Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu

Ardan Zentürk

Millet, FETÖ'nün “sevinç çığlığını” duymak istemiyor…
27 Mayıs 2020 Çarşamba

“Cihat Yaycı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde önemli görevler üstlenmiş, değerli, vatanperver bir askerimiz. Kendisi kıta sahanlığı deniz yetki alanları, Mavi Vatan kavramı gibi konularda geçmişte güzel çalışmalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin de her kurumda olduğu gibi kendine göre bir kurumsal hiyerarşisi var. Oradaki disiplin kuralları çerçevesinde yürütülen çalışmalar var. Bir bürokratın, askerin bir göreve getirilmesi ne kadar normalse bir görevden alınması da o kadar normaldir. Bunlarla ilgili tartışmaların çok farklı yerlere çekilmesi doğru değil..”

Kamuoyu tarafından merakla beklenen ve “Erdoğan yönetimine yakışan” açıklama, Başkanlık sözcüsü İbrahim Kalın’dan bu cümleler ile geldi. (23.Mayıs.2020-NTV canlı yayını)

Açıklama, içinde barındırdığı kadirşinaslık ve derleyip toparlayıcı kimlikle, istifası millet nezdinde derin üzüntü oluşturan (E) Tümamiral Cihat Yaycı konusunda Külliye’ye dönük soru işaretlerini dağıttı. Gelişmenin, TSK’nın “kurumsal işleyişinden” kaynaklandığını, görevi devlet kurumlarının iç işleyişini sağlıklı olarak koordine etmek olan Başkan’ın takdir ettiği bir komutan için hazırlanmış kararnameyi imzaladığını anladık.

Konunun Külliye’ye dönük yönü açıktır, uzatmamak uygun olandır.

Ama değerlendirmemiz gereken başlıklar var…

· FETÖ KAMPANYASINA YOL AÇAN SIZINTI…

Yaycı, kaçak FETÖ hesaplarından “gidici” olduğunu “müjdeleyen”(!) kampanya sonrasında istifa etti. Bu, FETÖ’nün kripto unsurlarının devletin içindeki varlığını sürdürmesi, yurtdışına düzenli olarak istihbarat aktardığını göstermesi bakımından önemlidir. FETÖ, Milli Savunma Bakanlığı koridorlarında Yaycı’ya dönük tepkinin olduğunu aylar öncesinden biliyordu ve bu istihbaratı, kendine asimetrik üstünlük sağlamada kullandı!..

Konu, günlük akışın içinde şöyle bir konuşup geçemeyeceğimiz önemdedir. FETÖ’nün özellikle TSK bünyesinden kalıcı olarak temizlenmesi hedefinde yürütülen çalışmaların kamuoyunda şeffaf olarak tartışmamız gerekiyor.

15 Temmuz 2016 ihaneti, TSK’nın antibiyotik tedavisi ile tedavi edilebilecek enfeksiyon taşımadığını, bazı uzuvlarının kangren olması nedeniyle kesilip atılması gerektiğini gösterdi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı olarak mesai paylaştığı generallerin yarısı, vatana ihanetten adalet önünde hesap verdi!..

Böyle bir deneyimden sonra önce de ifade ettim,(1) TSK’nın bünyesinde yaşanılan bütün gelişmeler, terfi ve emeklilik işlemleri, demokrasimizin güvenliği açısından da hayati önemdedir.

İki de bir önümüze konulan “devlet aklı” soyut bir kavramdır, kim tarafından geliştirilir, nerede şekillenir, tarifi yok.

Beka, gerçeklerin tartışmasına ve “akılcı sentezlere” sırtını dayamak zorundadır.

· EMPERYALİST İŞBİRLİKÇİLERİNE MANEVRA ALANI…

Başkan Erdoğan’ın IMF politikasındaki kararlı duruşu, sözcü Kalın’ın France 24 söyleşisindeki "S-400 ile ilgili olarak, planlar aslında daha önce planlandığı gibi gidiyor. Yeni tip koronavirüs nedeniyle gecikmeler oldu ancak prensipte daha önce olduğu gibi S-400 ile ilgili anlaşmamıza bağlıyız" sözleri, anti-emperyalist/bağımsızlıkçı politikanın kararlı süreceğini gösterdi.

Bu, ekonomik baskılar üzerinden “taviz” bekleyen emperyalist işbirlikçileri açısından tabii ki kötü haberdir.

Erdoğan, Irak-Suriye-Libya hattında emperyalizmle tarihi hesaplaşmanın lideri. 100 yıllık planların bozulduğu bir dönemde, tabii ki, onu, zorlama tartışmalardan uzak tutmak zorundayız.

Hiçbir kurum içi hesaplaşma ve şahsi hedef, yaşadığımız bu çok hassas günlerde Başkan’ın üstünde önem taşıyamaz.

Bakın, Yaycı olayından sonra kendine manevra alanı vehmeden FETÖ, Amerikan-siyonist ittifaktan aldığı talimatla kumpas davalarında üç yıl hapis yatırdığı (E ) Tümamiral Cem Gürdeniz’in de üzerine gitmeye başladı.

Hedefleri, Libya’da kazanılan büyük başarıyı gölgelemek, “Mavi Vatan” kavramını hırpalayarak Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi durdurmaktır.

İzin verilemez…

(1) https://www.star.com.tr/yazar/orduda-tasfiye-bir-amerikan-gelenegidir-yazi-1539576/

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri