Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
17 Mart 2015 Salı - 09:49

‘Adil vergi’ çalıştayı

İlçenin emlak değerini belirlemek amacıyla Sincan Belediyesi ile Ankara Üniversitesi arasında 2 yıl önce başlayan ortak çalışma masaya yatırıldı. Oluşturulan ‘adil vergilendirme modeli’ ile tüm Türkiye’ye örnek olmak isteyen iki kurum şimdi de ‘binaların sınıflandırılması’ sorununu çözmek için düğme

‘Adil vergi’ çalıştayı

Sincan Belediyesi ile Ankara  Üniversitesi’nin ortaklığında, ‘Emlak Vergisine Yönelik Bina Sınıflama Sistemi’ konulu çalıştay düzenlendi.
2013 yılından bugüne kadar belediye ve üniversite arasında yapılan çalışmanın değerlendirildiği çalıştayda; yeni sistem ile eşit, adil ve hakkaniyetli bir emlak vergisinin Sincan örneği gösterilerek, tüm Türkiye’de uygulanabileceğine dikkat çekildi.
2013 yılında başlayan işbirliği ile Sincan’daki arsa ve arazi vergisini belirlediklerini belirten Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, “18 Ocak 2013’te ilk protokolümüzü imzaladık. Arsa ve arazi vergilerinin belirlenmesi için çıktığımız yolda 2014 yılı şubat ayında raporumuzu belediyemize sunduk. Ardından çalışmanın son bulduğunu düşünürken asıl sorunun binaların sınıflandırılmasında olduğunu anlayarak bu konuda kollarımızı sıvadık. Bu çalışmanın başlamasının tek nedeni Sincan Belediye Başkanımızdır. Gördük ki belediye başkanımızın 2 yıl önce başlattığı proje bugün Türkiye’nin orta vadeli planı oldu. Belediyemiz ile birlikte 2 yıl önce başlattığımız proje bugün Türkiye’nin orta vadeli planının altlığını oluşturdu. Bu çalışmanın belediyelerimiz ve ülkemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BİLİMSEL TABANLI SİSTEM

Türkiye’nin orta vadeli planının altlığını oluşturan çalışma ile amaçlarının adil bir vergilendirme modeli oluşturmak olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise, şöyle konuştu:
“İnsanın mülkiyet hakkı da yaşama hakkı kadar önemlidir. Hayat hakkı kadar önemli olan mülkiyet hakkının vergilendirilmesi konusunda bu işi daha iyi nasıl yaparız düşüncesi ile Ankara Üniversitesi rektörü Erkan İbiş ve değerli hocalarımızla birlikte bilimsel tabanlı ve hakkaniyetli bir vergi sistemi için bir yola çıktık. Burada tabi ki rektörümüzün ve hocalarımızın katkısı ile epeyce yol aldık. Daha hakkaniyetli, daha adaletli ve daha sağlıklı işleyen bir sistem ile mülkiyet sorunlarının çözülmesini temenni ediyorum. Emeği geçen tüm hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum.”

SORUNLARA ÇÖZÜM BULUYORUZ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Zaman çok hızlı geçiyor. Sincan Belediyemiz ile 2 yıllık bir öyküye sahip olan işbirliğimiz geniş bir pencereye açılarak devam ediyor. Hep şikayetler vardır. İşte ‘bu vergi adil değil, fazla, az’ tartışmaları yapılmıştır. İşte bu tartışmaların zeminindeki sorunları saptamak ve bunlara çözüm bulabilmek için bu çalıştayı yapıyoruz. Adil bir vergilendirme modelinin ortaya konulması için çalışıyoruz. İnsana dönük daha çağdaş daha refah bir yaşam ancak hakkaniyet ve adalet ile olur. Bir Latin atasözü der ki ‘Hakkaniyet ve adalet kanunların da kanunudur.’ Bunu sağlayabilmekte bu tür çalıştay ve sempozyumlarla olur” diye konuştu.

SİNCAN PİLOT BÖLGE

Emlak Vergisine Yönelik Bina Sınıflandırılması Sistemi çalıştayının moderatörlüğünü yapan Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Sincan’ın diğer şehirlere de örnek olacağını vurguladı. Selamoğlu, “Emlak vergileri bina, arsa ve arazi olarak 3 türde alınıyor. Bunu da belediyeler tahsis ediyor. En büyük pay ise binaların emlak vergilerinden geliyor. Şuanda 1982 yılında yürürlüğe giren bina sınıflandırma cetveli günümüzde geçerliliğini kısmen yitirmiştir. Bu nedenle bugün burada bu cetvelin güncellenmesi hakkındaki bu çalıştayın çok yerinde bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Pilot bölge olarak Sincan Belediyesi’nce yapılan çalışmanın Türkiye geneline de uygulanabileceğine inanıyorum. Bu önemli çalışma içinde hocalarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 
Polis imdat yetişemedi
 
Işık yok kaza çok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metroda sabah şoku
Sincan metrosu, dün sabah erken saatlerde arızalandı. Arıza nediyle metro ...
Şehitler Haftası’nda bir tas hoşaf yarım ekmek
18 Mart Şehitler Haftası ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Dönümü nedeniyle ...
Şirindere için göreve davet
Çiğdem Mahallesi sakinleri, Muhtar Hasan Hüseyin Aslan ile birlikte, Şirindere ...
 
ANGİAD’dan Türk Telekom imzası
Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) üyelerinin, Türk Telekom’un hizmetlerinden ...
Açık hava stüdyosu
Yuva kuran çiftler, en mutlu günlerini ölümsüzleştirmek için Başkent’in ...
Tarihi surda büyük gedik
Başkent tarihinin en eski yapılarından Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin hemen ...
 
Hayvanseverleri kovalıyorlar
Çayyolu’nda sokak köpeklerini besleyen hayvanseverler, ‘Bu köpekler sizin ...
Malazgirt’in sonu karanlık
Büyükşehir Belediyesi ile gecekondu sahiplerinin anlaşmazlığı nedeniyle ...
Marka ödülleri sahiplerini buldu
Bilkent Üniversitesi Marka Kulübü tarafından geçtiğimiz sene ilkinin düzenlendiği ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri