Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Diyarbakır’da AKINCI TİHA Destekli Uyuşturucu Operasyonu
Diyarbakır’da AKINCI TİHA Destekli Uyuşturucu Operasyonu
Adalet Bakanlığı’ndan 5 Bin Personel Alımı
Adalet Bakanlığı’ndan 5 Bin Personel Alımı
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na Atama
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na Atama
Türkiye’de Ortalama Yaşam Süresi 78,1 Yıl
Türkiye’de Ortalama Yaşam Süresi 78,1 Yıl
Madde Bağımlılığı ve Suça Sürüklenen Çocuklara Yeni Destek Modeli
Madde Bağımlılığı ve Suça Sürüklenen Çocuklara Yeni Destek Modeli
HABERLER>ASAYİŞ
30 Temmuz 2025 Çarşamba - 15:34

Adalet Bakanı Tunç’tan Orman Yangınları İlişkin Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 1 Haziran'dan itibaren 168 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 39'unun tutuklandığını açıkladı. 

Adalet Bakanı Tunç’tan Orman Yangınları İlişkin Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, orman yangınlarına ilişkin yürütülen soruşturmalarda 1 Haziran'dan itibaren 168 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 39'unun tutuklandığını açıkladı. 

Tunç, "Terörsüz Türkiye" süreciyle ilgili değerlendirmesinde, bu sürecin kolay gerçekleşmediğini ve Türkiye ile Türk halkı için önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. TBMM'de kurulacak komisyonun sürecin şekillenmesi açısından kritik olduğunu belirten Bakan, milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda alınacak kararlar ve uygulanacak tedbirlerin önemine dikkat çekti. Terörün 41 yıl boyunca ülke kalkınmasının önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Tunç, Türkiye’nin terör tehdidi olmadan çok daha güçlü bir ekonomik ve teknolojik seviyeye ulaşacağını dile getirdi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın kendini feshettiğini anımsatan Tunç, silah bırakma sürecinin kalıcı olmasının ve devlet kurumlarının tam koordinasyon içinde olmasının başarı için şart olduğunu belirtti. Milli İstihbarat Teşkilatı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığı gibi kurumların bu süreci yakından takip ettiğini ve gerekli adımların atıldığını ifade etti.

Tunç, terör örgütünün fesih kararının bir pazarlık sonucu olmadığını vurgulayarak, devletin böyle bir süreçte ‘al-ver’ yaklaşımı içinde olmadığını söyledi. TBMM’nin bu konuda alacağı kararlar ve yapacağı kanun düzenlemelerinin milletin menfaatleri doğrultusunda olacağını belirtti. Ayrıca 11’inci yargı paketi kapsamında ceza adaletinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini, uzun süren yargılamaların kısaltılması ve yargı kapasitesinin artırılması için 264 hedefin belirlendiğini aktardı.

PKK hükümlüsü Veysi Aktaş’ın tahliyesi ile ilgili soruya da yanıt veren Tunç, Aktaş’ın koşullu salıverme için başvurduğunu ancak başvuruların genellikle reddedildiğini söyledi. Aktaş, cezasının tamamlanmasının ardından tahliye olmuş durumda.

Suça sürüklenen çocuklara ilişkin yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Tunç, bu konuda bilim insanları, hukukçular ve uygulayıcılarla görüşmeler yapıldığını, özellikle 15-18 yaş arasındaki çocuklar için farklı bir yaklaşımın değerlendirilebileceğini söyledi. Taslak önerilerin TBMM’ye sunulacağını ve çocuklar açısından adaletin sağlanmasının öncelikli olduğunu vurguladı.

Orman yangınları soruşturmaları kapsamında 168 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Tunç, 39 kişinin tutuklandığını, 64’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve soruşturmaların sürdüğünü belirtti. Geçmişten gelen orman yangını suçlarından dolayı cezaevinde 127 kişi bulunduğunu aktardı.

Bursa’daki orman yangınıyla ilgili yakalama yapılan kişinin eski bir hava astsubayı ve FETÖ’den ihraç edildiği bilgisine dikkat çeken Tunç, zanlının yangını başlattığı sırada cep telefonunu düşürdüğünü ve telefonun incelemeye alındığını söyledi. Soruşturmanın terör bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.

 

 
19 İlde Termometreler 40 Dereceyi Aştı
 
Aydemir: Gençlik Hucurat ahlakıyla büyürse, toplum huzurla yoğrulur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orman Yangınlarında 13 İlde Yüzlerce Yapı Ağır Hasar Gördü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Haziran 2025 tarihinden bu yana Türkiye ...
Huzur İstanbul Uygulamasında 773 Gözaltı
İstanbul genelinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı "Huzur İstanbul" denetimlerinde, ...
Ankara'da FETÖ Operasyonu: 12 Gözaltı Kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel ...
 
26 İlde FETÖ Operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik ...
Bursa ve Karabük’teki Orman Yangınlarına Müdahale Devam Ediyor
Bursa'nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 26 Temmuz’da başlayan ...
Yasa Dışı Bahis Operasyonunda 33 Gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği ...
 
Antalya Büyükşehir’de 3 Kişi Daha Gözaltında
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturması ...
Provokatif Yangın Paylaşımlarına Yasal İşlem
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla ilgili sosyal medyada ...
Bursa ve Kahramanmaraş'ta Yangınla Mücadele Sürüyor
Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'nde 26 Temmuz’da ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Amerika’yı tıraş ediyoruz!
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Hayatın fazlalıkları ve hakikatin izzeti
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Abi burası Türkiye yaaa...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Dijital güvenlikte yeni döneme doğru
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Siyonizmin akademik vesayeti ve susan zekâlar
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
TV seyretmiyor gazete okumuyorum
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog