 'Sanat Her Yerde' Temasıyla Açıldı
Bakan Ersoy, 2025-2026 kültür ve sanat sezonunun tanıtımını Atatürk Kültür ...
Prof. Dr. Aydemir toplumsal bir yaraya işaret etti
Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, son yıllarda ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Dengenin Taşı: Ahlak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ritim ve Yön Arasında
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandilin Altındaki Karanlık
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dirilişin Nabzı Ankara’da Atıyor
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Vicdanın sesi, siyasetin suskunluğu
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Gönül gücüyle hegemonya kurmak
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog