İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, toplam 32 kişinin DEAŞ ile ve çatışma bölgeleriyle bağlantılı olduğu belirlendi.
Yabancı uyruklu oldukları ve Türkiye’ye yönelik eylem planlayabilecekleri değerlendirilen bu kişilere yönelik gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyon sonucunda 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, ruhsatsız bir tabanca, iki adet boş şarjör, 86 bin 700 dolar, 75 bin TL nakit para ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Gözaltına alınan kişiler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.