Başkanlığını Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan’ın yapacağı toplantıya Ankara Valisi, milletvekilleri ve bir çok bakanın ve Ankara yerel yöneticilerinin “Başkent hemşericiliği”nin gündeme taşınacağı, Ankara’nın tarım, çevre, turizm yatırım ve açılımlar tartışılacak.
Sempozyum hakkında açıklama yapan “ Başkent Ankara Eğitim-Kültür, Turizm ve Verimliliği Artırma Derneği (BAŞANKADER) İcra Kurulu Başkanı ve Başkent Ankara Platformu Basın Sözcüsü Emin Kerimoğlu, Sempozyumun tamamen üretim, verimliliği artırma ve turizm yatırmalarına yönelik olduğunu söyledi.
Ankara’da kültürel anlamda diğer Ankara derneklerin çalışmalar yaptığını belirten Emin Kerimoğlu “ Şehirden Köye Dönüş projesini canlandırılması için “ Ankara kırsalında hayvancılığın ve tarımın geliştirilmesi, üretimin artırılması, turizm alanlarının genişletilmesi çalışmaları gündeme taşıyacağız. Bu toplantı ile derneğimizin hedefleri de belirlenmiş olacak. Ankaralılar Federasyonu, Ankaralılar Vakfı, Ankara Kulübü, Ankara kültürünü yaşatma derneği, Seğmenler Derneği ve Ankaralılarla ilgili kültürel faaliyetleri gereği kadar değerlendiriyorlar. Biz bu fiiliyatların dışında değişik alanda bir faaliyet gösteriyoruz” dedi.
“Derneklerin Artması Ankaramıza Zarar Verir”
Ankara’da çok fazla Dernek olmasının faydadan çok zararı olduğunu belirten Kerimoğlu “Ankara’da birlik-beraberliğin sağlanması açısından çok farklı derneklerin kurulmasının zararlı olacağını düşünerek hareket ediyoruz. Bizim derneğimiz, okumaya, çalışmaya, üretime ve verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmakta” dedi.
“Ankaralılar Meclisi Başkent Ankara Komisyonu Oldu”
Dernek isminin değiştiğini ifade eden Kerimoğlu “Ankaralılar Meclisi” olarak faaliyet gösteren kuruluş adında değişiklik yapılmış, çalışma sahası da bir başka boyuta aktarılmıştır. Adı “Başkent Ankara Komisyonu Platformu” olarak adlandırılan kuruluş, Ankara’da ‘Ben de varım’ diyen Başkentlilerle birlikte daha ziyade üretime yönelik çalışmalar yapacak, istihdam sağlayacak, çalışma sahaları açıp verimliliğin artırılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
Ankara köylerinden kentte yoğun bir göçün olduğunu belirten Kerimoğlu “ Oysa Başkent Ankara’mız, ovaları ve meraları, hatta turizm alanları ile verimliliğe fevkalade elverişli müstesna bir vatan toprağıdır.
Geçmiş zaman içinde bu gerçekler göz ardı edilerek, belediyelere verilen büyük imkan ve yetkilerin sağladığı avantajlarla belediyelerin hizmet akışını ve lüks yatırımları gerçekleştirmiş olmaları, şehri cazip hale getirmiş, psikolojik etkinliklerin de ön plana çıkması ile köyden şehre göç kaçınılmaz olmuştur” dedi.
“ Köylülerin Arazilerinin ellerinden alındı””
Kerimoğlu; yıllar öncesinde, köylülerin atalarının ekip biçtiği toprak arazileri ormanlaştırmak maksadı ile ellerinden alınmış, bazı kesimler ormanlaştırılamadığından mera haline gelmiş, bazı bölgeler de kuru dağlar halinde başıboş bir şekilde atıl durumda bırakılmıştır. “ Bu alanları değerlendirmek, turizme elverişli bölgeleri turizm alanları olarak hizmete sunmak ve halkın çeşitli vesilelerle yararlanmalarını sağlamak ve emekli olup da yaşamını hala şehirlerde sürdüren vatandaşlarımızın köylerine dönmelerini kolaylaştırmak adına Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattıklarını belirtti. Başkentlileri sempozyuma davet eden Emin Kerimoğlu Başkentli hemşerilerimizin bu hassas konu üzerinde duyarlılık göstereceklerine, toplantımıza iştirak edeceklerine, binlerce Ankaralının aynı anda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacaklarına inanıyoruz.
Toplantıya kendini Ankaralı hisseden Ankara’da yaşayan tüm Başkentli- Ankaralı hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.