Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>SİYASET
13 Kasım 2017 Pazartesi - 15:56

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ziyareti flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulunarak, Suriye'deki son durumları değerlendirdi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya ziyareti flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Parti'nin Meclis Başkan adayının İsmail Kahraman olduğu sorusu üzerine, "Malumunuz şu anda İsmail bey gerek siyasetteki deneyimi tecrübesiyle gerçekten yakın siyasi tarihe olan hukufiyetiyle değerli bir milletvekili arkadaşımız dostumuzu. Meclis başkanlığına adaylık hususu her milletvekilinin kendi tercihidir. İsmail beyin bu adaylığını yeni öğrenmiş bulunuyorum .Bana düşen Hayırlı olsun demektir. Benim oy kullanmam yetkim yok. Partimin genel başkanıyım. Aynı zamanda Cumhurbaşkanıyım" dedi.

"S-400 FÜZELERİ TAMAM"

Bir basın mensubunun "Rusya Lideri Putin ile Suriye konusunu görüşecek misiniz ve S 400 füzelerinin alımıyla ilgili son durum nedir/" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Sayın Putin ile Suriye konusunu görüşmemiz bizim için önem arz eden bir konu. Suriye'ye 911 km sınırı olan ülke biziz. Bu kadar uzunca sınırı olan bir ülke yok.Taciz, tacizin yanında sürekli olarak tehdit alan ülke bizim şehirlerimiz. Biz Rusya ile başta Putin olmak üzere defaatle görüştük. Suriye denince akla sadece İdlib gelmemeli. Daha önce Fırat Kalkanı harekatı çerçevesinde Cerablus , El Bab operasyonlarımız oldu. 2000 km karelik bir alan fırat kalkanı çerçevesinde kontrol altındadır. Fırat'ın doğusuna gitmesi gerekenler gitmemiştir. Verilen sözlere rağmen. Münbiç bir Arap şehirdir boşaltılmamıştır. Münbiç boşaltılmadığı gibi terör örgütü YPG işgalci olarak orada durmaktadır. Merkezi yönetim, Rusya ve bizler de orayı orayı kontrol altında gözetim olarak tutmaktayız. Gündemimizde olan ağırlıkla İdlib'tir. Halep'ten göç olduğu zaman göç edenler İdlib'e geçmişlerdir. İdlib'de çok ciddi yaşamda sıkıntı var. İdlib'de maalesef siviller tacize uğramaktadır. Rusya ile İdlib'te ortak bir çalışmamız söz konusu. Bunu sürdürmekte kararlıyız. Sınırları birlikte güvence altına almış durumdayız. Afrin sınırları komşu olan iller. Afrin'de yine farlı bir durum söz konusu. Afrin demografik yapısı müzahil olan etnik unsurlar da var. Ama karşı olanlar da var. YPG,PYD bunların da burada belli bir yapısı var. Biz Afrin'in zaman zaman bize karşı olan tacizinin göz ardı edemeyiz gerekli adımları atmakta kararlıyız, kararlılığımız devam edecek. Türkiye olarak biz Rusya ile müşterek adım atmanın görüşmelerini kendileriyle yaptık. Olumlu yaklaşımları bizim bu planımızı her an uygulamaya çok daha değişik bir şekilde sokmamızı fırsat veriyor. S- 400 füzeleriyle ilgili anlaşma tamam, imzalandı. Bazı teknik konuları kendileriyle görüşeceğiz" dedi.

"DÜNYA AHMAK DEĞİL"

Bir basın mensubunun "ABD Başkanı Trump ile Putin Vietnem'da Suriye Krizi ile ilgili "Askeri çözüm mümkün değil konusunda hem fikiriz" dediler bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben bu ifadeleri anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Askeri çözüm mümkün değil deniyor. Öbür tarafta merkezi yönetiminin şu ana kadar askeri yöntemlerle bir milyona ulaştı. Bu nasıl oluyor bu iş .Askeri çözüm çözüm söz konusu değilse o zaman çeksinler askerlerini. Orada Türkiye'nin askerleri yok ki onların askerleri var. Çeksinler askerlerini siyasi yönteme başvursunlar. Hep birlikte orada seçime gitmenin yolları aransın. Bu yönteme başvuruldu mu ? dünyayı aldatma yöntemlerine gitmeyelim. Bu bölgeyi eni tanıyan biziz. 15 yıldır bu bölgede olanı biteni en ideal şekilde bilen biziz. Yedi yıllık Suriye olayı , 15 yılı biraz da aştı Irak olayı. Biz Amerika'nın Irak'a girmesini istememiştik. Diplomatik yollarla çözelim dedik. Obama'nın gelişinden önce bir şey söylediler. "Irak'ta durmayacağız. Irak'ı tamamen boşaltacağız" dediler. Boşalttılar mı? hayır. Şu anda Irak'ta hala var mı var. Yani dünya ahmak değil bazı gerçekler farklı söyleniyor ama uygulaması farklı oluyor. Amerika'nın Suriye'nin kuzeyinde beş üssü var hava üssü. Rakka'ya hava üssü hazırlıyorlar altı. Sekiz tane ayrıca üssü var. Ne yaptı 13. Rusya'nın beş tane var. Bunlar ortada bu gerçekleri nereye koyacağız. Sadece Amerikanın Suriye'ye zırhlı taşıyıcı olarak 3500'ü aşkın tırlarla getirdiği silahlar var. Askeri yöntem değilse bunlar ne kime geliyor bunlar. Ya PYD, YPG'ye geliyor, ya da Amerika'nın kendi üslerine geliyor. Bütün bu gerçekler ortadayken Vietnam'dan böyle ses geliyor. Kusura bakmasınlar anlatıldığı gibi değil" dedi.

 
Sahibini hastane bahçesinde bekleyen köpekten insanlık dersi
 
Atatürk'ün 'geldikleri gibi giderler' sözünü söylediği o gemi bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kısıklı'daki sürpriz görüşme sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Kısıklı'daki ...
Aydemir’den tabyalar yürüyüşü talebi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ...
İstanbul’daki üç saatlik sürpriz görüşme sona erdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mabeyn Köşkü'nde, Başbakan Binali ...
 
Çalışma Bakanı’ndan 'taşeron' açıklaması!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron işçiler ile ilgili ...
İçişleri Bakanı Soylu sınır karakolunda
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütü PKK ile mücadelenin ...
2018 icraat yılı hâline gelecek
AK Parti’nin 2019 seçim yılı öncesindeki yol haritasının belirlendiği ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Lütfen dikey yapılaşmaya izin vermeyelim'
İstanbul Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım ...
Genel Merkez açılışında İstiklal Marşı'nı unuttu
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Genel Merkez Binasının ...
Cam filmlerine limit geliyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, cam filmleri ile ilgili ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri