Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan: 'Ukrayna'nın Toprak Bütünlüğüne Desteğimiz Kalıcıdır'
Erdoğan: "Ukrayna'nın Toprak Bütünlüğüne Desteğimiz Kalıcıdır"
YÖK'ten Dikey Geçiş İçin Şartlı Kayıt Fırsatı
YÖK'ten Dikey Geçiş İçin Şartlı Kayıt Fırsatı
Bakan Göktaş ve Tunç, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek
Bakan Göktaş ve Tunç, Narin Güran’ın Kabrini Ziyaret Edecek
Bakan Tekin: Eğitim Kalitesini Artırmak İçin Ailelerin Rolü Kritik
Bakan Tekin: Eğitim Kalitesini Artırmak İçin Ailelerin Rolü Kritik
Bakan Kacır: Türkiye'deki OSB Sayısı 362'ye Çıktı
Bakan Kacır: Türkiye'deki OSB Sayısı 362'ye Çıktı

İzzet Sevimli

AK Parti için sonun başlangıcı ya da battı balık yan gider
17 Ağustos 2024 Cumartesi

Ankara’nın İzmir Caddesi’nde, vakti olan Ankaralıların hem alışveriş yaptığı hem de açık havada dinlendiği nitelikli iş yerleri bulunur. Ben de fırsat buldukça bir mağazaya uğrarım. Orada bir arkadaşım var; Recep Tayyip Erdoğan aşığı, AK Parti’ye gönülden bağlı ve partiyi her koşulda savunan biri. Ancak birkaç gün önce ziyaretimde, hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım.

ESKİ SAVUNUCU, YENİ ELEŞTİRMEN

Mağazada sohbet ederken bir müşterisi geldi ve alışveriş yaparken AK Parti’yi ve hükümetin ekonomik politikalarını sert bir şekilde eleştirmeye başladı. Arkadaşım, daha önce AK Parti’yi savunan biri olarak bu eleştirileri kabul etmez diye düşündüm ama müşterisi gittikten sonra, bana dönerek artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini söyledi. Yıllardır ticaretle uğraştığını, ancak böyle kötü bir ekonomik dönem yaşamadığını belirtti. Ticaretin günden güne kötüleştiğini, enflasyonun sürekli yükseldiğini ve hükümetin bu konuda çözüm üretemediğini dile getirdi.

DEVLET YÖNETİMİNDE TASARRUF EKSİKLİĞİ

En çok kızdıran şeyin ise hükümetin vatandaştan tasarruf istemesine rağmen, kendisinin tasarruf yapmaması olduğunu söyledi. Bu duruma örnek olarak, yakın zamanda bir devlet kurumundan bir yetkilinin şoförünün mağazaya geldiğini ve makam aracının aylık kuaför giderinin 14.900 TL olduğunu duyduğunu anlattı. Arkadaşım, “Ben emekliyim, aldığım emekli maaşı 12.500 TL. Devlet bana bu maaşı veriyor, ama bir makam sahibinin aracının yıkanmasına her ay 14.900 TL harcanıyor” dedi. Bu durumun vicdana, insafa ve merhamete sığmadığını vurguladı.

PARTİYE OLAN İNANÇ ERİYOR

Arkadaşım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan inancını da sorguladı. Yorulanların çekilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı’nın, bu yorulanların yanında olduğuna dikkat çekti. “Genel merkezde yorulanları görmüyor musun, çekil kenara demiyorsun?” diye sordu. AK Parti’nin dibe vurduğunu ve bu gerçeklerin Cumhurbaşkanı tarafından görülmesi gerektiğini belirtti.

Tüm bu konuşmaların ardından ben sadece dinledim. Başımı önüme eğdim ve bir çay daha istettim. Artık bu gerçekler karşısında savunacak bir şey kalmadığını hissediyordum.

AK PARTİ NEREYE GİDİYOR?

Bu yaşadıklarımı niye anlattım? AK Parti, belki de sonun başlangıcını yaşıyor. Ekonomik sorunlar, vatandaşın geçim sıkıntısı ve yönetimdeki tasarruf eksikliği, partinin tabanını bile rahatsız etmiş durumda. Cumhurbaşkanı mutlaka bu gerçekleri görmeli. Aksi halde, AK Parti için battı balık yan gider diyebiliriz.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Hamza Dağ’ın paylaşımı ve gerçekler
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Gündem üzerine sıcak bir sohbet
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Olmazsa olmazımız 66. Madde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Bir Pazar Sabahının Hüznü
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
"Kâinatın Şaşmaz Terazisi"
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Adalet: Herkesin Aradığı, Kimsenin Bulamadığı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri