Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
7 Ocak 2016 Perşembe - 10:57

Ulus’un beklemeye tahammülü kalmadı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da önceliğin Ulus olması gerektiğini belirterek, “Ulus’un beklemeye tahammülü kalmamıştır. Ulus’un artık ulusumuza layık hale gelmesi lazım” dedi. Davutoğlu, dün ATO Congresium’da düzenlenen ‘Büyükşehir Belediyesi 2016 ve Sonrası Projeleri’ tanıtım toplantısında özet

Ulus’un beklemeye tahammülü kalmadı

HAK ETTİĞİ DURUMDA DEĞİL

“Büyükşehir Belediyemiz, Ankara’nın kalbi olarak bilinen Ulus’u senelerdir Türkiye’nin beklediği şekilde tarihi hüviyetine kavuşturacak. Ankara bir taraftan gelişirken tarihi dokusunu da koruyacak. Ulus’un beklemeye tahammülü kalmamıştır, Ankara’nın hak ettiği durumda değildir. Ulus’un artık ulusumuza layık hale gelmesi lazım. Ankara’nın birinci önceliği de bu olmalıdır. Çünkü orası Cumhuriyetimizin doğduğu Türkiye Millet Meclisi’nin de mekanıdır. Hacı Bayram’ı Veli’nin çevresi gelişti aynı değişimin tüm Ulus’u kaplamasını temenni ediyorum. Türkiye’ye, Ankara’ya gelen kim varsa Hacıbayram’a geldiğinde huzur bulacak. Numune Hastanesi’nden Dışkapı’ya bütün Ulus, Başkentimize yakışır bir şekilde yenilenmek zorundadır.

KALE YAŞAYAN MİRAS OLACAK

Ankara’nın biraz köşede kalmış gibi görünen tarihi merkezi, manevi merkezi Ankara Kalesi’nin, Türkiye’nin en güzel zengin mirasına sahip olmasına rağmen bugüne kadar gelişememiş dokusunu yenileyeceğiz. Önemli ölçüde yenilenme sağlandı. Ankara Kalesi de Türkiye’ye gelen herkesin görmek istediği yaşayan bir tarih mirası haline gelecek. Ankara bizden önce memur şehriydi. Şimdi sanayi, ticaret, tarımın olduğu merkez şehir oldu. Ankara’yı başkent olarak yükseltirken çevre illerle de kalkınmasına büyük önem veriyoruz. 
Bu anlatılanlar bir bir gerçekleşecek ve güzel Ankara’yı birlikte yeniden imar edeceğiz.MOBİLYANIN KALBİ SİTELER

Başkanımızın anlattığı projelerden bir kısmını değerli başkentli hemşehrilerimle seçim öncesinde buluşup vaat etmiştim. Bu projeler bütün belediyelerimize örnek teşkil ediyor. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz. İki ay geçti vaatlerimizin yüzde 30’unu gerçekleştiriyoruz. Her hafta da grup toplantısında açıklıyoruz. Bütün belediye başkanlarımız 2019’a kadar olan vaatleri ve planlamaları halkımızla paylaşacaklar. Hiç kimse verdiği sözün gerisinde kalmayacak. Büyük yatırımları Ankaramıza kazandırıyoruz. Ankara’da yaşayan ve gezmeye gelen çocuklarımız Ankapark ve Kur’an Mucizeleri Müzesi’nde öğrenerek doya doya gezecek. Mobilyacı esnafımız için Siteler’e yapılan showroom ile mobilyacılık sektörünün kalbi Ankara’da atacak.

GELEN AYRILMAK İSTEMİYOR

Eski yıllarda Ankara’da hava değişimi dünyaca meşhur hale gelmişti. Şimdi Ankara’ya gelen Ankara’dan ayrılmak istemiyor. Mamak  Çöplüğü İstanbul’daki Hekimbaşı Çöplüğü gibi patlamaya hazır bombaydı. Tüm bunlar birer birer çözüldü. Tüm bunlar AK Parti belediyeciliğinin başarısıdır. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getiriyor ve getirmeye de devam edeceğiz. Turizmden sağlığa, ulaşımdan kentleşmeye kadar Başkent’in ruhuyla özüyle devleşecek projelere imza atacağız. Ankara yerel kalkınmaya güzel bir örnek olarak gelişiyor. Bambaşka yepyeni bir Ankara var. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin kazandırdığı eserlerle Ankara büyük bir dönüşüm yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Modern, temiz, yeşil, sosyal ve kültürel yönden gelişmiş bir Ankara var. Nüfusunun yüzde 98’inin doğalgaz kullandığı, otobüslerinin yüzde 80’nin doğalgazla çalıştığı bir Ankara var. Ankara hayata geçecek yeni projelerle dünya şehirleri arasındaki yerini yükselerek devam ettirecektir.”

DENİZ GETİREMEDİK BOĞAZ YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ‘Büyükşehir Belediyesi 2016 ve Sonrası Projeleri’ toplantısında, geçmiş dönemlerde hayata geçen hizmetleri ve yeni dönem projelerini yaptığı sunumla anlattı. 27 yıldır belediye başkanlığı yaptığına değinen Başkan Gökçek, yeni projelerini ve yapılan çalışmaları özetle şöyle sıraladı:

SONBAHARDA AÇMAK İSTİYORUZ

Ankapark, dünyanın en büyük temaparkı, Disneyland benzeri park. Selçuklu eserlerinden oluşan giriş kapısına sahip. Yaklaşık 100 bin kapalı alan, 1 milyon 100 bin açık alan ile Ankara’nın turizmine canlılık kazandıracak. Yıllık minimum 3 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi bekliyoruz. Hedef 10 milyon ziyaretçi. 2016 yılının sonbaharında, Başbakanımızın da desteğiyle açmak istiyoruz. Biter bitmez, Ankapark’a bitişik olan hayvanat bahçemizin inşaatına başlayacağız. 851 bin metrekarelik bu parkımızı da 2 yıl içerisinde açmak istiyoruz.ÜÇ YILDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

‘20 sene belediye başkanlığı yaptın ama Ankara’ya deniz getirmedin’ diye arkadaşlarım bana takıldı. Deniz getiremedik ama Ankara Boğazı’nı Ankara’ya yapacağız. Çevresinde konut ve iş yerlerinin bulunduğu 11 kilometrelik İmrahor Vadisi’nde kuracağız. Turan Güneş Bulvarı’nda TRT’nin hemen kenarından Ankara Boğazı Viyadüğü ile çevre yoluna bağlayacağız. Üç yıl içinde gerçekleştireceğiz. Kuzey Yıldızı Camisi ve Külliyesi 13 ayrı bölümde dükkanlar, restoran, sanat merkezi yer alacak. Cumhuriyet tarihinde Ankara’da yapılacak olan en görkemli cami olacak. Ankara’da fuar alanımız yok. 50 bin metrekare açık fuar alanının temelini attık, bu ay içinde ihalesi bitiyor. Ankara’nın fuar alanı var diyebileceğiz.

2019 YILINA 10 BİN KONUT

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesidir. 5 bin 150 konutu ihale ettik. Bunun 2 bin 517’sini hak sahiplerine teslim ettik. Şu an 196 konut kura çekimini bekliyor. 2019 yılına kadar toplamda 10 bin konutu hedefliyoruz. Burada özellikle Siteler esnafı için bir showroom inşa ediyoruz. Mayıs ayında hizmete girecek bu showroom’da özellikle küçük Siteler mobilya esnafı, rahatlıkla mallarını teşhir edebilecek. Sembolik bir fiyatla Siteler esnafına burayı kiraya vereceğiz.

EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ MEYDAN

Dikmen Vadisi 4 ve 5. etabı 8 yıldır gerçekleştiremedik. Tek sebebi bazı marjinal grupların olaylar çıkartarak kendilerine haksız hak sağlamaya çalışmalarından kaynaklanıyor. Hacı Bayram ve çevresi dönüşüm projesinde 33 evi yapamadık, mahkeme kararlarının bitmesini bekliyoruz. 100. Yıl Çarsışı, Anafartalar Çarsışı, Gümrük Bakanlığı gibi binalar belediye bünyesine geçti. Bu binaları yıkarak Ankara’ya meydan kazandıracağız. Ankara’nın en büyük eksikliği meydandır. Buradaki esnafı rahatsız ve mağdur etmeyeceğiz. Terminalde Ulus esnafının hizmet vereceği bir yer yapacağız. Hıdırlıktepe, Atıfbey, İsmetPaşa’da gecekonduları yıkmaya başladık. Tek katlı konaklar yapmaya başlayacağız.

DAR GELİRLİYE SOSYAL KONUT

Gölbaşı ’nda dar gelirli vatandaşlara sosyal konut projesi gerçekleştireceğiz. Bu arazileri Maliye Bakanlığı bize tahsis etti. 40-60-80 metrekarelik konutları TOKİ ile birlikte yaparak dar gelirli vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılayacağız. Yeni Otobüs Terminali’ni Mamak çöplüğünün yanında yapacağız. 2 yıl içinde inşaatına başlıyoruz. Havaalanı metrosu projesi de 3 yıl için de yapılmaya başlayacak.

KEÇİÖRENE ’E YENİ GİRİŞ KAPISI

Kara trafiği Ankara’da sınırlı olduğu için teleferik ile de çözüm arıyoruz. Şentepe Teleferiği günde 25 bin yolcu taşıyor. Güvenpark’tan başlayıp İmrahor Vadisi’ne giden teleferiğin de önümüzdeki yıl çalışmasına başlayacağız. Aşağı Eğlence ile Sıhhıye arasında da teleferiği yapacağız. Keçiören Tünel Yol Projesi, hastane, İstanbul Yolu, Anadolu Bulvarı, Ahlatlıbel istikametinde yapılacak. Keçiören’de en büyük problemlerden biri trafik. Sanatoryum’dan Selçuklu Caddesi’nden Keçiören’e yeni bir giriş kapısı yapıyoruz. Keçiören’i rahatlatıyoruz. Bu proje içinde Gümüşdere Mahallesi’nde de küçük bir kentsel dönüşüm yapacağız.

İŞŞİZ YOK, İŞ BEĞENMEYEN ÇOK

Ankara’daki 8 organize sanayi ve sanayi bölgelerinde yatırım yaptık. 2012 yılından beri 233 milyon TL yatırım yaptık. Açtığımız kurslarla 500 bin Ankaralının istihdamını sağladık. Ankara’da işsiz yok, işini beğenmeyen çok. Ankara’da en büyük sorunlarımızdan biri stadyumun olmaması. Gençlik ve Spor Bakanımız 19 Mayıs Stadyumu’nu yıkarak yenisini yapacak. Biz de Eryaman’a 18 bin kişilik yeni bir stadyum yapacağız. Toptancı Hali’ni Çevre Yolu’nun yanına Eryaman’a taşımak istiyoruz. İki sene içinde taşımız olacağız. Termal tesislere çok önem veriyoruz. 14 ilçede termal su çıkıyor. 50’ye yakın termal tesis var. Altyapılarını ücretsiz olarak belediye meclis kararı ile yapıyoruz.

HACETTEPE VE ODTÜ ARASINA YENİ YOL

* Turan Güneş Bulvarı’nın genişletilerek 6 şeride çıkarılacak ve iki köprülü kavşak yapılacak. Konya Yolu’na alternatif olarak Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ arasında  gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir yol yapacağız. Sabancı Bulvarı’nı Bağlıca Bulvarı’na bağlayacağız. Samsun Yolu üzerine 4 tane alt üst kavşak yapacağız. İkinci ve üçüncü çevre yolunun planlarını hazırlayacağız bizden sonraki belediyeler de devam etitrebilecek. Bu projelerin paraları kendi içinde. Yap işlet devret ve kat karşılığı modeliyle belediyenin cebinden para çıkmadan yaptıracağız. Hazırlıkları süren Belediye Kanunu’nda çok daha büyük imkanlar bekliyoruz.”

4 BİN KİŞİ İZLEDİ

ATO Congresium’da gerçekleşen Gökçek’in sunumunu, Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları, Ankara Valisi, büyükelçiler, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaklaşık 4 bin kişi izledi.Programın sonunda Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, Başbakan Davutoğlu’na Hacı Bayram Cami’nin olduğu bir tablo hediye etti.

 
ADOB yeni yıla hazır
 
Taşradan çağdaş kente
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keçiören’de ulaşım çözülürse her şey çözülür
Keçiören’in en büyük probleminin ulaşım olduğunu belirten Belediye Başkanı ...
Yeni kanundan dört talep
Başkan Gökçek yeni düzenlemelerin yapılacağı belediye kanununda yer almasını ...
Mamuşa’dan Keçiören’e festival daveti
Keçiören’in Kosova’daki kardeş belediyesi Mamuşa Belediye Başkanı Arif ...
 
Cadde ve sokakları Büyükşehir işletecek
Başkan Melih Gökçek, Ankara’daki otoparkları Büyükşehir Belediyesi'nin ...
Gökçek: Yatırımlar bütçemizi zorluyor
İl Özel İdaresi’nin kapanmasıyla birlikte dış ilçelere hizmetleri Büyükşehir’in ...
Yetiştiriciler bölgede toplandı
Başkent’te tarım ve hayvancılık alanında aktif rol alan bölgeler arasında ...
 
İlçe bütçelerinde görüşmeler tamam
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde devam eden bütçe maratonunda, ilçe belediyelerinin ...
Son söz mahkemede
Büyükşehir-Çankaya arasındaki Ahlatlıbel tartışması önceki gün yine Meclis ...
Kılıçdaroğlu’ndan Çerkes Derneği’ne ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Çerkes Derneği Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri