Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan: 'Ukrayna'nın Toprak Bütünlüğüne Desteğimiz Kalıcıdır'
Erdoğan: "Ukrayna'nın Toprak Bütünlüğüne Desteğimiz Kalıcıdır"
YÖK'ten Dikey Geçiş İçin Şartlı Kayıt Fırsatı
YÖK'ten Dikey Geçiş İçin Şartlı Kayıt Fırsatı
Bakan Göktaş ve Tunç, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek
Bakan Göktaş ve Tunç, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek
Bakan Tekin: Eğitim Kalitesini Artırmak İçin Ailelerin Rolü Kritik
Bakan Tekin: Eğitim Kalitesini Artırmak İçin Ailelerin Rolü Kritik
Bakan Kacır: Türkiye'deki OSB Sayısı 362'ye Çıktı
Bakan Kacır: Türkiye'deki OSB Sayısı 362'ye Çıktı

Dağıstan Türkmen

Mahmud Abbas’ın Yanlış Örneklerle Dolup Taşan Dış Politikası
18 Ağustos 2024 Pazar

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Kırgızistan’ı örnek göstererek Filistin’in Birleşmiş Milletler’de tam üyelik talebini dile getirmesi, Türk milletinde ciddi bir rahatsızlık yaratmıştır. Türkiye’nin kardeş ülkesi olan Kırgızistan’ın, Abbas tarafından bu şekilde kullanılması, diplomatik bir gaf olarak algılanmıştır. Türk dünyasının bağları olan bir ülkeyi, Filistin’in üyelik mücadelesi bağlamında örnek göstermek, dostluk ilişkilerine zarar veren bir yaklaşımdır.

KIRGIZİSTAN’IN YANLIŞ ÖRNEK GÖSTERİLMESİ

Kırgızistan, Türkiye’nin tarihsel ve kültürel bağlara sahip olduğu, kardeş bir ülkedir. Abbas’ın Filistin’in nüfusu üzerinden yaptığı karşılaştırmalarda Kırgızistan’ı örnek göstermesi, Türk dünyasına saygısızlık olarak algılanabilir. BM üyeliği bağlamında örnek verilecek ülkeler varken, Kırgızistan’ı bu denkleme dahil etmek, Abbas’ın Türk dünyasına yönelik yanlış bir tutumunun göstergesidir. Eğer Abbas, nüfus kıyaslaması yapmak istiyorsa, Kuveyt, Katar veya Bahreyn gibi ülkeleri örnek verebilirdi.

UYGUR TÜRKLERİNE YÖNELİK HATALI YAKLAŞIM

Mahmud Abbas’ın Çin’deki Uygur Türklerine yönelik yaptığı açıklamalar da başka bir sorunlu alanı ortaya koyuyor. Abbas, Uygur Türklerini “terörist” olarak nitelendirerek, Çin’in bu halka yönelik uyguladığı baskı ve zulme karşı sessiz kalmış, hatta onları suçlayıcı bir dil kullanmıştır. Türk dünyası ve özellikle Türkiye, Uygur Türklerine yönelik zulmü defalarca kınarken, Abbas’ın bu konudaki suskunluğu ve hatalı açıklamaları, Türk milletinde derin bir kırgınlık yaratmıştır.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASINDA YANLIŞ TUTUM

Abbas’ın, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarda Ermenistan’dan yana tavır koyması da Türk milletinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde Ermenistan’ı destekleyen açıklamalar yapmak, Filistin lideri Abbas’ın Türk dünyasıyla olan bağlarını ciddi şekilde zedelemiştir. Bu tutum, Filistin’in Türkiye’den aldığı desteği sorgulayan bir bakış açısını gündeme getirmiştir.

MAHMUD ABBAS’IN DOST HANESİNDE OLMAMASI GEREKİR

Sonuç olarak, Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye ve Türk dünyasına yönelik izlediği yanlış politikalar, onun dost hanesinde yer almaması gerektiğini bir kez daha göstermektedir. Kırgızistan gibi kardeş bir ülkenin adını kullanarak yaptığı talep, Uygur Türklerine yönelik hatalı söylemleri ve Azerbaycan’a karşı aldığı olumsuz tutumlar, Abbas’ın Türk milletine ve Türk dünyasına saygısız bir yaklaşımı olduğuna işaret etmektedir. Bu nedenle Abbas’ın, Türk milleti tarafından bir dost olarak görülmemesi gerektiği açıktır.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nihat Kayagil 18 Ağustos 2024 Pazar  01:36

Siz ne zannediyorsunuz zaten bunlar Türk milletine dost değil tam tersi düşman ne zannediyorsunuz ki yani İsrail’e lanet olsun İsrail’in soykırımcı yaklaşımına lanet olsun İsrail’i kınıyoruz siyonistleri kınıyoruz ama gerçek şu ki bu Filistinler de Türk milletine dost değiller hele bu Mahmut Abbas denen pislik adam hiç dost değil

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Hamza Dağ’ın paylaşımı ve gerçekler
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Gündem üzerine sıcak bir sohbet
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Olmazsa olmazımız 66. Madde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Bir Pazar Sabahının Hüznü
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
"Kâinatın Şaşmaz Terazisi"
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Adalet: Herkesin Aradığı, Kimsenin Bulamadığı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri