Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SPOR
24 Nisan 2018 Salı - 10:40

Meşâleler yandı Bayraklar hazır

Ümraniyespor’un, deplasmanda Balıkesir Baltok ile berabere kalmasının ardından, ikinci sıraya yerleşen sarı-lacivertliler, artık bu işi bırakmaz. Kalan 180 dakikadaki rakipler, deplasmanda Manisaspor, içerde ise Adana Demirspor.

Meşâleler yandı Bayraklar hazır

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin 32. haftasında oynadığı final niteliğindeki maçta, Gazişehir Gaziantep’i 4-0 yenen Ankaragücü, Süper Lig yolunda, büyük bir avantajı eline geçirdi. Sezon başından bu yana büyük çekişme yaşadığı rakibi Ümraniyespor, deplasmanda Balıkesir Baltok ile 1-1 berabere kalınca, sarı-lacivertliler son iki haftaya girerken, ikinci sıraya çıktı.

Ankaragücü, kalan 180 dakikada; önce deplasmanda ligden haftalar önce düşen Grandmedical Manisaspor ardından da son hafta kendi sahasında, Adana Demirspor ile karşılaşacak.

29. haftada deplasmanda oynadığı ve 3-1 kaybettiği olaylı Denizlispor maçı sonrasında ikinci sıradaki yerini rakibi Ümraniyespor’a kaptıran Ankaragücü, 32. haftada, aldığı farklı galibiyetin ardından, yeniden kendisini direk Süper Lige taşımaya yetecek, sıralamadaki yere geldi.

33. haftada, lider Çaykur Rizespor ile üçüncü sıradaki Ümraneyispor, İstanbul’da karşılaşacak. Bu müsabakadan çıkacak sonuçlar, ligin zirvesini farklı bir boyuta taşıyabilir.

MANİSA'DAN VİZE İLE DÖNEBİLİR

Çaykur Rizespor’un galibiyeti halinde, Ankaragücü, Manisa’da kazanırsa, Süper Lige yükselişini resmen ilan edecek. Ümraniye-Çaykur Rize müsabakası, berabere tamamlanır, Ankaragücü de kazanırsa, Ankaragücü ile Ümraniye arasındaki fark 3 puana çıkacak ve ikili averajda rakibine üstünlük sağlamış durumda olan Başkente ekibi, Süper Lig vizesini alacak.

Ankaragücü’nün ve Ümraniye’nin kazanması durumunda, son haftaya; Çaykur Rize 63, Ankaragücü 62, Ümraniyespor 61 puanda girecek. Bu ihtimal gerçekleşir, Ankaragücü, son hafta maçını alır ve Çaykur Rize de kendi evinde berabere kalırsa, sarı-lacivertli ekip, şampiyon unvanı ile Süper Lige çıkacak.

Sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medyada üzerinde yaptıkları paylaşımlarda, Ümraniyespor’un puan kaybının ardından büyük bir avantaj elde edildiğini belirtip, takımın, Manisa’dan Süper Lige yükselmiş olarak döneceği inancında olduklarını vurgulayan ifadeler kullandı.

HAK EDEREK KAZANIYORUZ

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, 4-0 kazandıkları Gazişehir Gaziantep maçından sonra yaptığı değerlendirmede, “Rakiplere bakıyoruz, bir de bizim oynadığımız oyunlara bakıyoruz. Biz hak ederek kazanıyoruz” diye konuştu.

Kartal, geçen hafta en önemli rakiplerinden biri olan Ümraniyespor maçında son anlarda yedikleri golle berabere kaldıklarını, bu maçın ardından psikolojik anlamda buraya gelmenin kolay olmadığını belirtip, şöyle konuştu:

“Kadro derinliği olan ve iyi oyunculardan kurulu rakibimize karşı çok iyi hazırlandık. Her şey planladığımız gibi gitti ve istediğimizi aldık. Şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz rakibimizin puan kaybetmesi bize önemli bir avantaj sağladı. Önümüzde iki maç var ve bu iki maçı da kazanıp, hedefe ulaşırız. İnşallah her şey planladığımız gibi olur. Büyük Ankaragücü takımını hak ettiği yere getirmek istiyoruz. Bu takımı herkes destekledi. Herkese teşekkür ediyorum ve inşallah sonu da güzel biter. Hırslıyım, futbol anlamında kaybetmeyi göze alan bir adam değilim. Biz, sezon başından beri herkesle çarpışarak, savaşarak bu puanları topladık.”

STADI AÇIN TALEBİ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, hafta sonunda Grandmedical Manisaspor ile oynayacakları maç için, Manisa 19 Mayıs Stadı konusunda girişimlerde bulunacaklarını belirtti.Yiğiner; “Bizim bir tezahüratımız var. Taraftarımız iyi gününde kötü gününde hep beraberiz diye bağırır. Biz bunu gerçekleştirdik. Kenetlendik ve başarılı olduk. Çok iyi bir teknik ekibimiz ve karakterli futbolcularımız var” diye konuştu.

Yiğiner; “Manisaspor’un durumu ortada. Maçlarına da az sayıda taraftar geliyor. Biz geçen sezon Kayseri’ye, 26 bin kişi ile gitmiş bir takımız. Manisaspor kulüp yetkilileri ile görüşeceğiz. Haftaya oynanacak olan maçımız için, statta boş kalan yerleri bize vermelerini talep edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Milletler Topluluğu’na özel yemek
 
‘İdrar kaçırma’ problemine dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BJK Malatya kaç kaç bitti?
Süper Lig'in 30.hafta karşılaşmasında Beşiktaş Yeni Malatyaspor ile karşılaştı. ...
Fatih Terim'in cezası açıklandı
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupadaki Akhisarspor maçının ...
Şenol Güneş’i yaralayan kişi gözaltına alındı
Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarda teknik direktör Şenol Güneş’i ...
 
Şenol Güneş taburcu oldu
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında dün akşam Fenerbahçe ile oynanan ...
Rakiplere değil İşimize bakarız
Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin 31. hafta maçında, deplasmanda karşılaştığı ...
Osmanlı kritik virajda
Spor Toto Süper Lig’de ateş hattından kurtulma mücadelesi veren Osmanlıspor, ...
 
Yazık oldu Gençler’e
İki kez, iki farklı geriye düştüğü maçta, oyunu biran olsun bırakmayan ...
Gençler ikiye katladı
Süper Ligin ilk 11 haftasında sadece 8 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, ...
Maksimum katkı
Sezon başında Elazığspor’dan transfer edilen Nijeryalı forvet, gol sayısında ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri