Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
28 Ocak 2018 Pazar - 11:29

Milletvekili Aydemir, il ekonomisini değerlendirdi

Aydemir, Erzurum’da 2016 yılına göre, 2017 yılında kurulan şirket sayısının yüzde 2, ilden yapılan ihracat değerinin yüzde 8.7, kurumlar vergisi faal mükellef sayısının yüzde 4.23 oranında artış kaydettiğini söyleyerek il ekonomisinin bir farkındalık ve gelişme sürecinde olduğunu bildirdi.

Milletvekili Aydemir, il ekonomisini değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da 2016 yılına göre, 2017 yılında kurulan şirket sayısının yüzde 2, ilden yapılan ihracat değerinin yüzde 8.7,  kurumlar vergisi faal mükellef sayısının yüzde 4.23 oranında artış kaydettiğini söyleyerek il ekonomisinin bir farkındalık ve gelişme sürecinde olduğunu bildirdi.

AYDEMİR HASIRHAN ESNAFININ KONUĞUYDU

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Hasırhan Pasajı esnafıyla buluştu. Pasaj esnafıyla kahvaltılı istişare etkinliğinde bir araya gelen Milletvekili Aydemir, esnafın Hedef 2023 ufku konusundaki düşünce ve öngörülerini paylaştı, il ekonomisine yönelik beklentiler noktasında görüş alış verişinde bulundu, TSK’nın Afrin’de yürüttü operasyon konusunda esnafın milli coşku, heyecan ve dualarına ortak oldu.

‘ESNAFIMIZIN TESPİTLERİYLE DİMAĞIMIZI BESLEDİK’

Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum ticaretinin yüreği diye tarif edilen “Hasırhan Pasajı” esnafıyla buluştuk. Dadaş kıvamındaki hemşerilerimizin alicenaplığı yanında öğreten yaklaşımları takdire şayandı.. Dimağımızı besledik; teşekkür ediyoruz. ‘ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEKMEN’E ÖVGÜ

Hasırhan ziyaretinde esnaf iş yerlerine konuk edilen Milletvekili Aydemir, 20 bin metrekarelik iş merkezindeki bir işadamının, “Doğalgaza geçip, yakıt harcamamı yılda 15 bin liradan 3 bin TL’ye düşürdüm, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen ‘e teşekkür ediyorum” notunu düştüğünü belirterek,  ekonomideki pozitif yaklaşımların özel ve güçlü bir sinerji oluşturduğunu, Büyükşehir yatırımlarının esnafa katma değer desteği sunduğunu aktardı.

AYDEMİR’DEN ZİYARET SONRASI DEĞERLENDİRME

Hasırhan Pasajı esnaf istişare toplantısı sonrasında bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, Cazibe Programı, Teşvikli Yatırım, İhracat değeri, Kurulan şirket sayısı, Faal mükellef verileri bazında Erzurum ekonomisine değgin tespitlerde bulundu.  Erzurum’un 2017 yılında 69 teşvikli yatırıma kavuştuğunu, bu yatırımların önemli bir bölümünün bölgesel odaklı olduğunu kaydeden milletvekili Aydemir, 2. OSB süreciyle birlikte teşvikli yatırım talep ve gerçekleşmelerinde ciddi bir artış süreci yaşandığını açıkladı.

ERZURUM’UN İHRACAT PERFORMANSI

Tüm ülkede ve Doğu Anadolu Bölgesinde olduğu gibi Erzurum’da da ihracat bilinç ve girişiminin artış gösterdiğine de işaret eden Milletvekili Aydemir,  2017 yılı ölçeğinde ilden 36 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini, ihracat değerinin ise bir önceki yıla göre yüzde 8.7 gibi  ciddi bir artışla 21 milyon doları aştığını söyledi.

ERZURUM’DA SERMAYE HAREKETLİLİĞİ

Erzurum ekonomisindeki bir diğer önemli gelişmenin sermaye göçünün önlenmesi ve kurulan şirket sayısındaki artış olduğunu bildiren Milletvekili Aydemir, il sermaye hareketinin kollektif oluşumlara yöneldiğini, güç birlikteliği yapılarak şirketleşme olgusunun güç kazandığını belirtti. Şirketleşmedeki artışın aynı zamanda istihdama da yansıdığını, özellikle nitelikli iş gücünün kendini ifade edecek imkana kavuştuğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, 2017 yılı sonu itibariyle ilde 206 yeni şirketin ekonomiye kazandırıldığını, bir önceki yıla göre şirketleşme performansında yüzde 2 oranında artış gözlendiğini kaydetti.

ERZURUM’DA ŞİRKETLEŞME HIZINDAKİ ARTIŞ

Erzurum’da kurulan şirket sayısının dönemsel bazda ciddi bir artış gösterdiğini, ekonomiden çekilen şirket sayısının ise 2016 yılına göre yüzde 45.94’lük seviyede rekor bir gerileme kaydettiğine dikkat çeken Milletvekili Aydemir, bu verilerin ekonomide gözle görülen bir gelişme ve büyümeyi ortaya koyduğunu vurguladı.

MÜKELLEF SAYISI YÜKSELİŞTE

İl ekonomisinin değerlendirilmesinde aktif mükellef sayısının önemli bir ölçü olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, 2017 yılında bir önceki yıla göre Gelir ve Kurumlar Vergisi faal mükellef sayısındaki artışı dile getirdi. 2016 yılında 2 bin 785 olan kurumlar vergisi faal mükellef sayısının 2017 yılında yüzde 4.23’lük artışla 2 bin 903’e yükseldiğini bildiren Milletvekili Aydemir, 2016 yılında 9 bin 597 olan Gelir Vergisi Faal mükellef sayısının da geçen yıl sonu ölçeğinde yüzde 1.88’lik artış göstererek 9 bin 778’e ulaştığını açıkladı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ

İlde kaydedilen ekonomik büyüme ve gelişmenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik ufkunda kaydedildiğini aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Erzurum’a armağan ettiği Kış Turizmi konsepti çerçevesindeki yatırımlar ve bu doğrultuda ilin Dünya Kış Turizmi merkezleri arasına girmesi, il ekonomisindeki dinamizmi tetiklemekte ve ekonomimiz pozitif seyrinde ve istikrarlı bir konumda kararlılık göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. ‘ dedi.

Etiketler:
 
Yeni bir yüz umuduyla yaşıyor!
 
Mutluluğu huzur evinde buldular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
500 milyar dolarlık rezerve ilk kazma yıl sonunda vuruluyor
Türkiye’de çeşitli üniversitelerden uzmanlarca yapılan araştırmalarda ...
Ekmek israfına karşı 'iadesiz satış'
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, ekmek israfının önlenebilmesi ...
İhracatın ilk 5’inde üç Ankaralı dev
Savunma ve havacılık sanayisinde geçen yılın ihracat şampiyonu Ankaralı ...
 
Borsadan tarihi rekor !
Borsa günü 120 bin 701 puanla kapatarak rekor kırdı.
Merkez PPK özetini açıkladı
Merkez Bankası 18 Ocak tarihli Para Politikası Kurulu'nun (PPK) toplantı ...
Ankarakart’ta bakiye krizi
Ankarakart’ın işletmesini yapan özel şirketin sunucusunda meydana gelen ...
 
Emekliye fark ödemesi bugün yapılacak
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2017 yılına ait ek tütün ikramiyesi tutarları ...
54’üncü yılda 54 firmaya ödül
Başkent sanayisine katkı sağlayan 54 firma, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ...
Büyükşehir’e ‘ücretsiz ulaşım’ teşekkürü
Büyükşehir Belediyesi, farklı illerden Başkent’e gelen çeşitli dernek, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri