TÜRKİYE’deki tek, Avrupa’daki en iyi altyapıya sahip merkezlerden biri olan Mükemmeliyet Merkezi, beyaz eşya, otomotiv, havacılık, savunma sanayi ve imalat sektörlerinde metal şekillendirme işlemlerinde bir çok açıdan yurt dışı bağımlılığı ortadan kaldıracak.
Bilgi ve yenilikler
Merkezin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, “Merkez, metal şekillendirme sanayinin bilgiye ve yeniliğe dayalı, rekabet gücü yüksek bir sektör haline gelmesinde çok önemli katkılar sağlayacak” dedi.
Ar-Ge faaliyetleri
Bakan Yılmaz, bilim ve teknoloji alanında Türkiye’nin en önemli eksikleri olan özel sektörde Ar-Ge faaliyetinin artırılması ve nitelikli araştırmacı sayısının artırılması amaçlarına önemli katkı sağlaması da beklenen merkezin, yurt dışında bulunan, bu alanda etkin Türk ve yabancı bilim adamlarının Türkiye’ye çekilmesinde de etkili olacağını kaydetti.
DPT’den büyük katkı
Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Projesi’nin yaklaşık 11 milyon liraya mal olduğunu, bunun 5,3 milyon lirasının DPT tarafından, 5 milyon lirasının üniversite tarafından karşılandığını bildiren Bakan Yılmaz, özel sektörün de projeye 1 milyon lira destek verdiğini söyledi.
Yılmaz, merkezin, hem özel sektörün Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması, hem de ihracatın lokomotifi olan otomotiv, beyaz eşya gibi sektörlerinin metal şekillendirme ile ilgili pek çok sorununa çözüm getirmesinin beklendiğini kaydetti.
Pazarlık yerine işbirliği
METAL sektöründe zaman zaman karşı karşıya gelen ve kıyasıya pazarlık yapan işveren ve sendika, sigaraya karşı iş birliğine gitti. Türk Metal Sendikası (Türk Metal) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) ortak eğitim projesi kapsamında, metal sektöründe 10 bin işçiye sigarayı bırakma eğitimi verildi. Haftada üçer gün olmak üzere iki grup halinde yapılan eğitimler, Sendikal İlişkiler, İnsan İlişkileri ve İletişim, Toplam Kalite Yönetimi, Uzlaşma Teknikleri, Endüstri İlişkileri, İş Hukuku, Genel Ekonomi konularını içeriyor.