Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SPOR
29 Aralık 2018 Cumartesi - 11:25

Şimşek gibi çaktı

Kırmızı-siyahlılar, 17 haftalık periyotta, 15 hafta zirvede kaldı. Başkent ekibi, ilk yarılar itibarıyla bu kulvarda en çok puan toplayan ikinci lider olurken, Süper Lig koşusunda rakiplerine önemli fark attı.

Şimşek gibi çaktı

Gençlerbirliği, 30 yıl aranın ardından mücadele etmek zorunda kaldığı birinci ligde ilk yarıda tam anlamıyla, adına yakışır bir şekilde şimşek gibi çaktı ve Süper Lig yürüyüşünde, rakiplerine önemli fark attı. Spor Toto Süper Lig’e onursal başkanı merhum İlhan Cavcav’ın adının verildiği sezonda veda eden kırmızı-siyahlılar, eski futbolcusu teknik direktör Erkan Sözeri yönetiminde 1. Lig macerasına; sırasıyla Hatayspor, Altınordu ve Eskişehirspor’u galibiyetleri ile başladı ve 3. haftada elde ettiği liderliği, devrenin sonuna kadar bırakmadı.

Başkent ekibi, yakaladığı seriyi; Osmanlıspor, Tetiş Yapı Elazığspor, Ümraniyespor, Afjet Afyonspor ve Altay karşılaşmalarını kazanarak devam ettirdi. Galibiyet serisini 9. haftadaki Adanaspor beraberliğine kadar sürdüren kırmızı-siyahlıların yenilmezlik serisi ise 12 haftada bitti.

ÜST ÜSTE İKİ YENİLGİ ALDI

Sezonun 10. haftasında Boluspor’u, 11. haftada da Giresunspor’u yenen Gençlerbirliği, 1. Lig’deki ilk yenilgisini Balıkesirspor Baltok’tan alırken 13. haftada da İstanbulspor’a kaybetti ancak mağlubiyet serisini fazla uzatmadı. Kardemir Karabükspor’u 14. haftada farklı yenen başkent temsilcisi, Denizlispor (0-0), Gazişehir Gaziantepspor (2-1) ve Adana Demirspor (3-2) maçlarının yer aldığı 3 haftalık zorlu periyottan yenilgisiz çıkarak sezonun ilk devresini 41 puanla lider bitirdi.

Sezonu ilk iki sırada bitiren takımların Spor Toto Süper Lig’e direkt çıktığı, üçüncü ekibin ise play-off mücadelesinin ardından belirlendiği statüye göre ilk devreyi, 31 puanla üçüncü sırada yer alan Gaziantep temsilcisinin 10 puan önünde bitiren Gençlerbirliği, yakaladığı bu avantajla Süper Lig yolunu adeta yarıladı.

DEFANSTA İSTİKRARI YAKALADI

Brezilyalı defans oyuncusu Luccas Claro, sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği’nin en istikrarlı futbolcusu oldu.

Sezonun ilk yarısındaki 17 lig maçında da forma giyerek bin 530 dakika sahada kalan Claro’yu, yine defans oyuncuları Ahmet Oğuz (17 maç, bin 486 dakika) ve Alper Uludağ (16 maç, bin 440 dakika) takip etti.

Başkent ekibinde; Claro, Ahmet Oğuz, Alper Uludağ, Yasin Pehlivan (17 maç, bin 415 dakika), tecrübeli kaleci Hakan Arıkan (15 maç, bin 310 dakika), Stephane Sessegnon (16 maç, bin 302 dakika), Jailton (16 maç, bin 277 dakika), Selçuk Şahin (16 maç, bin 148 dakika) ve Ahmet İlhan Özek (13 maç, bin 58 dakika) bin dakika sınırını aşmayı başardı.

FORMAYA HASRET KALDILAR

Gençlerbirliği’nde sezonun ilk devresinde, genç kalecilerle birlikte 7 isim ligde hiç şans bulamadı. Tecrübeli Hakan Arıkan’ın yanı sıra yedeği Emrullah Şalk’ın (220 dakika) kaleyi koruduğu kırmızı-siyahlı ekipte, genç eldivenler Taha Cengiz Demirtaş ve Übeyd Adıyaman’a hiç görev düşmedi.

Kalecilerin dışında başkent ekibinin altyapısından yetişen Emre Gündoğdu, Metehan Mert, Cengizhan Akgün, Canberk Aydın ve İlksen Kuttekin lig maçlarında hiç forma giyemedi.

essegnon ile Bekir Yılmaz 4’er, Ahmet Oğuz, Alper Uludağ, Deniz Yılmaz ile Ahmet İlhan Özek 2’şer ve Jailton ile Selçuk Şahin de 1’er kez kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

2 KIRMIZI, 34 SARI KART

Sezonun ilk devresinde hakemler Gençlerbirliği futbolcularına 2 kırmızı, 34 sarı kart gösterdi.

Stephane Sessegnon ile Yasin Pehlivan kırmızı-siyahlı ekipte ilk yarıda kırmızı kart gören isimler oldu. Gençlerbirliği’nde Alper Uludağ ve Ahmet İlhan Özek 4’er, Selçuk Şahin, Yıldırım Mert Çetin ve Hakan Arıkan 3, Claro, Ahmet Oğuz, Yasin Pehlivan, Sessegnon, Jailton, Bekir Yılmaz, Nadir Çiftçi ve Deniz Yılmaz 2’şer, Arnason ise 1 sarı kart gördü.

HEDEFE ÇALIŞARAK ULAŞABİLİRİZ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Erkan Sözeri, ligi ilk yarısını değerlendirirken, “Futbolcularımız, sezon öncesi kamp ve ilk devredeki performans ve duruşlarıyla beni yanıltmadı” dedi.

Sözeri, yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig’e çıkma hedefleri doğrultusunda sadece ilk aşamayı başarıyla tamamladıklarını vurguladı.

Sözeri, hedeflerine ulaşma yolunda iyi geçirmeleri gereken bir kamp dönemi ve mücadele etmeden kazanamayacakları 17 maç olduğuna dikkati çekti.

Sezon sonunda taraftarlarla yaşayacakları mutluluğu düşündükçe heyecanlandığını dile getiren Sözeri, şunları söyledi:

“Çalışmadan olmaz. Devre arasında da çalışacağız, devre başladıktan sonra da çalışacağız. Hedefimize doğru henüz ilk aşamayı başarıyla geçtik. Süper Lig hedefimize ancak çalışarak ulaşabiliriz. Biz de kampta ve ikinci yarıda bunu yapacağız.”

 
Ünlü isimler lise şenliğinde
 
Yeni yıla zumba ile merhaba
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umutlu başladı sorunlu bitirdi
Ankaragücü, 6 sezon aradan sonra döndüğü Süper Ligin ilk yarısında, iki farklı tablo çizdi.
Zirvenini sahibi Fatoş Abla Koleji
Ankara Liseler arası Genç Erkekler Basketbol Ligi final gurubu, oynanan müsabakalarda tamamlandı.
Gençler yolu yarıladı
Süper Lige yeniden dönüş hedefiyle sezona başlayan kırmızı-siyahlılar, ...
 
Altındağ’a Ankara’nın en büyük buz pisti
Altındağ Belediyesi tarafından Ali Ersoy Mahallesi’ne yapılan Ankara’nın ...
Osmanlı hız kesmedi
Mor-sarılar, Adanaspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle yenip, devreyi ...
Yaşayan efsane 81 yıldır koşuyor
Erdoğan Dulda... Türk sporunun yaşayan efsanelerinden.
 
Başarıya hazırız
Sarı-lacivertlilerde, İsmail Kartal’ın görevden alınmasının ardından, ...
Kupa serüveni bitti
Gençlerbirliği, Hatayspor’a deplasmanda 2-0 yenilip, ikinci kulvarda daha fazla ileri gidemedi.
Takımlara hasret kaldık
Yenikent Osmanlı Stadı’nın bozuk zemini nedeni ile iç saha maçları yine farklı kentlere alındı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri