Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı

Mehmet Metiner

Meclis’e giremeyince gerçeği gördüm!
17 Eylül 2018 Pazartesi

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tasarruf tedbirlerine Meclis’in ve yerel yönetimlerin de dahil edilmesi gerektiğine dair yazdığım yazı, malum çevrelerce bağlamından kopartılarak çarpıtıldı. Sahiden sıkıldım artık. 

Ne yazarsam yazayım birileri üstüne ve altına kendi çarpık anlayışlarına uygun yorumlar getiriyorlar. Birkaç dönem vekillik yaptığım için her sözümün altında bir bahane arayanlar veya her lafıma “Meclis’e giremediği için” diye başlık atanlar hakikaten mide bulandırıyorlar artık. 

Her lafıma şerh düşmem mi gerekiyor? Mesela şöyle: “İşbu düşüncelerimi Meclis’te iken de dile getirdim. Vekil sıfatıyla katıldığım televizyon programlarında da, köşemde de hatırlattım.” Bazı çevrelerin bilerek şahsımı itibarsızlaştırmak için bu Meclis/vekillik üzerinden algı operasyonu yaptıkları besbelli. 

Cumhuriyet gazetesinin “Meclis’e giremeyince gerçeği gördü” demesiyle yurtdışına kaçan alçak bir FETÖ’cünün “Vekil yapılmayınca dili çözüldü” demesi arasında amaç birlikteliği bakımından hiçbir fark yok. Kuyruklarına fena halde bastığımız için olsa gerek şahsıma yönelik algı operasyonuna son sürat devam ediyorlar. 

Bir yanda AK Parti içinde eleştiri olmadığını/olamayacağını söyleyerek bir diktatoryal yapı algısı oluşturmaya çalışıyorlar, öbür yanda içimizden birileri eleştiri bile sayılmayacak öneriler getirdiğinde yok “Meclis’e giremeyince”, yok “vekil yapılmayınca” türünden alçakça bir itibar suikastına girişiyorlar. 

Herkes bilir ki bu satırların yazarı vekil iken gerektiğinde eleştirisini de önerisini de getirmiş biridir. Ama herkesten önce ve herkesten daha fazla liderinin belirlediği politikaları sonuna kadar sadakatle savunmuş biridir. Bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır. 

Benim tasarruf tedbirlerinin kamunun her alanında çok kararlı ve radikal bir biçimde uygulanması gerektiğine dair düşüncelerim, liderimizin ortaya koyduğu perspektifle birebir aynıdır. 

Meclis’teki israfa yönelik eleştirim, AK Parti’ye yönelik eleştiri değil, Meclis sistematiğinden kaynaklı bir düzene yönelik eleştiridir. Bu düzen AK Parti tarafından getirilmiş değildir. İç tüzüğün değiştirilmesi çerçevesinde Meclis’in yeniden yapılandırılması teklifini gündeme getiren AK Parti’ye yönelik kaba direncin hangi partiden geldiğini de söylememe gerek yok. 

Benimkisi bir öneriden ibarettir. O öneri de Meclis’te geçmiş dönemlerde başkanlık divanı kararlarına dayalı teamül sisteminden kaynaklı israf ve suistimallerin önlenmesine yönelik bir amaca dayanıyor. Tut ki ilk defa gündeme getirmiş olsam bile bunu “Meclis’e giremeyince gerçeği gördü” veya “vekil yapılmayınca dili çözüldü” biçiminde bir yoruma tabi tutmak ahlaksızca yapılmış bir itibar suikastı değil de nedir? 

Mademki söz Meclis’ten açıldı, şimdi yeni bir teklifte bulunuyorum işte: Meclis yeni sistemin ruhuna uygun bir biçimde, yeniden yapılanmalıdır. 

***  

O korkak kaçkın FETÖ’cü daha önce de verdiğim bir demeçte “15 Temmuz’dan haberimiz vardı” dediğimi söylüyor! Bre alçak herif, ben FETÖ’cülerin darbe yapacaklarına dair duyumlar ve iddialar bizlere aktarıldığında buna inanmadığımızı söyledim. Çünkü sizin gibiler tarafından darbe dönemlerinin artık bittiğine inandırılmıştık. Bugün bile böyle düşünmemizi isteyenler yok değil. Dediğimden o sonucu ancak sizin gibi satılmış algı operatörleri çıkartır. 

***

Herkes bilsin ki ne Meclis, ne de başka görevler bizim kutsallarımız arasında bulunmuyor. Bizim dilimiz ne partimize, ne liderimize, ne de hükümetimize zarar verici bir amaç için çözülür. Dilimizi de, yüreğimizi de, beraberliğimizi de kimsenin çözmeye gücü yetmez.

Biz dilimizi bir tek Hakk’ın hatırı ali olsun, partimiz, davamız ve liderimiz zarar görmesin diye kullanırız. Bizim eleştirilerimiz de, önerilerimiz de bizi daha güçlü kılmak içindir. 

Öküzün altında buzağı arayanlar başka kapıya! 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri