Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>GÜNDEM
11 Mayıs 2017 Perşembe - 10:38

Teröristbaşı Gülen oraya kaçacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ABD’ye verdiği yeni dosyaya göre 15 Temmuz başarısız olunca panikleyen FETÖ elebaşı Brezilya veya Arjantin’e kaçacak.

Teröristbaşı Gülen oraya kaçacak

Adalet Bakanlığı FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ABD'den iadesi için çok kapsamlı bir dosya hazırladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın pazartesi günü Washington'da ABD'li mevkidaşına ilettiği kapsamlı dosyada, Gülen'in ABD'den kaçma arayışına girdiği ve Brezilya ya da Arjantin'e kaçabileceği, buradaki vakıfların hazırlık yaptığı yönünde bilgilere yer veriliyor. Dosyada çok konuşulacak bilgiler var.

EV VE OFİSİNDE ARAMA TALEBİ

Dosyada Gülen'in darbe girişimindeki rolüne dair yeni deliller de mevcut... Dosya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trump ile yapacacağı zirve öncesi Türkiye'nin elini güçlendiren hukuki bir koz niteliğinde.

İade dosyasının üst yazısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile ABD Hükümeti arasındaki 'suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı adli yardımlaşma anlaşmasının 10. maddesine istinaden, Gülen'in iade edilmesi amacıyla acilen geçici olarak tutuklanması talep ediliyor. Yazıda şöyle deniliyor: "Gülen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, halen 1857 Mount Eaton Rd. 18353 Pensilvanya ABD adresinde ikamet etmektedir. Bu şahıs ülkemizde işlenen birçok suçun yanı sıra 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü talimatını veren kişi olması nedeniyle tutuklanması için aranmaktadır. Anlaşmanın 15. maddesi uyarınca Gülen'in konutunda ve çalışma yerlerinde arama yapılarak darbe teşebbüsü ile ilgili delillere el konulmasını talep ediyoruz."

SIĞINMA TALEBİNDE BULUNDU

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alparslan Karabay tarafından hazırlanan iade dosyasının üst yazısında, Gülen'in Brezilya'ya sığınma talebinde bulunduğu, Brezilya ya da Arjantin'e kaçabileceği, buradaki vakıfların hazırlık yaptığı yönünde istihbari bilgiler elde edildiği belirtiliyor. Yazıda, Gülen'in örgüt faaliyetleri çerçevesinde elde edilmiş mali gücün, ABD'den kaçmasına olanak sağlayacağı da belirtiliyor.

İADE ANLAŞMASI YOK

Fetullah Gülen'in 15 Temmuz'dan sonra ABD'den kaçma arayışlarının hızlandığı belirtiliyor. Yazıda şöyle deniliyor: "Darbe teşebbüsünün başarısızlıkla sonuçlanması darbe talimatını veren Gülen'i paniğe sevk etmiş ve ABD'den bir an önce kaçma arayışına itmiştir. Türkiye ile iade anlaşması bulunmayan bir ülkeye ya da kendisini mülteci olarak kabul edebilecek başka bir ülkeye kaçma hazırlığı yaptığı inmekteydi. Darbenin başarısızlıkla sonuçlanması ABD'den kaçma çabalarını hızlandırmıştır. Gülen'in ABD'den kaçmasına yardım ve yataklık etmek isteyebilecek çeşitli ülkelerde örgüt mensupları bulunmaktadır."

Dosyanın üst yazısında, örgüt lideri Gülen'e yönelik; nitelikli şekilde kasten öldürmek, Cumhurbaşkanı'na suikast, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek başlıkları altında 6 suç da sıralanıyor.

İŞTE SUNULAN DELİLLER...

İade talebi dosyasında, FETÖ'nün ve Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimiyle bağlantısına dair somut kanıtlar yer alıyor. Dosyada firari Adil Öksüz'le Ankara'da darbeye hazırlık toplantıları yapan Tuğgeneral Ömer Faruk Harmancı'nın itiraf niteliğindeki ifadeleri, Gülen hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararları, FETÖ'nün örgüt yapılanma şeması, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ifadesi, Akar'ın FETÖ'cü yaveri Levent Türkkan'ın 5 sayfalık itirafları, yine önemli itiraflarda bulunan Muhammet Uslu'nun ifadesi, gizli tanıklar Şapka ve Kuzgun'un darbeyi Fetullahçı generallerin Adil Öksüz'den aldıkları talimatla planladıklarına ilişkin ifadeleri ve diğer deliller yer alıyor.

SUİKAST TİMİ DE DOSYADA ÖZEL İSTİHBARAT

Dosyada, 15 Temmuz darbe girişimi şüphelilerinden Serkan Elçi'nin avukatının katılımı ile hiçbir baskı altında kalmadan verdiği ifadeye dayanarak FETÖ'nün darbedeki rolü anlatılıyor. Elçi'nin ifadesinde Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye giden suikast ekibi içinde yer alan Zekeriya Kuzu'nun Cumhurbaşkanı'nı bulamayınca Cumhurbaşkanlığı koruma polislerine "Cehennemi yaşatacağız size. Bunlar daha yeni başlıyor. Hırsızın p... Hani inlerimize girecektiniz. Kafanızı kaldırdığınızda sizleri öldürürüz. Nerede o, hangi helikopterle gitti, hangi havalimanına inecek" dediği de dosyada yer alıyor.

Etiketler:
 
AK Parti MYK’sında Kavurmacı rahatsızlığı
 
Lastik şişirirken canından oluyordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti MYK’sında Kavurmacı rahatsızlığı
İBB Başkanı Topbaş’ın FETÖ’den tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ...
Bunu yapan yandı! Cezası kat kat arttırıldı
Bakan Çelik, sağlıksız gıda üreticilerine verilen cezaların kat kat artırılmasını ...
Kıbrıslı liderler, AB yetkilileri ile görüştü
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ...
 
Bakan Bozdağ'dan sert tepki: FETÖ'nün tasmalı köpekleri...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli’de trafik kazasında şoförüyle birlikte ...
Kovuldu mu, dalga mı geçiyorsunuz'
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Trump ile ...
Alman devinden flaş karar! Üretimi durduruyor..
Alman otomotiv devi Volkswagen, yıllık satış rakamları oldukça düşük olan ...
 
HSK adayları belli oldu
TBMM Karma Komisyonunda, Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliği için 21 aday belirledi.
CHP’li Tezcan’dan ABD’ye tepki: "Kabul edilebilir bir şey değil"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, ABD’nin YPG’ye ...
Denizli Cumhuriyet Savcılığından 'suikast' açıklaması
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığından, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri