Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
ABD ve İran Arasında 2 Haftalık Karşılıklı Ateşkes Sağlandı
ABD ve İran Arasında 2 Haftalık Karşılıklı Ateşkes Sağlandı
Yenilenmiş Ürünlerde Kapsam Genişliyor: Televizyonlar da Dahil Ediliyor
Yenilenmiş Ürünlerde Kapsam Genişliyor: Televizyonlar da Dahil Ediliyor
Martta Reel Getiride Lider Mevduat, Uzun Vadede Kazandıran Altın
Martta Reel Getiride Lider Mevduat, Uzun Vadede Kazandıran Altın
İŞKUR’dan İlk Çeyrekte 331 Bin Kişiye İş İmkanı
İŞKUR’dan İlk Çeyrekte 331 Bin Kişiye İş İmkanı
Galatasaray, Erteleme Maçında Göztepe’ye Konuk Oluyor
Galatasaray, Erteleme Maçında Göztepe’ye Konuk Oluyor
HABERLER>EKONOMİ
8 Nisan 2026 Çarşamba - 10:42

ABD-İran Ateşkesi Brent Petrolde Fiyatı 100 Doların Altına İndirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nın tamamen açılması koşuluyla İran ile iki haftalık karşılıklı ateşkesi kabul ettiğini açıklamasının ardından Brent petrolün varil fiyatı uluslararası vadeli piyasalarda 100 doların altına gerileyerek düşüş eğilimi gösterdi.

ABD-İran Ateşkesi Brent Petrolde Fiyatı 100 Doların Altına İndirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı’nın tamamen açılması koşuluyla İran ile iki haftalık karşılıklı ateşkesi kabul ettiğini açıklamasının ardından Brent petrolün varil fiyatı uluslararası vadeli piyasalarda 100 doların altına gerileyerek düşüş eğilimi gösterdi. Dün 111,80 dolara kadar çıkan Brent petrol, günü 109,27 dolardan kapatmıştı. Bugün saat 08.09 itibarıyla Brent petrolün vadeli varil fiyatı kapanışa göre yaklaşık yüzde 13,1 düşerek 94,98 dolara indi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 96,67 dolardan işlem gördü.

Fiyatlardaki gerilemede, Trump’ın Pakistan aracılığıyla yürütülen görüşmeler sonucu İran ile varılan anlaşmanın etkili olduğu belirtildi. Trump, Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, İran’a tanıdığı sürenin dolmasına kısa süre kala müzakerelerin olumlu sonuçlandığını duyurdu.

Trump, İran’dan gelen 10 maddelik teklifin müzakere için uygulanabilir bir temel oluşturduğunu ve tarafların uzun vadeli barış anlaşmasına yaklaşmakta olduğunu belirtti. İran yönetimi de saldırıların durması koşuluyla kendi operasyonlarını durduracağını açıkladı. Abbas Erakçi, İran silahlı kuvvetleriyle koordinasyon içinde Hürmüz Boğazı’ndan güvenli geçişin iki hafta boyunca sağlanacağını bildirdi.

Trump, Tahran yönetimine anlaşma için 48 saatlik süre tanımış ve bu süreyi 8 Nisan’a kadar uzattığını açıklamıştı. Sürenin dolmasına yakın, sosyal medya üzerinden “Bu gece bütün bir medeniyet yok olabilir ve bir daha geri gelmeyebilir.” uyarısında bulunmuştu.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla 28 Şubat’tan bu yana genellikle 100 doların üzerinde seyreden ve yüksek volatilite gösteren Brent petrol, en son 11 Mart’ta 91,94 dolardan işlem görmüştü. Analistler, teknik olarak Brent petrolde 96,54 dolar seviyesini direnç, 93,38 dolar seviyesini ise destek noktası olarak izliyor.

 
ABD ve İran Arasında 2 Haftalık Karşılıklı Ateşkes Sağlandı
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenilenmiş Ürünlerde Kapsam Genişliyor: Televizyonlar da Dahil Ediliyor
Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin satışına yönelik kapsamı genişletmeye hazırlanıyor.
Martta Reel Getiride Lider Mevduat, Uzun Vadede Kazandıran Altın
Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayına ilişkin “finansal yatırım araçlarının ...
İŞKUR’dan İlk Çeyrekte 331 Bin Kişiye İş İmkanı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılın ilk çeyreğinde ...
 
Otomobil Satışlarının Yarısı Elektrikli ve Hibritlerden Oluştu
Türkiye’de bu yılın ilk çeyreğinde elektrikli ve hibrit otomobiller, toplam ...
Çocuk ve Kırtasiye Ürünlerinde Denetim: 3 Ayda 4,4 Milyon Lira Ceza
Ticaret Bakanlığı, yılın ilk üç ayında çocuk, oyuncak, kırtasiye ve mobilya ...
Martta 112 Bin Gıda Denetimi, 164,9 Milyon Lira Ceza
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, mart ayında ülke genelinde 112 ...
 
Yaşlı ve Engelli Aylıkları İçin 8,5 Milyar Liralık Ödeme Başladı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, nisan ayına ilişkin ...
Tarım Arazileri İçin Yeni Yönetmelik Yürürlüğe Girdi
Türkiye’de toprak ve arazi varlığının tespiti ile bu alanların kullanımına ...
Martta Evcil Hayvan Ürünleri Fırladı, Balık Fiyatları Düştü
Mart ayında tüketici fiyatlarında öne çıkan değişimler açıklandı. Türkiye ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Deli ve Ordu…
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Ayna ve Ana
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Silahın İzi Washington’a Çıkıyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Bu ABD’nin suç itirafıdır
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Ekonomi rayına giriyor
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Türk Yüzyılı hedefi çok yakın
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog