Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek

Mehmet Metiner

Hesap ver ey HDP, o gece neredeydin?
23 Nisan 2018 Pazartesi

Öncelikle ve önemliklilikle belirtmek isterim ki buradaki HDP’den kastım, Kürt-Türk karması sosyalist-Baasçı HDP yönetimidir.

HDP yönetimi ile seçmeni birbirinin aynı değil. HDP seçmeni yekpare bir topluluk değil. Onu da kendi içinde ayrıştırarak konuşmak lazım.

HDP seçmeni bir kaç türlüdür.

Bir:Çekirdek militan seçmen, sosyalist-ateist Kandil güdümlüdür. Ne yaparsanız yapın onları ikna edemezsiniz.

İki:Ateist Türk sosyalist örgütlere mensup seçmenler. Onlar sayıca fazla değiller lakin HDP içinde hayli etkinler. Onlar iflah olmaz din düşmanıdırlar. Erdoğan düşmanlıklarının sebebi budur. “Seni Başkan seçtirmeyeceğiz!” mottosu onların eseridir.

Üç:Kürt kimliği tanınsın, Kürt varlığı kabul edilsin, barış ve kardeşlik sağlansın, sorunlar silahla değil sadece siyaset yoluyla çözülsün diye oy veren dindar/muhafazakar/milliyetçi seçmen. Bunlar sayıca fazlalar. HDP içindeki Türk solunun belirleyici rol oynamasından, HDP yönetiminin sosyalist-ateist çizgisinden ve HDP’nin Kürtlere her seferinde kaybettiren siyasetsizliğinden rahatsızlar.

PKK/HDP cenahının sürekli kendilerine kan, can ve mal kaybettiren politikalarından, kendi evlatlarının kanının ABD/emperyalist devletlere peşkeş çekilmesinden, dahası zulme ve baskıya yaslanan tavrından fena halde rahatsızlar. O yüzden asıl HDP’ye can veren Kürt kitlesi şimdilerde derin bir sessizlik ve bekleyiş içinde.

Daha önce AK Parti’ye oy veren ama sonrasında HDP’ye dediğim nedenlerle biraz da konjonktürün dayatmasıyla oy veren dindar/muhafazakar/milliyetçi Kürtler kendilerine yeni bir mecranın açılmasını bekliyorlar.

Onları kucaklamaya hazır AK Parti dilinin Erdoğan tarafından ete kemiğe bürünmesi halinde HDP’nin nasıl bir siyasi çukura düşeceği görülecektir.

HDP bunu gördüğü için AK Parti-MHP ittifakı üzerinden “Kürt düşmanlığı” tezini bilerek işliyor. AK Parti’nin MHP’lileştiği ve Erdoğan’ın da Kürt düşmanlığına yönelmiş bir ırkçı olduğu iddiasını bilerek gündemde tutuyorlar.

Bütün bu iddiaların nasıl ahlaksız birer yalandan ibaret olduğunu sonraki yazılarımda işleyeceğim.

***

15 Temmuz gecesi turnosul işlevi görmüştür. ABD’nin emrindeki FETÖ’cü hainlerin asker üniformasıyla darbeye kalkıştıkları o gece kimin nerde durduğunu bilmezsek asıl gerçeği ıskalamış oluruz.

HDP’nin hiçbir milletvekili, yöneticisi ve belediye başkanı o gece Meclis’te ya da meydanlarda değildi.

Sahi neredeydiler? Sizce hiçbirinin meydanda olmaması tesadüfle izah edilebilir mi?

Olur olmaz her konuda meydana çıkan ve Kürtleri meydanlara çağıran HDP’li siyasi aktörler o gece niçin meydanlara inmediler? Niçin kendi kitlelerine “Demokrasiyi savunmak için haydi meydanlara!” diye çağrıda bulunmadılar?

Ey HDP, sen değil miydin darbelere karşı olduğunu söyleyen? Sen değil miydin sabah akşam demokrasiyi dilinden düşürmeyen? Sen değil miydin FETÖ’ye karşı olduğunu söyleyen?

Hadi hesap ver ey HDP, niçin FETÖ’cü darbeye karşı demokrasiyi savunmak adına meydanlara çıkma çağrısında bulunmadın?

Aldığın talimat doğrultusunda bekleyip durdun. Çünkü o darbeyi biliyordun. “Darbe mekaniği” deyip duruyordun. Daha doğrusu “çözüm süreci biterse darbe mekaniği devreye girer!” diyerek Erdoğan liderliğini tehdit edip duruyordun.

Çünkü o FETÖ’cülerin iplerini elinde tutan ABD, PKK’nın da iplerini elinde tutuyordu. Aynı “üst aklın aparatları” olduğunuz için darbeyi  biliyordunuz. FETÖ ne kadar ABD’nin emrindeyse, PKK da bir o kadar emrinde. Sadece rolleri farklı.

O geceki tavrınız size verilen rolle alakalıydı. Beklediniz ki Erdoğan devrilsin, darbe başarılı olsun. Bunu yürekten dilediniz. O yüzden, “FETÖ’ye, darbeye karşıyız, demokrasiden yanayız!” türünden yalanların arkasına sığınmayınız. Siz dibine kadar ABD’nin Kürtlerisiniz ve tıpkı FETÖ’cüler gibi aynı güce hizmet ediyorsunuz.

Size oylarıyla can veren o yiğit Kürtler ise o gece ve sonrasında meydanlardaydılar...

Şimdi o Kürtler sizden hesap soruyor: O gece neredeydiniz ve niçin FETÖ’cülere karşı demokrasiyi savunmak için meydanlara çıkmadınız?

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri