Muş'ta, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri dönmesini isteyen aileler, DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde düzenledikleri eylemlerine devam etti. Her çarşamba günü bir araya gelen aileler, evlatlarına kavuşma umutlarını yineleyerek, DEM Parti ve terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.
Oturma eylemi yapan anne ve babalar, yanlarında getirdikleri çocuklarının fotoğraflarını taşıyarak, onlara teslim olmaları için çağrıda bulundu.
Baba Alaattin Koçhan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlu Ersin’in Bursa’da kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Yaklaşık 9 yıldır oğlundan haber alamadığını belirten Koçhan, “Her bayrama hüzünle giriyoruz, evimizde büyük bir boşluk var. Oğlum, sesimi duyuyorsan dön gel. Bu yolun sonu yok, devletimize teslim ol. Seni bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Anne Naciye Sönmez Yıldız da oğlu için endişelendiğini dile getirerek, ona teslim olması için seslendi. Oğlunun aklından hiç çıkmadığını belirten Yıldız, “Seni kandırıyorlar, geri dön. Devletimiz arkamızda, korkma, sana zarar gelmez. Evine dön.” dedi.
Aileler, çocuklarına kavuşana kadar mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, eylemlerini sürdürme kararlılığını dile getirdi.