Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi

Markar Esayan

Nefret satmak...
28 Mart 2020 Cumartesi

Bugün zengin olmak istesem bir gazete kurar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, dindarlara, İslam dünyasına her gün küfreder, bunun dışında masa başı uydurma/kışkırtıcı haberler yapardım. Tabii pazarımın daha geniş olması için FETÖ’cülerle de kol kola girer, “KHK’lı sağlıkçılar işlerine dönsün” diye manşetler atmaktan geri durmazdım. Devlet sırlarını “özgür basın” teranesi ile ifşa ederdim. Böylelikle Batı korumasını da garanti etmiş olurdum.

 

***

O kadar basit ki!

 

***

Hazır, sürülmüş bir tarla var. Oraya tohumları attığınız anda “Jack’in fasulyeleri” gibi filizleri arşa değiyor. Sözcü’nün patronunun ve gazetesine doldurduğu nefret suçu uzmanı kalem meddahlarının yaptığı da bu. Hiçbirinin hiçbir yazısının hiçbir satırından ilaç olsun diye bir kelime şu ülkeye hayır getirecek bir söz bulamazsınız. Varsa yoksa nefret, öfke, kibir ve cehalet...

Çünkü onlar yönetmiyorlar.

 

***

İmparatorluğu kaybedince böyle oldu. İnsanlarımıza sahip çıkamadık. Başka cereyanların tesiri altında kaldılar, başkalaşım geçirdiler. Bunun mesulü de esasen bizleriz. Medeniyetiniz diğer medeniyet tarafından yenilgiye uğratılmıştır. Bunun lamı cimi yok. Bunda esas mesele geniş anlamda “kültür dünyasını” sizin üretmiyor oluşunuzdur. Çocuklarınız, gençleriniz, insanlarınız sizin üretmediğiniz bir değerin etkisindedir artık.

 

***

Bu ülkenin ayağa kalkma hamlesinin, bazen kendi isteği ile, bazen kemalist projenin kısa kalması ile bu projenin dışında kalmış muhafazakar kesimden gelmesinin bir tesadüf olduğunu mu zannediyorsunuz? Batı vesayetine Yılmaz Özdilgiller mi karşı çıkacaktı, 28 Şubatçı Ertuğrul Özkök veya Fatih Altaylıgiller mi?

 

***

Tabii ki Kasımpaşalı Erdoğangillerden gelecekti hareket. Muhafazakarlar, Erdoğan ve AK Parti ile cepheye gelmeselerdi bu aralar bu ülkeden üç başkent çıkarıyorlardı, hiç de acısız olmayacaktı bu süreç. Beyazı siyahı tüm Türkler, Kürtler Suriye’den beter bir kan gölüne yuvarlanabilecektik.

 

***

Yani bir Yılmaz Özdil, Bir Ertuğrul Özkök, bir Fatih Altaylı kolay yetişmiyor. İmparatorluk ve medeniyet kaybetmek gibi karmaşık süreçlerden geçmeniz gerekiyor. Ama bir Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül, Ali Babacan nasıl yetişiyor, inanın ona benim bile aklım ermiyor.

 

***

Corona’ya da ermiyor ama hepimizi eve tıktı değil mi? O yüzden dikkat...

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri