ANKARA /Beteci Turgay Erdener, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Orkestra şefi İbrahim Yazıcı, klarnette Ekrem Öztan, kontrabasta Doç. Dr. Alper Müfettişoğlu ve Aykut Köselerli gibi usta isimlerin yer aldığı Turkuaz Beşlisi ile birlikte çalışan ve yeni albümü ‘Nereye Aşkım’ı bir süre önce müzikseverlerle buluşturan Selva Erdener, albümün dinleyici açısından kıymetli olduğunu söyledi. Albümde türkülerin yanısıra yedi yeni bestenin olduğunu anlatan Erdener, “Albümde Suriye türküsü var. Sonra bizim türkülerimiz başlıyor. Türküleri Turgay Erdener ile seçtik. Gaziantep, Kıbrıs, Karadeniz türküsü var. Ankara havası bile var. Kısacası bu coğrafyanın dört bir yanından türküleri albüme koyduk. Diğer şarkılar ise beste. Hepsi de Turgut Erdener imzalı. Üç tane Federico Garcia Lorca şiiri yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Cello Quartet de, ‘Nereye Aşkım’ ve ‘Entarisi Ala Benziyor’ eserlerinde bize eşlik etti. Ayrıca Sabahattin Ali’nin “Geçmiyor günler’ adlı şiirini de seslendirdik” diye konuştu. Erdener, yeni albümle ilgili şunları söyledi:
HER ALBÜME BİR YABANCI ESER
“Şu an ülkemizde ‘geçmiyor günler’ diyen çok kişi olduğunu düşünüyorum. Cezaevinde nedensiz yere yatan öğrenciler, gazeteciler, aydınlar var. Neden yattıklarını bile bilmiyorlar. Sebahattin Ali de bunlardan biriydi. Ömrü Sinop Cezaevi’nde geçmişti. Bu konuya dikkat çekmek için Sabahattin Ali şiirini albüme koymak istedik. 2006’da Suriye’ ye gitmiştik. O kadar güzeldi ki Halep ile Şam. Çok etkilenmiştim. Orda istedim ki albümümde bir Suriye şarkısı seslendireyim. ’Güzel kara gözler’ anlamına gelen bir türküyü yorumlamaya karar verdik. Her albüme bir tane farkı dillerin farklı yörelerin eserlerini koymak hoşuma gidiyor.
“GÖNLÜMLE ŞARKI SÖYLÜYORUM”
Türkiye’de çok iyi isimler yetişmiş. Safiye Ayla, Neşet Ertaş gibi. Türküleri söylerken kendi yorumcularımızdan etkileniyorum. Gönlümle şarkı söylüyorum. Yeni albüm, arşiv niteliğinde. Yıllar boyunca dinlenebilir.
KİTLELERE ULAŞAMIYORUZ
Bu şarkıları dinlerken operadan kaçmayacaksınız. Bu ülkede öteki diye bir şey varsa biz gerçekten ötekiyiz. Operaya itici diyorlar. Neden itici geliyor. Ben bu soruların hepsine cevap vermeyi istiyorum. Bu topraklarda böyle bir ses var ve bunun halka yabancı olmadığımı düşünüyorum. İmkanlar, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, sanatçıların büyük kitlelere ulaşmasını engelliyor.”ANKARA /