KENDİSİNİ Şefik Goralı’nın yetiştirdiği 4’üncü kuşak Goralı ustası olarak nitelendiren ve yaklaşık 21 yıldır Goralı Sandviç yapan 32 yaşındaki Batuhan İslamoğlu, unutulmaya yüz tutan Goralı Sandviç’i yeniden eski günlerine getirebilmek amacıyla çalışmalarına başladı.
İlk hedefinin Goralı Sandviç’i ayakta tutmak olduğunu ifade eden Batuhan İslamoğlu, “Ankara’da bu tadı ve kültürü unutturmak istemiyoruz. Goralı’yı ilk kurulduğu gündeki gibi devam ettirmek istiyoruz” dedi.
Şefik Goralı’nın 66 yıl önce Sakarya Caddesi’nde açtığı büfenin daha sonra kuzeni Mustafa Atmaca tarafından işletildiğini ve patent isminin ise “Goralım” olduğunu belirten İslamoğlu, Sakarya Caddesi’nde yer alan büfenin kapanmasını ise şöyle anlattı:
“Büfe pasajın içinde kaldı. Geçen süreç içerisinde kendini pasaj dışına atamadı. İnsanlar artık dışarıda yemek yemek istiyor. Sakarya Caddesi’ndeki büfenin kapanmasının en büyük nedeninin altında ise bu yatıyor.”
Hedef 3 bin sandviç
Yugoslav göçmeni Şefik Goralı’nın 66 yıl önce açtığı büfe, popüler olduğu dönemde günde 3 bin sandviç satıyordu. Müdavimleri arasında sanatçılar, politikacılar ve bürokratlar vardı. Bugünlerde günde 200 sandviç satabildiğini kaydeden İslamoğlu, Goralı’yı yeniden eski günlerine döndürmek için çabaladığını, 3 bin satışı hedeflediğini söyledi.
Bir diğer hayalinin Goralı ile yeniden Sakarya Caddesi’ne dönmek olduğunu aktaran İslamoğlu, “Bu işi yapmaya ve bu işe gönül vermeye devam etmek istiyoruz. Goralı Sandviç, ‘Goralım’ büfeleri ile yeniden Ankara’da eski günlerine dönecektir” dedi.