ANKARA’da, aralarında 2 memur ve bir sendikanın muhasebe görevlisinin de bulunduğu 23 kişi, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim borcu olanların borçlarını ödenmiş gibi göstererek haksız kazanç sağladığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Bilgisayar kayıtlarında
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, SGK’da görevli bir memur ile Genel-İş Sendikasının muhasebe görevlisinin, sendikanın SGK’ya olan 236 bin liralık prim borcunu bilgisayar kayıtlarında ödenmiş gibi göstererek sahte tahsilat makbuzu düzenlediğini belirledi. Bunun üzerine çalışma başlatan güvenlik güçleri, SGK’da görevli memur Engin K. ile sendikanın muhasebe görevlisi Taner C’yi gözaltına aldı.
Görevli memurla bağlantı
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 2 zanlı tutuklandı. Soruşturmayı derinleştiren Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri ile SGK müfettişleri, bazı firmaların da SGK’da görevli bir memurla bağlantı kurduğunu, SGK’nın bilgisayar kayıtlarına girerek toplam 550 bin lira prim borcunu ödenmiş gibi gösterdiğini tespit etti.
Resmi belgede sahtecilik suçlaması
OPERASYON düzenleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 12 firmadan 20 kişiyi ve SGK’da görevli memur Recep P’yi gözaltına aldı. Zanlılardan 8’i emniyetteki işlemlerin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. SGK görevlisinin de aralarında bulunduğu 13 zanlı “resmi belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
Sağlık çalışanının 40 saat tepkisi
Tam Gün Yasası ile haftalık çalışma süresi 45 saatten 40 saate düşen sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin yayınladığı genelge ile hayal kırıklığına uğradı. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen, genelge ile getirilmek istenen bir saat öğle izninin mevcut koşullar altında uygulama şansının olmadığı görüşünü açıkladı.
çalışanların dinlenme saati
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendika-sı’ndan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın il valiliklerine gönderdiği genelgede haftalık çalışma saatlerinin 40 saate göre yeniden düzenlenmesini ve aradaki sürenin sağlık çalışanlarına dinlenme saati olarak kullandırılması istediği bildirildi.