DES Başkanı Avcı, Başbakan Erdoğan’ın iktidara gelir gelmez milletvekili lojmanlarını sattığını ve “kamudaki lojman saltanatıyla ilgili duruşunun” bilindiğini ifade ederek, 2002 yılında 224 bin 401 olan lojman ve sosyal tesis sayısının 2010 yılı itibariyle 238 bin 197’ye çıktığını ve lojman sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
Avcı, sendika genel merkezinde sendika yöneticilerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında “Devletin lojman ve sosyal tesis sayısı beklenenin aksine azaltmayıp arttı” dedi. Avcı, yüksek lojman sayısına dikkat çekerken, şunları söyledi:
Yalıtılmış sosyallik
“Lojmanda oturan kamu görevlilerinin sosyalleşme mekânının ordu evleri, polis evleri, hakim evleri, hekim evleri, öğretmen evleri olması, lojman sakinlerinin çocuklarının lojmanların yakınındaki aynı okullarda okuması bu yalıtılmışlığı arttırıyor. Yani toplumsal kaynaşma alanları akrabalık ilişkileriyle sınırlı kalıyor. Bu durum başta memurların ve ailelerinin olmak üzere tüm toplumun kendi içine kapalı bir dünyada yaşamalarına yol açıyor.”
Rakamlarla lojmanlar
DES Başkanı Avcı’nın verdiği bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 46 bin 85, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 43 bin 733, Milli Savunma Bakanlığı’nın 43 bin 155, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 18 bin 448 ve Sağlık Bakanlığı’nın 20 bin 355, Cumhurbaşkanlığı’nın 367, Başbakanlığın 643, TBMM’nin 466 lojmanı ve binlerce sosyal tesisi bulunuyor.