Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
4 terörist etkisiz hale getirildi
4 terörist etkisiz hale getirildi
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de

Markar Esayan

Modern irtica...
9 Ocak 2018 Salı

Kadın, çocuk, çevre, hayvan dostlarımız gibi çok hassas konularda AK Parti ve sosyolojisine karşı faşizan/ırkçı bir metot uygulanıyor. Son olarak Diyanet’i hedef alan 18 yaş altı evlilikler meselesi gibi yukarıda saydığımız konular, ülkedeki dindar kesimler neredeyse insanaltı bir çerçeveye yerleştirilerek tartışılmak isteniyor.

Bunun tabii ki belirli bir önyargı ve cehalete dayalı olduğu söylenebilir. “Modern irtica” diyebileceğimiz bozuk yaklaşıma göre, uygarlık ve tüm değerler kendilerine “ilerici” diyen kesimlerin uhdesindedir. Onlar tüm geri kalmış “mahlukları” kendi seviyelerine çekmek isterler. Onlar olmasa dünya karanlık ve barbar bir yerdir. Ama kimse 20. yüzyılda ölen insanların toplamının neden insan uygarlığı boyunca ölenlerin toplamından daha fazla olduğunu açıklayamaz.

Ancak, bu tavrın bilinçli bir tercih, CHP’nin başını çektiği kesimlerin özel bir stratejisi olduğu kısmını da es geçmeyelim. AK Parti ve sosyolojisini barbar, kadın, çevre, çocuk düşmanı, sapkın ve bilim karşıtı olarak göstermek adına, kadın, çocuk ve hayvanlarla ilgili her hassas konu bu şekilde işlevselleştirilip çarpıtılıyor.

Bir sorunu, toplumun belirli bir kesiminin ontolojisine sapkınca göndermeler yaparak tartışmak ahlaki olabilir mi? Her şeyi geçtim, bu tavır sorunu olan kesimlere herhangi bir katkı sağlayabilir mi?

Türkiye’de bir kadın şiddeti sorunu olduğu, çevresel sorunlar yaşadığımızı, hayvan dostlarımız için daha duyarlı olmak gerektiğini tabii ki yadsımıyorum. Ama bu sorunların kaynağı ve sorumlusu olarak dindar insanları, hatta dini göstermek, ırkçılık ve nefret suçu değilse nedir?

Hani bu iftiraya cevap vermek bile abes ama eğer bu sorunlar dindarlıkla ilgiliyse, tamamen sekülerleşmiş ülkelerdeki kadın cinayetleri, ırkçılık, küçük yaştaki evlilikler, tacizler, mobbing oranlarına ne demeli öyleyse? Siz hiç İsveç’teki kadınların durumuna baktınız mı?

Böyle bir yaklaşım olamaz. Bu yaklaşımı özellikle bu konuları önemseyenlerin reddetmesi lazım. “Muhafazakar hükümete buradan iyi vurur, iyi ses getiririz, kutuplaşmayı, önyargıları daha da arttırır, bedavadan koltuğumuzu koruruz” mantığı ne kadar hastalıklı bir mantıktır!

Bu tünelden hızla çıkmak lazım.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri