Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü

Aydın Ünal

Bahar temizliği başladı
9 Ekim 2017 Pazartesi

7 Haziran 2015 seçimlerinde seçmen AK Parti’yi uyardı; hemen ardından gelen 1 Kasım seçimlerinde ise seçmen AK Parti’ye tekrar kredi açtı. 16 Nisan halkoylamasında da seçmen, Türkiye’ye yönelik saldırıları gördüğü mesajını vermekle birlikte, 7 Haziran benzeri bir uyarı yapmaktan da kaçınmadı.

Seçmenin, AK Parti’nin duruşuna, görünüşüne ve politikalarına ilişkin ısrarlı bir değişim talebi var.

AK Parti, çeşitli araçlar vasıtasıyla toplumun nabzını tutar. Sorunları tespit etmek, kaynaklarını ve nedenlerini değerlendirmek, talepleri anlamak konusunda AK Parti’nin hem ciddi tecrübesi, hem de isabet kabiliyeti vardır.

Seçmenin verdiği mesajın tespiti ve analizi tek başına elbette yeterli değil. AK Parti, ortaya çıkan sonuçların gereğinin yapılması konusunda da bugüne kadar başarılı bir dinamizm sergiledi.

Son 3 seçimde verilen mesajlar da AK Parti tarafından tespit edildi ve doğru şekilde okundu. Şimdi artık, 2019’daki 2 önemli seçimin arifesinde, mesajların gereğinin yerine getirildiği bir sürece giriyoruz.

Toplumun değişim talebini karşılamak üzere, partinin MKYK’sı ve MYK’sında bazı yenilemeler yapıldı; bakanlar kurulu yeniden şekillendi. Teşkilattaki değişim sürüyor.

Kuşkusuz beklenen değişim bundan ibaret değil; yapılacak değişiklik de bundan ibaret değil.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istifası, daha köklü, daha radikal, daha keskin bir değişimin ilk adımıdır.

Öyle görünüyor ki, İstanbul’u, diğer bazı büyükşehir ve il belediyelerindeki değişimler takip edecek.

Altını çizelim: İstifalar, ortada illa yargıya müteallik meseleler olduğu anlamına gelmez. Seçildikten sonra hayal kırıklığı oluşturan, beklentileri karşılamayan, güvenilirliği kaybolan, halkın teveccühünü kaybeden, hakkında şayialar yayılan aktörlerin, siyasi zorunluluklar çerçevesinde kenara çekilmeleri ya da kenara çekilmelerinin talep edilmesi son derece tabiidir.

Seçmenden gelen ve seçilmişlere dönük değişim talebi karşısında direnmek, siyasi ahlak, vefa duygusu, hele hele AK Parti’nin temel aldığı dava geleneği ve dava şuuru çerçevesinde asla meşru görülemez, haklı görülemez.

AK Parti’ye ve hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan’a ayakbağı olmak hiç kimsenin hakkı değildir. Bir değişim talebi iletildiğinde, kendisinden fedakarlık beklenenlerin, direnmeden kenara çekilmeleri de bir AK Parti geleneğidir ve kuşkusuz olacak olan da budur.

Değişimin belediyelerle sınırlı kalmayacağı da açıktır.

Araştırma sonuçlarına ve istişarelere göre, kim bilir, belki parti yönetiminde, belki bakanlar kurulunda, belki yeni büyükşehir, il, ilçe belediyelerinde, belki danışman kadrolarında, belki de bürokraside daha köklü, daha radikal, daha keskin değişimler de olabilir.

Bakarsınız bu değişim rüzgarı medyayı da etkisi altına alabilir. Medya da bakarsınız toplumun değişim talebi doğrultusunda kendisini değiştirebilir.

Seçmenin sadece kadro değişimi ummadığı da açıktır. Ekonomide, demokratikleşmede, hukukta yeniden bir atılım, yeniden heyecan ve yeniden sessiz devrimler bekleyen seçmenin bu talebine de AK Parti yeni sosyolojiyi okuyarak mutlaka karşılık üretecektir.

Recep Tayyip Erdoğan’a sık sık “kuşatıldığı” iddiasıyla, ya da “kendisi iyi ama etrafı kötü” diyerekten eleştiriler yöneltilir.

Hayır. Erdoğan, bir türlü kuşatılamadığı için büyük liderdir. Erdoğan, milletiyle arasına aracılar koymadığı, milletiyle doğrudan iletişim kurduğu, milletiyle gönül bağını muhafaza ettiği için büyük liderdir.

Erdoğan, engin siyasi tecrübesiyle, sizin gördüklerinizi, milletin gördüklerini görebilen, hatta daha iyi görebilen, bunun da gereğini gecikmeden, kararlılıkla, cesaretle yerine getirebilen bir liderdir.

Başlayan köklü değişim sürecinin, milletin zihninde en küçük bir soru işareti bırakmadan, tatmin edici biçimde süreceğinden ve tamamlanacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

Bahar temizliği başlamıştır; emin olun, netice alınıncaya kadar da sürecektir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri