Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2018 Cuma - 20:31

Sarıeroğlu açıkladı: Kadroya geçişte yüzde 10 zam

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleri sahiplerini buldu.

Sarıeroğlu açıkladı: Kadroya geçişte yüzde 10 zam

Ödül törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Yüzde 10 ücret artışıyla ve izin sürelerini düzenleyerek 4C’den 4B’ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibari ile gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu`nun (TİSK) 2017 yılı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da katıldı. 10 şirket yenilikçilik, etkililik, kapsayıcılık, iyi uygulama, sürdürülebilirlik alanlarında değerlendirildi ve sosyal sorumluluk projeleri ile ödüle layık görüldü.

2002 yılına oranla çok daha iyi bir istihdam durumunda olduklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "2017 yılına kadar 914 bin kişiyi işbaşı eğitim programlarından faydalandırdık. İstihdam rakamlarımız yeni açıklandı.

Hem büyüyoruz hem de istihdamımızı artıyoruz. Şu anda 28 milyona ulaşmış bir istihdam oranına sahibiz. 31 milyona ulaşmış bir işgücü katılım oranına sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2017 yılında hayata geçirdiğimiz milli istihdam seferberliği kapsamında 1.5 milyon yeni istihdam oluşturmuşuz.

Bu süreçte biz İŞKUR olarak 1 milyon 57 bin kişinin işe yerleşmesine aracılık etmişiz. 2002 yılına döndüğümüzde 65 bin kişilik bir işe yerleştirme performansı görüyoruz" diye konuştu.

Prim teşviklerini artırdıklarını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, "İmalat sanayi öncelikli sektörümüz oldu. Bugüne kadar asgari ücret üzerinden vermiş olduğumuz teşviklerimizin artık miktarını arttırmış durumdayız. Asgari ücretle prime esas kazancın üst limiti üzerinden 5 bin 412 TL’ ye kadar ulaşacak bir ücret üzerinden prim teşviklerimizi artık vermeye başlıyoruz. 883 TL ile 2 bin 151 TL arasında bir prim desteğini vereceğiz.

İşverenlerimiz 1 yıllık yaptığımız teşvik uygulamalarımızın önlerini görme konusunda yetersiz olduğu ile ilgili bize bazı görüşlerini ifade etmişler. Uyguladığımız teşviklerin süresini bundan sonra 2020 olarak belirledik. İşbaşı eğitim programları ile ilgili süremiz 3 ay ile sınırlıydı. Bunun işgücünün nitelikli hale gelmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu programımızı imalat sanayinde 6 aya kadar uzatmış durumdayız ve verilen cep harçlıklarının miktarını da 61 TL’ye çıkarmış durumdayız. İş sağlığı ile ilgili primlerimiz ve genel sağlık sigortası ile ilgili primleri de yine biz kamu olarak karşılamaya devam edeceğiz" dedi.

İşbaşı eğitim konusunu da değinen Bakan Sarıeroğlu, "İş dünyamızın temsilcileri daha nitelikli bir eğitime ihtiyaç duyuyor. Burada da artık farklı bir felsefeyi ortaya koyuyoruz. Eğitim konusunda biz sadece finansman desteğini sağlayacağız. Bundan sonra iş dünyamızın çatı örgütlerinin organizasyonunda ihtiyaç duyulan hangi alanda eğitim alınmak isteniyorsa bu konuda hem eğitimin içeriğinin hazırlanması, hem de eğitimlerin uygulanması konusunda iş dünyamızla birlikte hareket edeceğiz. Bilişim konusunda daha da farklı bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz.

"4C’den 4B’ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibari ile gerçekleştirmiş olacağız"

Birazcık algı operasyonlarına, bilgi kirliliklerine maruz kaldık ama sağlıklı şekilde yürütmüş durumdayız. Dün akşam itibariyle 4C’den 4B’ye geçecek kardeşlerimizi ile ilgilide kararnamemiz resmi gazetede yayınlanmış durumda. Yüzde 10 ücret artışıyla ve izin sürelerini düzenleyerek 4C’den 4B’ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibari ile gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Taşeron işçiler konusunda sona geldiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İşçilerimizle alakalı da önemli düzenlemeleri gerçekleştiriyoruz. Taşeron konusunda bu hafta son virajına girmiş durumdayız. Çalışmalarımızda büyük bir aksaklık yaşamadık.

Sivas’ta yaşanan bir olayla alakalı olarak daha doğrusu yaşanmamış bir olayla alakalı olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda taşeron ile ilgili bir sınavımız da ki en temiz sınavların yapıldığı yer Sivas’taki bu Kredi ve Yurtlar Kurumuzla alakalı olarak yapılan sınavlardır. Sorulan soruyla alakalı olarak tamamen talimatnamede yer alan ‘’Bir lamba ne kadar sürede temizlenir’’ şeklinde bir soru.

Sadece oradaki lamba lafından dolayı yani ampule karşı bir alerjilerinin bir göstergesi olarak böyle bir söylem ortaya attılar. Ben bunun çok yazık olduğunu düşünüyorum. Ondan sonra elendi vesaire dendi. Aradım. Bu sınavın nasıl yapıldığını kendisine anlattım. Söylemlerinin yanlış olduğunu ifade ettik. Dediği gibi bir sürecin olmadığını ifade ettik. Bunun haberini yapan gazeteyle de bizzat kendim görüştüm. Ondan sonra bugün ‘Bakan müdahale etti sorun çözüldü ’ şeklinde yeni bir manşet, zaten ortada bir sorun yoktu. Açıklanmış bir sınav sonucu yoktu" dedi. Ödül töreninin ardından Bakan Sarıeroğlu, ödül sahipleri ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Erdoğan'dan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki
 
Esenyurt’ta günlük kiralık dairede üniversiteli kızın şok ölümü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalışanlar dikkat! İstifa eden de kıdem tazminatı alacak
9 Eylül 1999’dan sonra ilk kez işe girenler Eylül 2019’dan itibaren 7000 ...
'Büyüme rakamları'açıklandı
Türkiye ekonomisi için 2017 yılı büyüme oranı açıklandı. Üretim yöntemine ...
Uber, sürücüsüz otomobil operasyonlarını süresiz durdurdu
Sürücüsüz otomobili Arizona’da bir kadına çarparak öldüren Uber, otonom ...
 
Bakan Fakıbaba: 'Yatırımcılarımıza yüzde 50 hibe desteği veriyoruz''
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ``Kırsal Kalkınma ...
‘Cari açığın çözümü girişimcilikte
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Türkiye’de ...
ABD Kongresi’nden Türkiye’ye aba altından sopa: S-400 alırsanız F-35 vermeyiz
ABD Kongresi’nde temaslarda bulunan Türk parlamenterler heyetine başkanlık ...
 
GSS’de son ödeme tarihi 30 Nisan
Sosyal Güvenlik Reformu ile hayata geçirilen ve 2012 yılından itibaren ...
İhracatta lider ODTÜ Teknokent
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin (TGB) yaptığı ihracat sıralamasında ...
ATO Başkanı Baran: Su tasarrufu şart
Ankaralılara suyu tasarruflu kullanmaları yönünde çağrıda bulunan ATO ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri