Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bayram tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti
Bayram tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti
Denizlerde av yasağı başladı
Denizlerde av yasağı başladı
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi
EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı
EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı
HABERLER>SİYASET
11 Ağustos 2017 Cuma - 16:35

Son dakika haberleri! Başbakan'dan Bayram tatili açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatiline ilişkin, “Bu konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu yapacağız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve orada değerlendireceğiz ve buradan bir karar çıkacak” dedi.

Son dakika haberleri! Başbakan dan Bayram tatili açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Etimesgut Çarşı Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurban Bayramı tatili
Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorulan soru üzerine Başbakan Yıldırım, “Nasıl yapalım? Bu konuyu Salı günü Bakanlar Kurulu yapacağız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında. Orada değerlendireceğiz ve buradan bir karar çıkacak. Toplumun bir kesimi ‘çalışmaya devam edelim’ diyor, bir kesimi özellikle turizm sezonunu daha iyi değerlendirmek için ‘tatili uzatalım’ diye teklifler de var. Her ikisinin artısı, eksisi değerlendirilecek ve Salı günü karar verilecek. Benim şahsi fikrim olmaz, Bakanlar Kurulu ne karar verirse o kararı uygularız. Şahsi fikirlerle ülke yönetilmez” cevabını verdi.

“Kılıçdaroğlu’nun da bu noktaya gelmiş olmasına memnun olduk”
Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hükümetten bir ricam var. Sen ben kavgasını bırakalım. Vatandaşın derdi var, çözmek gerekiyor” cümlelerine ilişkin ise “İyi aklı başına gelmiş demek ki. Önce kendisi bu işi bıraksın, memleketi, milleti yabancılara şikayet etmekten vazgeçsin. ‘Türkiye güvensizdir, can, mal güvenliği yoktur’ demekten vazgeçsin, adaletin verdiği kararlara saygı duysun, hakkında kovuşturma devam edenlere sahip çıkmasın, bıraksın adalet rahat çalışsın. Biz zaten çalışıyoruz. Biz, 15 yıldır çalışıyoruz, bu ülkenin kalkınması, büyümesi için, yollarıyla, sağlık sistemiyle, eğitim sistemiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz de farklı bir durum yok, Kılıçdaroğlu’nun da bu noktaya gelmiş olmasına memnun olduk” şeklinde konuştu.

“O değerli fikirlerini kamuoyuyla bizlerle paylaşsın, şikayet etmekten artık vazgeçsin”
Bir gazetecinin, “CHP’nin bir iddiası daha var AK Parti’nin özellikle MİT tırları ve Enis Berberoğlu üzerinden gelmesinin komplo hazırlığı olduğunu iddia ediliyor bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, “Böyle bir evham içinde, böyle bir şey söz konusu olamaz. Adalet herkese lazım. Bir şekilde bir suçlamayla yargılanan insanlara sahip çıkmak adalet aramak değildir. Bırakalım yargı, bağımsız, tarafsız şekilde çalışsın. Yargıyı etkilemeyelim, gerçekler neyse ortaya çıksın. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu, bu işlere kafa yoracağına ileride nasıl ülkeye daha fazla faydalı olurum, millete daha fazla nasıl faydalı olabilirim, eğer ülkenin kalkınması, daha da özgürleşmesi için terörün sona erdirilmesi için ve bölgesel sorunların tamamen ortadan kaldırılması için o değerli fikirlerini kamuoyuyla bizlerle paylaşsın. Şikayet etmekten artık vazgeçsin bunu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

"Sınırlarımızda özellikle Suriye ve Irak’ta yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine bizim müsamaha etmemiz söz konusu değil"
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin güvenlik politikasında herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerek hudutlarımız içerisinde gerekse hudutlarımız dışarısında vatandaşımızı rahatsız eden, terör tehdidi olan her durumda Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını bugüne kadar kullandığı gibi bundan sonra da kullanmaya devam edecek. Eğer tehdit hudutlarımızın dışındaysa durum yine aynı. Özellikle İdlib’te son günlerde meydana gelen gelişmeleri dikkate alarak o bölgede, 150 kilometrelik Hatay’ın Suriye sınırında gerekli tedbirleri alıyoruz. Malum orada radikal gruplar son zamanlarda kontrolü ele aldı. Burada yaşanacak gelişmelere göre, yapılacak operasyonları dikkate alarak biz hem insani dram yaşanmaması için hem de sınırlarımızdan ülkemize yönelik tehditlerin oluşmaması için tedbirlerimizi alıyoruz. Baştan beri söylediğimiz bir şey var. Sınırlarımızda özellikle Suriye ve Irak’ta yeni bir yapay devlet oluşturma gayretlerine bizim müsamaha etmemiz asla söz konusu değil. Bu konuda muhatap ülkelerle gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin milli menfaatlerine, ülkemizin hükümranlık haklarına, güvenliğine yönelik bir tutum, gelişme yaşarsak

geçmişte olduğu gibi gelecekte de buna karşılık vermekten tereddüt göstermeyiz.”

“Bir operasyondan bahsettiniz. Koalisyon çerçevesinde mi yoksa Türkiye’nin de müdahil olacağı bir operasyon mu bu?” sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, “Gerek koalisyon gerek Rusya gerek Amerika, Türkiye, İran’ın da dahil olduğu bölgede bir takım faaliyetler var. Bu faaliyetler çerçevesinde yaşanan gelişmelere göre yine birlikte hareket edeceğiz” diye konuştu.

 
Akıncı Üssü davasında gerginlik
 
Traktör römorkunun altında kahvaltı etmek istedi, canından oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri açıkladı: Konya için tarih belli oldu!
Dışişleri Bakanlığı, Alman vekillerin de içinde olduğu NATO heyetinin ...
Dışişlerinden Yunanistan’a kınama
Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının "Erenköy Direnişi"nin ...
Bakan Eroğlu: 'Kestane balı üretiminde Sinop’u şaha kaldıracağız'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Kestane balı üretiminde Sinop’u ...
 
Bakan Zeybekçi'den Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili, “Türkiye ...
Kurtulmuş: Bunlar Türkiye karşıtı çirkin bir kampanyanın uzantısıdır
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Bozdağ: Türkiye önümüzdeki yıl Eurovision'a katılmayacak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin önümüzdeki yıl Eurovision'a katılmayacağını söyledi.
 
Bakan Tüfenkci, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sarp Gümrük Kapısı’ndaki yenileme çalışmalarını anlattı
Hafta sonu Malatya Stadyumu ve yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu ...
Son dakika haberleri! İçişleri Bakanlığı: 27 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda son bir hafta ...
Bakan Eroğlu: Baba oğluna böyle imkan vermez
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Paran yoksa gel kardeşim para, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri