Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor

Mehmet Algan

Fetö ile Mücadele
6 Nisan 2018 Cuma

"Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi Volkan Bayar, meslektaşlarına ateş açtı, 4 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında dekan yardımcısı da var. Araştırma görevlisi eşiyle birlikte gözaltına alınan saldırganla kurbanlar arasında karşılıklı FETÖ suçlaması nedeniyle husumet olduğu iddialar arasında. Eskişehir Valisi Çakacak, yaptığı açıklamada Volkan Bayar'ın ön ifadesinde Yasir Armağan'ın şikayeti üzerine açılan idari soruşturma yazısı eline geçince sinirlendiğini ve silahına alarak olayı işlediğini itiraf ettiğini söyledi."

Olay vuku bulduktan sonra aynı üniversitede hoca olan Ayşe Aypay'ın ithamlarla dolu, kimsenin kendini bu olaya duyarsız tutamayacağı isyanı kameralara yansıdı. 

 

"Aynı fakültenin öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ayşe Aypay ise Bayar hakkında sonra 1,5 yıldır defalarca şikayet dilekçesi verildiğini ancak bununla ilgili Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın ya da rektörlüğün herhangi bir işlem yapmadığını söyledi. 

Bayar'ın rektörlük ve YÖK tarafından "korunduğunu" iddia eden Aypay, "Rektörlük, Volkan Bayar hakkında dilekçelerimizin sisteme girmemesi için memurlara talimat verdiler. Kavga dövüş işleme soktuk dilekçeler. Soktuk da ne oldu? Hiçbirine yanıt alamadık. Şimdi kim verecek 4 tane canın hesabını?" diye konuştu. 

Aypay, eşinin, "tescilli FETÖ'cü" olarak nitelendirdiği Bayar'ın suçlamalarından dolayı 5,5 ay hapis yattığını iddia etti."

Olay henüz çok taze. Birçok ayrıntısına zamanla sahip olacağız. Ama bu haliyle söylenebilecek bazı şeyler var.

Olayın faili Veysel Bayar ile ilgili elde edilen bilgiler ise 15 Temmuz darbe teşebbüsünün akamete uğratılmasından sonra Fetö ile mücadele sırasında her kurumda, her ilde, her ilçede ortaya çıkan bir tipi işaret ediyor.

Bu tipler bulundukları her yerde kendilerine Fetö ile mücadeleyi sadece kendisinin ve kendisi gibilerin verdiğini iddia ederek sürekli başka birileri ile ilgili ithamlarda ve iftiralarda bulunan insanlar.

Hepiniz çalıştığınız kurumlarda, bulunduğunuz parti teşkilatında, sosyal medyada, yerel ve ulusal medyada bu tiplerle karşılaşabiliyorsunuz.

Sağa sola iftira atarak kendine maddi kazanç da sağlayan siyasi güç devşiren insanlar var maalesef.

Bir sürü insan bu süreçten devletimiz en az hasarla çıksın, bu mücadele halkımızın salahiyetine olacak şekilde tamamlansın diye bu tiplere cevap vermemeye çalışarak, bu tiplerin iftiralarına sessiz kalarak süreci geçiştirmeye çalışıyor.

Bu olay gösterdi ki iyi insanların tam da Fetö ile mücadelenin sekteye uğramaması için daha fazla ses çıkarması gerekiyor.

Fetö ile mücadeleden güç devşirenlerin ülkeye daha fazla zarar vermeden daha makul bir noktaya çekilmesi gerekiyor. 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri