Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GÜNDEM
24 Mart 2018 Cumartesi - 14:30

Terör örgütü PKK/PYD'den Sincar oyunu: Üzerindeki baskıyı azaltmak için çekildiğini açıkladı

Afrin’de hezimete uğrayan terör örgütü PKK, Batı kamuoyunda “Türkiye sivilleri vuruyor” algısı oluşturabilmek için “Sincar’dan çekiliyoruz” oyununu sahneye koydu.

Terör örgütü PKK/PYD den Sincar oyunu: Üzerindeki baskıyı azaltmak için çekildiğini açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kararlı mücadelesi karşısında direnemeyen terör örgütü PKK, Afrin’deki gibi bir hezimete uğramamak ve üzerindeki baskıyı azaltmak için Sincar’dan çekildiğini açıkladı. Terör örgütü açıklamasında bölgenin “örgütlü toplum” haline geldiği belirtildi. Örgüt Afrin’de YPG adı altında yaptığı terörist yapılanmayı Sincar’da YBŞ olarak gerçekleştirdi. 

ELEBAŞLAR PKK’DAN

Terör örgütü PKK, 2014 yılında yerleştiği Sincar’dan çekildiğini açıkladı. Ancak uzmanlar, terör örgütünün Irak Merkezi Hükümeti ve Türkiye’nin baskısı üzerine manevra amaçlı böylesi bir açıklama yapma yoluna gittiğini ifade etti. Terör uzmanlarına göre; terör örgütü PKK, Kandil’den sonraki en önemli üssü konumundaki Sincar’a son 4 yıl içinde önemli oranda güç kaydırdı. DEAŞ tehdidinden kaçan Yezidileri zorla silah altına alarak YBŞ (Şengal Direniş Birliği) kurdu. Örgüt, zorla silah altına aldığı kişilere silahlı eğitimler verdi. YBŞ’nin “komutanları” PKK’nın dağ kadrolarından oluştu. 

BASKI İÇİN TAKTİK

Afrin’de hezimete uğrayan terör örgütü PKK, bir türlü gerçekleştiremediği kara propagandayı Sincar’da devreye sokmak için “çekiliyoruz” açıklaması yapma yoluna gitti. Görünürde PKK çekildi görüntüsü vererek, uzantısı YBŞ’yi “yerel ve sivil” olarak ileri sürdü. Hatta, YBŞ’nin bir iki biriminin çekildiğine dair görüntüler de paylaştı. Tüm bu yapılanların olası bir Sincar operasyonunun önünü kesmek, uluslar arası kamuoyunda “sivil Ezidiler”e operasyon yapılıyor algısı oluşturmak amaçlı olduğu ifade edildi. Terör örgütü PKK, Sincar’a yerleşmeden önce şehrin nüfusunun 400 bin civarında olduğu belirtildi. Son 4 yıl içinde Sincar’ın nüfusunun 90 bine gerilediği, halkın büyük kısmının göç ettirildiği kaydedildi. Şengal olarak da bilinen Sincar, terör örgütü PKK’nın Irak’taki kolu olan YBŞ ve KYB peşmergeleri tarafından kontrol ediliyor. Ezidiler’in çoğunlukta olduğu bölgede Araplar ile Süryaniler de yaşıyor. ÇOCUKLARIMIZI BİZDEN ALDILAR

Afrİn ilçe merkezinin kontrol altına alınmasıyla, Türk Kızılay’ı, TSK ve AFAD koordinasyonunda bölgeye insani yardım götürdü. Afrinli aileler, örgütün çocuklarını zorla silah altına almak için yaptığı baskıları da anlattı. 3 çocuk sahibi Ebu Faruk, “Eşimle bir başımıza kaldık. Örgüt bize baskı yaptı. Çocuklarım onların baskıları sonucu Afrin’den kaçtı. 2 oğlum Türkiye’de. Diğeri de Lübnan’a yerleşti” dedi. Ebu Faruk, “Örgüt bize baskı yapıyordu. Çocuklarımı (silah altına almak) askerliğe istediler. Onlar da buradan kaçtılar. Türkiye’deki çocuklarımı 5 yıldır görmedim. Lübnan’dakini ise 10 yıldır görmedim. Artık çocuklarımı yeniden görmek istiyorum, geri dönsünler” ifadelerini kullandı. 

MANEVRA PEŞİNDE

SETA Dış Politika Direktörlüğü uzmanı Can Acun, Ninova Meclisi, Bağdat merkezi hükümeti ve KDP’nin terör örgütünü bölgede istemediklerine dair açıklamalarını hatırlattı. Acun şunları söyledi: “PKK, Sincar’da konuşlanırken doğrudan kendi terör örgüçleri HPG ile doğrudan şehre girmişti. Ardından bölgedeki Ezidiler’den YBŞ’yi oluşturdu. Farklı bayraklar kullandı. Sonuçta hepsi KCK yapılanmasının altındaydı. Suriye’de nasıl PYD/YPG’yi askeri unsur olarak kullandıysa, Sincar’da da benzer hamleler yaptı. Şimdi de benim kanaatim bir manevra yapma arayışında. Çünkü Afrin’den sonra Türkiye’nin çok net açıklamaları oldu. Terörle mücadelede Sincar’ı da hedef alacağını ortaya koyunca, terör örgütü de bir siyaset izleyerek üzerlerindeki baskıyı azaltabilmek ve Türkiye’nin manevra alanını daraltabilmek adına çekildiklerini açıkladılar.”

MEHMETÇİK İLE OMUZ OMUZA İLK CUMA

Afrin merkezinin teröristlerden temizlenmesinin ardından ilk cuma namazı kılındı. Afrin merkezindeki camide Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla saf tutan ilçe halkı, uzun zamandan sonra ilk defa huzur içinde namaz kıldıklarını belirtti  Caminin imamı, hutbede, Afrin’i teröristlerden temizleyen komutanlara teşekkür ederek, bundan sonra kendilerine büyük görev düştüğünü, birlik olma zamanının geldiğini söyledi. Cuma namazının ardından bazı vatandaşlar Mehmetçik’e sevgi gösterilerinde bulunurken, vatandaşlar, çok uzun süreden sonra ilk defa huzur içinde namaz kıldıklarını belirtti. 

 
Yunanistan FETÖ’cüleri almadı!
 
Komandoların katıldığı sınır ötesi operasyonda 55 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK: Afrin bölgesi tamamen kontrol altında
Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin bölgesinin tamamen kontrol altında olduğunu açıkladı.
Çocuk parklarına kamera koyulsun
TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı, çocuklar güven içinde oynasın istiyor, ...
Eşinin bebeğe koyduğu ismi beğenmeyip mahkemelik oldu
Yeni doğan bebeğe isim verme konusunda çıkan anlaşmazlığa Yargıtay'dan ...
 
'Köprü ve tünelleri 25 yıl daha beklese miydik?'
Bakan?Arslan, YİD modeliyle dev projeleri hayata geçirdiklerini belirterek ...
Hayatta kalabilmesi için 100 bin lira gerekiyor
Sivas’ta bir hafta önce beyninde tümör tespit edilen 8 yaşındaki Sudenaz ...
Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş açıklama
Başbakan Binali Yıldırım, "Irak Merkezi hükümeti hava sahasını açtı. Biz ...
 
Aydemir TBMM’de milli hassasiyeti dile getirdi
Aydemir, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada terörle mücadeleye halkın ...
Bakanlık teker teker açıkladı: İşte 173 firmaya ait hileli ürünler...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan AB Zirvesi açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "AB Zirvesinden, Gümrük Birliğinin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri