Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
MEB'den 23 Nisan Genelgesi: Çocuklara Milli Egemenlik Ruhunu Aşılamak
MEB'den 23 Nisan Genelgesi: Çocuklara Milli Egemenlik Ruhunu Aşılamak
Mart Ayında Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Gerçekleşti
Mart Ayında Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Gerçekleşti
Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Operasyonunda Büyük Darbe
Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Operasyonunda Büyük Darbe
HABERLER>GÜNDEM
4 Ocak 2012 Çarşamba - 09:51

Medya okuryazarlığı zorunlu ders olsun

İletişim Fakültesi mezun ve öğrencileri, okullarda seçmeli olarak verilen Medya Okuryazarlığı dersinin ilköğretimden itibaren zorunlu olması ve dersi de kendilerinin vermesi için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yardım bekliyor.

Medya okuryazarlığı zorunlu ders olsun

GAZİ Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Güz, öğrencilerin Medya Okuryazarlığı dersini iletişimcilerin vermesi ve dersin ilköğretimden itibaren zorunlu olması gerektiği isteklerine destek verdi. Güz, bu konuda öncelikli görevin Radyo ve TelevizyonÜst Kurulu (RTÜK) ve Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) düştüğünü kaydetti.
İletişim fakülteleri olarak her türlü görevi üstlenmeye hazır olduklarını dile getiren Güz, Medya Okuryazarlığının, iletişimcilerin alanı olduğunu, bu nedenle de dersi iletişimcilerin vermesi gerektiğini vurguladı. Güz, “Televizyondaki her programı izlerken verilen mesajları nasıl algılıyoruz, herkes bu konuda bilgi sahibi olmalı. Türkiye gibi dünyanın televizyona en çok bağımlı olan bir toplumu için medya okuryazarlığı zorunlu olmalı” diye konuştu.
Deneme yapılsın
Medya Okuryazarlığı dersinin zorunlulaştırılması ve bu alana ilişkin öğretmenlerin iletişim fakültelerinden istihdam edilmesini savunan Güz, çalışmanın pilot bölge olarak denemesinin yapılabileceğinden söz etti. 
Güz, insanların verilen mesajları nasıl dikkate alacaklarını bilmediklerinden, kimi zaman reel gerçeklikle sanal gerçekliği karışabildiklerine işaret etti. Bu nedenle Güz, eğitim sağlanabilirse, televizyonun olumsuz etkileri konusunda kamuoyunun bilinçlendirilebileceğini ifade etti.
Seçmeli ders olduğundan öğrencilerin tercihlerinde sıkıntı yaşandığını dile getiren Güz, “Ders cazip hale getirilebilirse çocuklar da seçmeli olan dersi isteyerek tercih ederler. İlköğretim çağından itibaren bunu bir eğitim politikası haline getirirsek, olumsuzlukların yaşanmasını engellemiş olabiliriz” diye konuştu.
İletişimciler yerine Sosyal Bilgiler öğretmeni
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Medya Okuryazarlığı Dersi veren Doç. Dr. Kemal İnal, son birkaç yıldır, dersin 6,7 ve 8’inci sınıflarda seçmeli okutulduğunu, 2010 yılından itibaren ise sadece 8’inci sınıflarda okutulmaya başlandığından yakındı.
Alınan bilgilere göre dersin seçilmediğini, bunun sebebi olarak da dersi sosyal bilgiler öğretmeninin vermesinden dolayı yeterli olmamasını gösterdi. İnal, “Derse giren öğretmenlerin İletişim Bilimlerine dair formasyonu olmadığı için bu dersler çoğu zaman boş geçiyor. Medya konusunda öğrenciler bilinçlendirilmesi gerekirken, diğer derslerinin eksiklikleri tamamlanıyor” diyerek öğrencilerin bilinçlendirilmesine çağrıda bulundu.
Bu dersin İletişim Fakültesi mezunları tarafından verilmesi gerektiğinin önemine değinen İnal, bu dersi verebilmek için mezunlara öğretmenlik hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

 
Ziyaretçilere kalori bilgisi
 
Tuz gölü'ne özel plan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziyaretçilere kalori bilgisi
Sağlık Bakanlığı’nda ziyaretçilere ikram edilen yiyecek ve içeceklerin ...
Akdağ: Ankara suyu “uygun”
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın soru önergesini yanıtlayan Sağlık ...
Ölümden döndüler
Gölbaşı’nda hatalı sollama yapan bir otomobil bir otobüsün altına girerek ...
 
Polis sigaranın zararlarını anlattı
Kırıkkale’de Çelebi İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik slayt gösterimi ...
Büyükşehir’de hizmet içi eğitim
Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere sunduğu hizmeti daha verimli ve daha ...
Ankara'nın şampiyonu yumurta
Ankara Ticaret Borsası'nın (ATB) 2011 yılı fiyat artışı raporunda yüzde ...
 
Ankara'da liseler buraya inşa edilecek
Ankara Valisi Yüksel'in açıkladığı 'eğitim kent' projesinin detayları belli oluyor
Emniyet’te hüzünlü veda
Evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ...
Ahırda balık üretimi
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dünya yangın yerine dönüyor biz boykot’la uğraşıyoruz
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog