SGK Ankara İl Müdürlüğü, “Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde en fazla sigorta primi ödeyen, engelli ve kadın çalıştıran işverenlere plaket verdi. SGK Eğitim Tesislerinde düzenlenen törende konuşan, Ankara Vali Yardımcısı Şentürk Uzun, en fazla prim ödeyen, kadın ve engelli istihdamına katkı sağlayan işyerlerine bu tutumlarından dolayı teşekkür etti.
Ankara İl Müdürü Ali Pekten de il müdürlüğü olarak örgütlenme ve ortak bir kurum kültürü oluşturma yönünde önemli mesafeler aldıklarını, Ankara’nın tüm ilçelerindeki vatandaşların ayağına hizmet götürmek için çalıştıklarını söyledi.
Yeni merkezler açılacak
Ankara’da en son Haymana’da sosyal güvenlik merkezini faaliyete geçirdiklerini belirten Pekten, yakın süre içinde Akyurt, Yenimahalle, Mamak, Keçiören ve Çankaya ilçelerindeki vatandaşların da artık yerinde sosyal güvenlik hizmeti almaya başlayacaklarını bildirdi.
Sosyal güvenlik sistemi ile iftihar edecek bir ülkede yaşamanın herkesin ortak paydası ve hayali olduğunu dile getiren Pekten, “Mutlu ve güvenli bir gelecek ortamı oluşturulmasında başta işverenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızdan kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyet bekliyoruz” dedi.
Amaçlarının, vatandaşların taleplerini etkin ve verimli bir şekilde yakından karşılamak olduğunu ifade eden Pekten, e-devlet uygulamalarından azami şekilde faydalanarak hizmet kalitesini artırmaya çalıştıklarını kaydetti.
Önde olanlara teşekkür
Ankara’da 117 bin işverenin işçi statüsünde 946 bin sigortalıyı istihdam ettiğini belirten Pekten, işverenlerden en fazla prim ödeyen, kadın ve engelli istihdamında önde olanlara teşekkür etti. Daha sonra Vali Yardımcısı Uzun ve Pekten, en fazla sigorta primi ödeyen 10, en fazla engelli çalıştıran 5 ve en fazla kadın çalıştıran 5 işverene plaket verdi.
Yarım saatte ihracat yapıyoruz
GÜMRÜK Müsteşarlığınca kullanılan ve gümrük işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesini sağlayan Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri (BİLGE) Sistemi sayesinde geçen yıl yapılan 2 milyon 513 bin ihracat işleminin yüzde 70’i ilk yarım saatte tamamlandı.
Gümrük Müsteşarlığından alınan bilgiye göre, geçen yıl 2 milyon 513 bin 362 adet ihracat beyannamesi işlem gördü. Bu beyannamelerin yüzde 70,09’unu oluşturan 1 milyon 761 bin 640’ının işlemi, gümrüklere başvurunun yapıldığı andan itibaren ilk yarım saat içinde sonuçlandırıldı ve ihraç edilecek eşya ülkeyi terk edebilecek duruma getirildi. İhracat beyannamelerinin yüzde 90’ının (2 milyon 260 bin) işlemi ise ilk 4 saatte, yüzde 95’inin (2 milyon 378 bin) işlemi ise ilk 24 saatte tamamlandı.