Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"

Vedat Bilgin

Ordu ele geçirilirken paşa paşa oturdunuz!
10 Şubat 2020 Pazartesi

Şimdi çıkıp siyaset kurumunu suçlamanın bir anlamının olmadığını anlayacak durumda değil misiniz? 12 Eylülün faşist Kenan Evren’inden başlayarak 15 Temmuz darbesine kadar sizler koltuklarınızda paşa paşa otururken FETÖ Türk ordusunu neredeyse ele geçiriyor, fakat siz bunu fark etmiyorsunuz; ondan sonra kalkıp ‘siyasi ayak’ peşine düşüyorsunuz. Bu nasıl bir akıl!

Sahi farkında değil miydiniz, fark mı edemediniz? FETÖ’cülerin sizin ‘Kemalist hassasiyetlerinizi’ kullanıp, kendilerini fark eden/edecek, direnecek olan subay/ast subay herkesi, karısı, kızı, anası ya da kız kardeşi başörtülü yahut namaz kılıyor diye ‘irtica’ gerekçesiyle ordudan atarken, kendilerine alan açarken siz neyle meşguldünüz?

FETÖ’NÜN ELİ

FETÖ’nün ayaklarınızın altındaki halıyı çektiğini neden fark edemediniz? Emekli Genel Kurmay İstihbarat Başkanı Pekin Paşa’nın, bir televizyon programında ‘kabul edelim FETÖ orduyu ele geçirmiş, biz bunu anlayamadık’ şeklindeki dürüst tavrını siz neden kabullenmiyorsunuz!

Genel Kurmay Başkanlarının ya da üst düzey komutanların 28 Şubat’tan sonra kamuoyunda çok sık göründükleri, bunun 27 Nisan’a kadar kesintisiz sürdüğünü unutmamışızdır; Batı Çalışma Grubu adlı illegal çetenin neredeyse her gün medya açıklamalarının dinlemek zorunda kalındığı bir dönemi hatırlayın. Bunları şunun için hatırlatmak istiyorum bu adamların neredeyse hepsi, kötü bir Türkçeyle, kısır bir mantıkla, berbat bir belagatle bir üniversite öğrencisinin seviyesine hitap etmeyen cehalette ülkeyi kurtarmaktan ve ısrarla yerli yersiz Atatürk’ten bahsetmektedirler.

DEMOKRASİYE SAYGI

Paşa unvanlı bu zevatın Gazi Paşa’nın okuduğu kitaplardan, bırakınız okumalarını, haberleri var mıdır? Hatırlayın Batı Çalışma Grubu bildirilerinin, 27 Nisan Bildirisi’nin dilini ve son olarak sıkça televizyonlara konuk olarak, ‘bu konuyu şöyle değerlendiriyorum’ diyen Emekli Genelkurmay Başkanı’nı. O nasıl bir mantıktır, komplo teorisi deseniz, komplo bile değil, neyi nereye bağlamaktadır, şaşırıp kalıyorsunuz. Adamcağız hâlâ demokratikleşme sürecine itiraz ettiğinin bile farkında değildir; militarist düzenin çift yargılı, MGK devletinin o altın çağını özlemektedir ki, bu hülyalarla yaşayan bir zihinle, FETÖ’nün nerdeyse orduyu ele geçirmiş olmasını bile siyasete bağlamaya kalkmaktadırlar.

Efendiler, Türk ordusunun NATO Karargâhı’yla birlikte bir operasyona hedef olduğunu artık görünüz; başta cunta mensupları ve darbe liderleri olmak üzere, hepsi bu operasyonların neticesinde ortaya çıkmış aktörlerdir. Yabancı servisler, NATO gibi zeminleri askeri işbirliği eğitim vs. gibi süreçlere katılımı aynı zamanda bir ‘devşirme’ ortamı olarak kullanmışlardır. FETÖ bu operasyonun bir parçasıdır ve bu süreçte Türkiye’yi tahrip etmek üzere orduya sızarken bugün konuşan paşaların birçoğu sorumluluklarını yerine getirmemişlerdir. Paşa, muhalefete ‘bırakınız şu çapsız belediye başkanlarından Cumhurbaşkanı’na alternatif aday çıkarma arayışını, ben varım’ diyorsa, eh bunda haksız sayılabilir mi!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri