Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 10 şahıs yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 10 şahıs yakalandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 7. İstanbul Buluşması’na katıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 7. İstanbul Buluşması’na katıldı
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan'ın babasının cenaze törenine katıldı
Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan'ın babasının cenaze törenine katıldı
HABERLER>SİYASET
19 Mart 2014 Çarşamba - 09:50

Mamak’ın iki yüzü

ANKARA GAZETESİ / Bir zamanlar ‘solun kalesi’ olarak anılan Mamak’ta geçen seçim AK Parti’den belediye başkanı seçilen Mesut Akgül, görevde kaldığı 5 yılda kucaklayıcı stratejisi ile ilçede sempati topladı. CHP’nin adayı Coşkun Torun, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın rüzgarıyla seçime ortak olmaya çalışırken, ilçede AK Parti’nin 17 Aralık süreciyle başlayan genel siyaseti nedeniyle oy kaybı yaşayacağı konuşuluyor.

Mamak’ın iki yüzü

ANKARA  /Ankara Hürriyet, ilçe ilçe, sokak sokak gezerek Başkent yerel siyasetinin nabzını tutmaya devam ediyor. Altındağ ve Sincan’ın ardından sırayı kentin en büyük ilçelerinden biri olan Mamak aldı.
Bir zamanlar “solun kalesi” olarak anılan, türkülere konu olan askeri cezaevi, çöplüğü ve gecekondularıyla hafızalara kazınan Mamak’ta, yerel seçimlere 11 gün kala sandık heyecanı tam anlamıyla hissedilmeye başladı. 568 bin 376 nüfusa sahip olan Mamak’ta resmi rakamlara göre 403 bin 356 seçmen sandık başına gitmesi bekleniyor.
2009 yılında yapılan seçimlerde başkan seçilen Mesut Akgül, belediye başkanlığına yeniden talip oldu. Akgül, görevde kaldığı 5 yıl kucaklayıcı stratejisi ile ilçede sempati topladı. CHP’nin adayı Coşkun Torun, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın rüzgarıyla seçime ortak olmaya çalışıyor.  MHP adayı Ali Rıza Çalkan ise şimdilik yarışa ortak olamadı. Mamak’ta sohbet ettiğimiz vatandaşların birçoğu mevcut belediye başkanı Akgül’ün hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiriyor. Ancak Akgül’ün muhalifleri de özellikle Tuzluçayır ve çevresinden azımsanmayacak sayıda. Eleştirilerin çıkış kaynağı ise genel siyasette yaşanan gerginliğe bağlanırken Akgül’ün aday olduğu Ak Parti yüzünden oy kaybedebileceği düşünülüyor.

ÜLKE GÜNDEMİ RÜZGARI DÖNDÜREBİLİR

Mamak’taki seçim sohbetlerimizin startını Abidinpaşa’da veriyoruz. İlk durağımız Tıp Fakültesi Caddesi üzerindeki bir taksi durağı oluyor. Taksici esnafı hoş bir karşılamanın ardından sözlerine dertli bir şekilde başlayarak, “Mamak’ın nüfusu arttı, bölgede trafik sorunu var. Raylı sistemle çözüm üretilsin” diyor. Çaylarımızı yudumlarken Nurettin Küçükyılmaz, Abidinpaşa’da park alanları ve spor tesislerinin az olmasından yakınıyor.

AKGÜL’ÜN SEVENİ ÇOK

Akgül’ün güzel hizmetler verdiğini de sözlerine ekleyen Küçükyılmaz, “Çoğu Mamaklı kendisini sever. Başka bir partiden başka biri gelse bu hizmetleri yapamaz” değerlendirmesinde bulunuyor. Sohbetimize katılıp ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, Akgül’ün kentsel dönüşüm gibi büyük hizmetleri olduğunu dile getirerek, “Ancak partisinden dolayı kaybedecek. 17 Aralık olayları etkileyecek” şeklinde konuşuyor. Kutludüğün Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen Sadettin Esen ise, “Kutludüğün’de Melih Gökçek pek sevilmez ama ben yine de oyumu vereceğim. Başkanlarımızdan memnunum” diyor. Yeniden yola koyulup Aşık Veysel Mahallesi’ndeki bir balıkçıya giriyoruz. Yenal Yıldırım Mesut Akgül’ün güzel hizmetler yaptığını belirterek, “Gazi Şahin de AK Parti’den başkan oldu ama Akgül kadar güzel çalışmalar yapamadı. Benim oyum Büyükşehir’de Gökçek’e Mamak’ta Akgül’e” dedi.

TUZLUÇAYIR’DA CHP ÖNDE

Bölgeden ayrılarak Tuzluçayır’a gidiyoruz. Ara sokaklara girerek bir köy derneğinin önündeki vatandaşlara görüşlerini soruyoruz. “AK Parti’den misiniz?” diyen mahalleli temkinli yaklaşarak kurum kimliği görmek istiyor. Kimlik gösterince rahatlayan Tuzluçayırlılar, isim ve fotoğraf vermek istemiyor. Tuzluçayır’ın kronik otobüs sorunu yaşadığını belirten vatandaşlar, “Bölgede yeşil alan sıkıntısı var. Yapılan parkların cami adı altında alınmaması gerekiyor” dedi. Bölgede yüzde 90 CHP’nin favori olduğunu söyleyen Tuzluçayırlılar, “Oyumuz hem Büyükşehir’de hem de ilçede CHP’ye. Gökçek gitsin de ne olursa olsun. Üslubunu ve hiçbir şeyini beğenmiyoruz. AK Parti ayrıştırıcı polikita güdüyor. 17 Aralık sürecinin etkisiyle halk gerekli cezayı verecek” şeklinde konuşuyor.

SON DAKİKA GOLÜ YAŞANABİLİR

Tuzluçayır’dan ayrılarak sırasıyla Ege Mahallesi ve Dostlar Mahallesi’ne geçiyoruz. Ege Mahallesi’ndeki vatandaşlar görüşlerini bildirmekten çekiniyor. Zorlukla ikna ettiğimiz bir vatandaş ise, “Her ne kadar Ege Mahallesi’nin Akgül’le arasının iyi olduğu söylense de burada oylar CHP’ye gider, hiç şansı yok” diyor. Dostlar Mahallesi’ndeki seçmenler ise, kendilerine hizmet götürülmemesinden yana şikayetçi oluyor. İsmi vermeyen Dostlar Mahallesi sakinleri Mamak’ta unutulduklarını söyleyerek, “Sağ görüşlü partilere oy verdik ancak 20 yıldır hizmet yok. Kentsel dönüşüm yapıp kendilerine rant sağlıyorlar. Mesut Akgül’den de mutlu değiliz. Burada seçmenin kafası karışık fakat CHP’nin kazanacağını düşünüyorum” dedi. Sandıkta son ana kadar çekişme yaşanacağını ifade eden Dostlarlı vatandaşlar, “Genel siyaset seçimin havasını etkiler. Son dakika golü olabilir” dedi. 

ADAYLAR NE DİYOR

HERKESİN BAŞKANI OLDUM

AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Mesut Akgül, görevde olduğu 5 yıl boyunca hiç kimseyi ötekileştirmeden 570 bin nüfusluk Mamak’ın tamamının belediye başkanı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Her inançtan, her görüşten farklı mezheplere mensup vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşadığı bir ilçedir Mamak. Bundan sonraki dönemde de aynı anlayışla belediye başkanlığına devam etmek için vatandaşlarımızdan yetki istiyoruz.”

YARDIMLAR KESİLMEYECEK

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Coşkun Torun, yeni çalışma alanları, sanayi bölgeleri, yerinde kentsel dönüşüm, tam teşekküllü hastane, Doğukent Üniversitesi ve hafif raylı sistemle ulaşım gibi vaatler sunarak, şöyle konuştu: “Sosyal yardımların CHP gelince kesileceği korkusu yaratılıyor. Kesinlikle kesilmeyecek hatta daha artarak devam edecek. Biz bu işe adil, düzenli ve kaliteli bir anlayış getireceğiz. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.”

MAMAK YETİM BIRAKILDI

MHP Mamak Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Çalkan, Mamak’ı Ankara’nın garibi olarak nitelendirerek, şöyle konuştu: “Bunu söylediğimizde doğru değil diyen çıkmadı. Maalesef bu söylediklerimiz doğru, Mamak yetim bırakılmıştır. En büyük sorun işsizlik, yoksulluk ve imardır. Anketlerde Ak Parti ve MHP yarışıyor, CHP biraz düştü. 1,5 puan fark ile öndeyim. Mamak’ın ticaret, eğitim şehri ve turizm cenneti olmasını istiyorum.”

OY ORANLARI 2009 YEREL SEÇİMLERİ

AK Parti   41,3 121.560
CHP    35,7 105.191
MHP    19,6  57.882

OY ORANLARI 2011 GENEL SEÇİMLERİ

AK PARTİ   49,71 166.655
CHP    34,15 114.494
MHP        11,70  39.217 ANKARA /

 
Korsan afişe ilk suçüstü
 
Dev pankartla helikopter turu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim öncesi kaos teorileri
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir adaylarının ‘Seçimde hile olacak’ iddialarını ...
Fatih Köprüsü’ne alternatif sözü
ANKARA GAZETESİ / Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Keçiören Belediye ...
Taşdelen: 30 Mart bayram olacak
ANKARA GAZETESİ / CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Esat ...
 
SİNCAN’DA ‘AK’ YARIŞ
ANKARA GAZETESİ / ‘Muhafazakar partilerin kalesi’ olarak nitelendirilen ...
Sandıklara yakın takip
ANKARA GAZETESİ / 30 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı ...
İkili yarış Gökçek projesidir
ANKARA GAZETESİ / Ankara’da seçim yarışının iki parti arasında geçtiği ...
 
METROPOLDE İLK DURAK ALTINDAĞ
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet, dış ilçelerin ardından metropol ilçelerin ...
Gökçek helallik istedi
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Meclisi 2009-2014 yılları arasındaki ...
Mansur Yavaş: Rozetimi çıkarıp herkesin başkanı olacağım
ANKARA GAZETESİ / CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Hayırdır; neler oluyor Ankara'da?
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri