Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Anıtkabir’de
MSB'den 19 Mayıs mesajı
MSB'den 19 Mayıs mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
“Narkoçelik-17” operasyonlarında 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
7 Aralık 2015 Pazartesi - 09:34

Martta deneme yıl sonu sefer

Keçiören Metrosu’nda incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, hattın yüzde 99’unun tamamlandığını belirterek, “En geç 2016’nın 3’ncü çeyreğinde burayı hizmete almış olacağız. Mart ayının sonuna kadar deneme sürüşlerini başlatmış oluruz” dedi. Yıldırım metronun

Martta deneme yıl sonu sefer

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Keçiören  Metrosu’nda incelemelerde bulundu. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve bürokratlarla ilk olarak Atatürk Kültür Merkezi’ndeki istasyonu gezerek bilgi alan Bakan Yıldırım, ardından Keçören Belediyesi istasyonunda açıklamalarda bulundu. Keçiören hattını ‘en zor’ hat olarak tanımlayan Yıldırım, metronun oransal olarak yüzde 99’unun tamamlandığını kaydetti. “Ankaralılara şunun taahhüdünü veriyorum. Artık Keçiören metrosu sizin gündeminizde olmasın. Biz her türlü çalışmayı yapıp, söz verdiğimiz günde açacağız” diyen Yıldırım şunları söyledi:

800 BİN KİŞİ SEYAHAT EDECEK

“Çalışmaları yerinde tespit için buradayız. Yaptığımız incelemelerin amacı şu anda iş seviyesi olarak neredeyiz, bundan sonra yapılacak işler nelerdir? Projenin tamamlanıp, hattın hizmete alınması için gerekli tedbirler varsa bunları gözden geçirdik. Toplam uzunluk 9 kilometre 300 metre civarında. Hat hizmete girdiğinde Keçiören’den Ankara’nın merkezine tam kapasite çalıştığında günde 700-800 bin kişi seyahat edecek. Saatteki kapasite 50 bin yolcuya ulaşabilecek. Batıkent- Sincan  ve Kızılay-Çayyolu hatlarını daha önce belediyeden devralmıştık ve kısa sürede 2014 yerel seçimleri öncesi açılışını gerçekleştirmiştik. Keçiören Metrosu’nu devraldığımızda işler biraz daha gerideydi. Daha çok işin başındaydık. En zor hat diyebileceğimiz bu hatta da olağanüstü yoğun bir çalışmayla, bütün hattaki istasyonlar, tüneller, alt yapı işleri hemen hemen bitme noktasına geldi. Oransal olarak yüzde 99 diyebiliriz. Bundan sonraki ufak tefek tamir eksik işlerin tamamlanması olarak yapılacak çalışmalardır.

TRAFİĞİN FARKINDAYIZ

Sinyal sistemi, elektromekanik işlerine de süratle başlanacak. Önümüzdeki yıl 2016 içerisinde de hattın hizmete alınmasının kararını verdik. Keçiörenlilerin bu hatta ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Özellikle Fatih Köprüsü’nde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun trafik, Ankaralıların en büyük beklentisi bir an önce bu metronun hizmete girmesi ve karayolu şehir içi trafiğinin rahatlaması. Tüm bunların farkındayız. Önümüzde araçlarla ilgili bazı dar boğazlarımız var. Sinyal ve elektromekanik işleri ile ilgili bir yargı süreci var, iş çıkmaza girmiş ama bu projenin daha fazla gecikmesini istemiyoruz. Bu konuda B planımızı devreye sokup, 2016’nın 3’üncü çeyreğinde hizmete almış olacağız. Bundan sonraki işler inşaat işleri gibi değil. Sinyalizasyon, mekanizasyonda önünüze ne çıkacağını baştan kestiremiyorsunuz. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacak. 1 saatlik zaman kaybına dahi müsaade etmeyeceğiz.

KEÇİÖREN METROSU GÜNDEMİNİZDE OLMASIN

Bu pazar günü Ankaralılara şunun taahhüdünü veriyorum; Artık Keçiören metrosu bundan böyle sizin gündeminizde olmasın biz her türlü çalışmayı yapıp ve söz verdiğimiz günde de burayı açacağız. Bugüne kadar verdiğimiz sözlerde nasıl gereğini yaptıysak bundan sonrada aynısını yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Amacımız Ankaralı hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırmak, seyahati eziyetten keyfe dönüştürmek. Bu amaçla ekibimizle beraber hummalı bir çalışma içerisine girmiş bulunuyoruz. Zaman zaman ilerlemeleri sizlerle takip edeceğiz. Yine Ankaralılara projenin gidişatı hakkında da bilgiler vermeye devam edeceğiz. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki mart ayının sonuna kadar deneme sürüşlerini başlatmış oluruz.” 
Bakan Yıldırım metronun maliyeti ile ilgili de şöyle konuştu: “Maliyet şu anki harcamalar itibariyle 300 milyon civarında. Ama bundan sonra yapılacak işleri de dikkate alırsak bir 150 milyon daha bunun üzerine gelir. Kesin hesap yüzde beş artı eksiyle bu iş tamamlanır. 450 milyon artı eksi beş.”

AŞKIMIZ KEÇİÖREN METROSU SÖZÜNÜ DEĞİŞTİRİYORUZ

KENDİSİNE iletilen bir notla ilgili de basın mensuplarına bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın sözleri katılımcıları güldürdü. Keçiören Metrosu ile ilgili ‘Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun başlasın ama hiç bitmesin’ sözünü hatırlatan Yıldırım, “Sosyal medyada fenomen haline gelmiş bir söz var. Diyor ki; ‘Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun başlasın ama hiç bitmesin’ Bunu değiştiriyoruz. Aşk için güzel bir söz ama Keçiören Metrosu için o kadar arzu ettiğimiz bir söz değil. İnsanlar arasındaki sevgi, kardeşlik, aşklar devam etsin. Ama hizmetler bir an önce yapılsın. O zaman İnsanların mutluluğu daha fazla artar kardeşliği daha fazla artar. Bu sözü değiştireceğiz 2016 sonunda artık bu söz gündemden kalkmış olacak gençler yeni bir slogan bulmaya hazırlansın” dedi. Bakan Yıldırım, “Kendisinden yeni bir söz önerisi olup olmadığı sorusuna da “Biz açalım ondan sonra söyleriz. Metroyu açmadan söylersek bir anlamı olmaz” yanıtın verdi.

 
OSB’ler alt yapı sorunu yaşıyor
 
Osmanlı’nın derdi gol
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara’dan Iğdır’a şehit kütüphanesi
Ankaralı 2 eğitim gönüllüsü, Iğdır’da, PKK’lı teröristlerin 8 Eylül’deki ...
Küçük balığa 95 bin TL ceza
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler eş zamanlı ...
Kaza sayısı düşüşe geçti
Radyo Trafik Ankara’nın gönüllü muhabirleri aracılığıyla kayıt altına ...
 
Denizsiz şehrin kaptanları
Denizi olmamasına rağmen 8 bini aşkın amatör kaptanın bulunduğu Başkent’te, ...
Danslarıyla engelleri aştılar
Keçiören Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engelli ...
Engelliler Anıtkabir’de
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri ...
 
Gençlere cesaret verdi
Türkiye’ye Paralimpik oyunlarda altın madalya kazandıran ilk Türk kadın ...
15 araçlık zincirleme
Ankara'da yılın ilk kar yağışının ardından yollardaki gizli buzlanmaya, ...
Büyük buluşma
Hürriyet’in, Ankara’daki emlak ve gayrimenkul sektörlerini en iyiye teşvik ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri