Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Trabzon'da göçük altında kalan 3 işçi yaşamını yitirdi
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Bakan Bak, FIBA U17 Dünya Kupası organizasyonunun kura çekimini yaptı
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Erdoğan: Çıkarlarımızı savunurken kimin kuyruğuna bassak soluğu PKK'nın yanında alıyor
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Bakan Yerlikaya, Fatih'te kadını darp eden şahsın gözaltına alındığını duyurdu
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

Vedat Bilgin

Darbecilik: Zamanı geçmiş bir meslek
5 Nisan 2021 Pazartesi

Darbecilik zamanı geçmiş bir meslektir; evet, yakın zamanlara kadar böyle bir meslekten bahsetmek işi abartmak değil, bir gerçeği işaret etmek demekti. Çünkü orduda sürekli cunta faaliyeti içinde bulunan, bundan iktidar üretmek isteyen yapılar mevcuttu. Bunların varlığını dayandırdıkları iki temelden bahsedilebilir: Biri ideolojik olarak militarizmin zehirlediği hastalıklı hale getirdiği zihniyet dünyası; diğeri ise, NATO karargahı üzerinden belirlenip CIA tarafından bir şekilde irtibat kurulup harekete geçirilebilecek unsurların sürekli kullanıma açık tutulması ile ilgilidir. Türkiye'deki darbelerin, moda tabirle şifresi bu iki darbe mekaniğinde saklıdır.

Bir gece yarısı bildiri vermek Türkiye'nin, sözüm ona 'Montrö anlaşmasını savunma görünümünde' sivil demokratik kurumlarını tehdit etmeye kalkmak, bu bağlamda ne anlama gelebilir! Bir defa önce buradaki cehaleti tespit etmek lazımdır: Montrö Türk devletinin imza koyduğu bir sözleşmedir ve devletin hukukundadır. Onu delmeye kalkanlarla, Lozan'da kazanılan hukuka saldıranlarla Türk devletinin meşru kurumları Devlet Başkanı, Meclis'i, hükümeti mücadele ederken siz nerede durduğunuzun farkında mısınız?

 

MUHTIRACILAR

Bu bildiriye imza atanların birçoğunun siyasi olarak ne yaptıklarının farkında olmayacak kadar siyasetten, siyaset teorisinden bir şey anlamadığını, demokratik değerlere uzak olduğunu görmek zor değildir; bununla beraber bu muhtırayı organize edenlerin cehaletleri yanında kötü niyetli olduklarını söylemeye dahi gerek bulunmamaktadır. Çünkü onalar, tam da Akdeniz'de, Ege'de, Boğazlar'da suların ısındığı bir dönemde, ABD'nin Karadeniz'e açılımı zorladığı bir zamanda devlete muhtıra vermeleri lafzi olarak ne söylerlerse söylesinler meşru demokratik sisteme yönelik bir istikrarsızlaştırma girişimi, Türkiye'yi yönetilemez bir hale getirme arayışıdır.

Türkiye'nin Batı ittifakına girişinden sonra devlet mekanizması içinde adım adım ele geçirilen bazı odakların 15 Temmuz'da açığa çıkanları unutulmamışken, Deniz Kuvvetleri'nde FETÖ yapılanmasının buralara yerleşmesine karşı görevdeyken yıllarca sessiz kalmış emekli askerlerin, şimdi ülkenin uluslararası sistemde yürüttüğü bağımsızlıkçı politika karşısında tavır takınmaları, açıkça Türkiye karşıtı bir girişimdir.

NEDEN GEÇ KALDINIZ!

Efendiler siz kimin yanındasınız; sakın Atatürk'e sığınmaya kalkışmayın; çünkü bu eyleminiz onun bağımsızlıkçı siyasetine karşı Türkiye'nin mücadele ettiği Batı sisteminin yanında olduğunuzu ortaya koymaktadır.

İşin ilginç tarafı bu bildiriyi organize edenlerin Türkiye'nin bugün hangi aşamaya geldiğini dahi kavrayamamış olmalarıdır. Bugünkü Türkiye öyle bir bildiri yazıp, muhtıra verilecek bir ülke olmaktan çıkmış bir ülkedir. Burada doğrudan CIA'ya bağlı bir faşizan cemaat cuntasının kalkıştığı darbe ezilmiştir; burada, Ankara'da darbe yapılırken susan, kaderine rıza gösteren bir millet yoktur, doğrudan Meclis'ine, Cumhurbaşkanı'na, hükümetine kısaca demokrasisine sahip çıkan bir millet vardır. Onun için darbe heveslileri, onların peşine takılanlar, bildiri yazanlar ya da imzalayanlar, demokrasi düşmanı hastalıklı zihni yapınız, sizin davranışlarınızı zehirleyebilir fakat buradan bir yere varmanız mümkün değildir. Haddinizi bilin.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri