Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu

Aydın Ünal

Size ebediyyen bahar yok!
23 Mart 2017 Perşembe

Fetullah Gülen bir megaloman. Kendini beğenmişliği kendisine tapma düzeyine ulaşmış bir narsist. Dünya, hatta evren onun etrafında dönüyor. Meleklerle tanışıyor, konuşuyor. Hz. Peygamber'le (haşa) her an sohbet ediyor, hatta kimi zaman saygısızca kendisini Hz. Nebi'nin üzerinde konumlandırıyor.



Bakmayın o aşırı tevazu ifadelerine; Kıtmir'in pisliği dahi olamayacakken kendisini Kıtmir yerine koyan mugalatasına aldanmayın. Aşırı tevazu maskesiyle kurnazca kibir sergiliyor. Kendisi dışında hiçbir varlığın önemi yok. Kendisini ışık, etrafındaki robotlarını da o ışıkta kavrulacak zavallı pervaneler gibi görüyor.



17/25 Aralık darbe girişimi başarısız olup Fetullahçı polisler tek tek alınmaya başlandığında, “binde birini bile tanımam” diyerek anında robotlarını satmıştı Gülen.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından da aynısını yaptı. “Takipçilerimin yüzde birini bile tanımam” yalanıyla, mayın eşeği gibi sahaya sürdüğü, katliam yaptırttığı robotlarını tanımazdan geldi, hepsini bir kalemde çizdi, ortalıkta öylece bırakıp, kendisini kurtarma telaşına girdi.


“Muştu”, “müjde” gibi kavramlar, Fetullah Gülen'in piyasaya çıktığı günden beri en çok kullandığı kavramlar. Bir falcı gibi, kahin gibi, sürekli gelecekten haberler vermeye çalıştı, robotlarına sürekli boş umut pompaladı. Peşinen Cennet tapusu dağıtmakla yetinmedi, müridlerine dünyada da Cennet'i vadetti.



Fetullah Gülen'in suç imparatorluğunun çöküşü, “kim suçluysa Allah onun belasını versin” mealindeki münasebetsiz sözleriyle başladı. O andan itibaren irtifa kaybediyor Gülen. Bela okuduğu andan beri hem Gülen'in, hem de haşhaşla uyuşturduğu mankurtlarının başları beladan kurtulmuyor. Her hamleleri kendilerine dönüyor, kendilerini vuruyor.



Başına iş geldikçe “müjde” ve “muştu”nun dozunu artırıyor Fetullah Gülen. Şifreli sözlerle, ağdalı ifadelerle, kimi zaman tarih vererek, kimi zaman mevsim vererek, örgütünü bir arada tutmaya çalışıyor.



17/25 Aralık'tan sonra defalarca kurtuluş müjdesi verdi, ama her seferinde eskisinden beter duruma düştü. En büyük umutları, TSK içindeki robotlarıydı. Onlar da korkak ve beceriksiz çıktı. Hayaller, umutlar, müjde ve muştular suya düştü.



Bu kadar beladan, bu kadar irtifa kaybı, çöküş, batış, rezillik ve kepazelikten sonra bile umut dağıtıyor Gülen. Arkasındaki aptallar sürüsünün kendisine inanacağını biliyor. Örgütünü ayakta tutabilmek için, diri tutabilmek için yalan üstüne yalan söylüyor, boş hayal satıyor.



Şimdi de bir “bahar” söylentisi çıkardılar. Yine kıpır kıpırlar. Yine heyecanlılar, umutlular. Yine bir beklenti içinde, daha doğrusu ham hayal içindeler.


Fetullahçılar'a hiçbir şey anlatılamaz ama biz kayıt düşelim:



Bu ülkede, bu topraklarda, Fetullahçılar bir daha ebediyyen bahar göremeyecekler.



Bu toprakların insanı yaz görür, hazan görür, zemheri görür, ama nihayetinde bahara ulaşır; Fetullahçılar ise artık hiçbir bahara erişemeyecekler.



Hiç umutlanmasınlar, hiç ham hayale kapılmasınlar.



Sadece devlet değil; devletin ve vatanın sahibi millet, Fetullah ve Fetullahçıları çıkamayacakları mezarlara gömmüştür. Şartlar ne kadar değişirse değişsin, hiçbir bahar, Fetullahçı zehir tohumlarını yeşertemeyecek, filizlendiremeyecektir. Anadolu, katilleri, hırsızları, emeğini sömürenleri, ama en çok da inancını istismar edenleri, devletine göz dikenleri unutmaz. Aradan asırlar da geçse, Anadolu bu ihanet şebekesini hafızasından silmeyecek.



Elbette mücadele bitmedi, elbette saldırabilir, zarar vermeye çalışabilirler. Fetullah Gülen, kendisine zarar gelmediği müddetçe, son müridine kadar herkesi ateşe atabilir. Mücadeleyi de, tedbiri de sürdüreceğiz.



Ama ne baharı elimizden alabilir, ne de kendilerine bahar getirebilirler.



Bahardan, hele hele Anadolu baharından yoksunluk kadar büyük bir belaya düçar oldular.



Kulak asmayın söylentilere. Yeniden saldırmak gibi bir ahmaklığın içine girerlerse, 15 Temmuz'dan daha beterini görürler. Gelecekleri varsa, görecekleri de var.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri