Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu

Markar Esayan

Seçim sandıkta kazanılır
10 Mayıs 2018 Perşembe

Gerçekten çok komikti. Evvelki gün, tıpkı Gezi’de benzerlerinin yaşandığı gibi, Twitter’da 24 Haziran’daki seçimleri kazandılar, Erdoğan’ı hal ettiler, eski Türkiye’ye döndüler. Yüz binlerce FETÖ’cü bot hesapla, Twitter’ın yine yüz binlerce “Devam” başlığını yayından kaldırmasıyla gündemde ancak yer alarak büyük bir başarı elde ettiklerini düşündüler.

Bu bana manşetlerle hükümetlerin düşürüldüğü, değiştirildiği günleri hatırlattı. Eskiden ne kadar kolay olurdu o işler. Sadece 28 Şubat değil, sürekli bir algı mühendisliği her koldan devam ederdi. Bunda asla kesinti olmazdı. Hedef siyasi aktör, zaten ayakta kalmaya çalışmaktan, başka işlere zaman da enerji de ayırmaya fırsat bulamazdı.

Bunlar da kâfi gelmezse, modern veya postmodern bir darbe yaparlar, milli iradeyi boğarlardı.

Artık öyle değil… Artık bu ülkede oyunu da, kuralı da, sonucu da millet belirliyor. Gezi’de darbeyi meşrulaştırmak için “Demokrasi seçimden ibaret değildir” sloganını kullanmışlardı. Oysa seçim demokrasinin olmazsa olmaz en temel kaidesidir. Seçim yoksa demokrasi yoktur.

Demokrasi, internet oyunu, sosyal medya komikliği de değildir. 24 Haziran’da botlar değil, canlı kanlı insanlarımız sandıklara gidecek ve kullanılan bu oyları ABD’deki bir şirketin değiştirmesi, silmesi mümkün olmayacak.

Beş benzemezler ittifakı sonuçlar istedikleri gibi olmadığında bu sefer de seçimlere gölge düşürmeye çalışacaklar. Ama bu yöntemlerin hiçbirisi milli iradenin son sözü söylemesine engel olamayacak.

Türkiye eski Türkiye değil…

Millet iradesine canı pahasına sahip çıkıyor. Sonuç ne olursa olsun herkes bu sonuca saygı duymak zorunda. Demokrasimiz ancak bu kültür oturursa olgunlaşır. Çok net söyleyeyim, milletimiz bu olgunluğa çoktan ulaşmıştır. Bu konuda hiçbir endişeye sahip değilim.

Kur’an-ı Kerim’e faşist saldırı

Fransa’daki malum dangalak bildiri malum. Ancak bu dangalaklığın ötesinde ciddi bir provokasyon özelliği taşıyor. 20 ülkeyi sömürgeleştirmiş, Cezayir’de kafataslarından dağlar yapmış olanların anlamadıkları konularda böyle üstenci yaklaşımlarda bulunmasının hiçbir anlamı da, faydası da yok, lakin zararı çok.

Ancak belli ki bu konuda daha sert bir sürece giriyoruz. Müslümanları ve İslam’ı ötekileştirmek adına bu provokasyonlar sıklaşacak ve ifade/düşünce özgürlüğü kavramlarının ardına sığınılarak her türlü itiraz köktencilikle mahkum edilmeye çalışılacak.

Bunlar aynı şeyi kendi dinlerine de yaptılar. 19. yüzyılın son çeyreğinde kiliseleri sekülerizme teslim olmuştu. Aynı şey ülkemizde tekerrür etmemeli. Edeceğini de düşünmüyorum.

Çok çirkin bir oyun oynanıyor. İnsanın midesi kalkıyor. Soğukkanlı olmak çok zor ama mecburuz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri