Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
TCMB’den Kredi Kartı Faizlerinde İndirim
TCMB’den Kredi Kartı Faizlerinde İndirim
Karabük ve Antalya’da Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor
Karabük ve Antalya’da Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor
İran ve Avrupa’dan İstanbul’da Nükleer Zirve
İran ve Avrupa’dan İstanbul’da Nükleer Zirve
Hafta Sonu Sıcaklık Alarmı: 40 Dereceyi Aşacak
Hafta Sonu Sıcaklık Alarmı: 40 Dereceyi Aşacak
TCMB, Politika Faizini Yüzde 43'e Düşürdü
TCMB, Politika Faizini Yüzde 43'e Düşürdü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
21 Haziran 2012 Perşembe - 09:57

Geceler sanatla uzayacak

SANAT örgütleri, “Bir Yaz Dönümü Sanat Gecesi” adlı etkinliği Başkentliler’le buluşturmaya hazırlanıyor.

Geceler sanatla uzayacak

Kuğulu Park’ta gerçekleştirilecek etkinlik, yarın akşam saat 21.00’de başlayacak. Gecede; tiyatro şarkıları, opera, müzikal ve müzikli tiyatro oyunlarından bölümler, modern dans, halk dansları, çok sesli koro ve çocuk korosu yer alacak. Solo türkülerinin de bulunacağı gece, opera konseri ile son bulurken; bölümlerin sunuluşu tanınmış tiyatro oyuncuları tarafından yapılacak. TOBAV, DETİS, TOMEB, OPSOD, KÜLTÜR SANAT-SEN, IŞIK-DER ve SANTEK-DER adlı meslek örgütlerinin organize ettiği gecede, AFSAD üyeleri de aynı alanda “Sahnelerden Fotoğraflar” sergisi ile yer alacak.

Çalışmalar gösterilecek

Devletin doğrudan desteklediği kurumlarda sanatsal yaşamlarını sürdüren sanatçılar, bu kurumlarda yapılan düzenli çalışmaların, sanatın kalitesi, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’nin tanıtılması konusunda yaptıkları çalışmaları barkovizyon gösterimleri ile izleyicilere anlatacak.

Gelecek için güzel rüyalar

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV), “Bu özellikleri ile sanatsal bir şölen olan gece; Ankara’da, bir Yaz Dönümü Gecesi Sanatsal Duruşu olarak isimlendiriliyor. Yaz dönümlerinin heyecan ve mutluluk getiren dönüm noktalarında gelecek için güzel rüyalar görülür. Biz, devletin sanattan elinin çekmesinin mümkün olmadığını; aksine devlet aygıtını oluşturan tüm organların bir araya gelerek, Türkiye’de de; tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, sanatta ayrılan bütçenin 10 kat fazlasının ayrılması gerektiğinin sesi ve görüntüsü olmak istiyoruz. Sanat alanını düzenleyen meslek yasalarının çıkarılmasını, tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, sanatın bir sistemler bütünlüğü içerisinde, varlığını özerk olarak sürdürmesini diliyoruz. Çünkü sanat insanlarının çabaları ile sanatı talep eder hale gelmiş, sanatı kültür olarak benimsemiş halkın birlikteliği, bu dileğini gerçekleştirecek bir ülkenin, Türkiye’nin, tüm dünyada daha etkili ve güçlü bir ülke olacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

 
TUS birincisi Hacettepe’den
 
Gökkuşağı’nda Kamu Pazarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BELMEK’ten yılsonu sergisi
Elmedağ ilçesinin Hasanoğlan Mahallesi’nde faaliyetlerine devam eden Büyükşehir ...
Irak Türkleri sergisi BYEGM’de
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından oluşturulan “Osmanlı ...
Neşter tutan eller bu kez fırça salladı
Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan 100’e yakın doktor ...
 
Çayyolu’nda bahar konseri
KONUTKENT Musiki Derneği, Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde bahar konseri düzenledi.
Mizah festivali leke oyunlarıyla başladı
ÇANKAYA Belediyesi’nin Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi ...
6. Vurmalı Çalgılar Festivali Ankara’da
Türkiye’nin 14 ilinden öğrencilerin katıldığı Altıncı Vurmalı Çalgılar ...
 
Mizah dostları Konur Sokak’ta
Çankaya Belediyesi Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi ...
Sanat Atölyesi öğrencileri resim sergisi açtı
Sema Sanal Atölyesi’nin sekiz öğrencisi resim sergisi açtı.
Kültürlerin Dansı Fransa’da sergilenecek
ÇOCUK yaşlarda Ankara’da başlayan fotoğraf tutkusunu 40 yıldır hiç eksiltmeden ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Amerika’yı tıraş ediyoruz!
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Hayatın fazlalıkları ve hakikatin izzeti
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Abi burası Türkiye yaaa...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Dijital güvenlikte yeni döneme doğru
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Siyonizmin akademik vesayeti ve susan zekâlar
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
TV seyretmiyor gazete okumuyorum
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog