Hazıroğlu, fakültenin ekonomik olarak bu uygulama için ayrı bir bütçesinin olmadığını belirtirken, tüm belediyelerin ortak hareket ederek, konunun çözümüne kavuşturulmasını istedi. Hazıroğlu, şöyle devam etti:
Fakülte olarak hazırız
“Sahipsiz sokak köpekleri gerçekten büyük bir sorun haline geldi. Yerel yönetimlerle iş birliği yapılıp, belirlenen bir tarihte stratejik bir kısırlaştırma çalışması ciddi bir biçimde ve zaman kaybedilmeden derhal başlatılmalıdır. Biz fakülte olarak üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya hazırız. Bu konudu maddi ve manevi imkanları bizden daha iyi olan belediyelerin titizlikle bu konu üzerine eğilmeleri gerekmektedir. Aksi halde Ankara başıboş köpeklerin istilasına uğrar. Belediyelere ait barınaklar, bir pansuman tedavisi gibi köklü bir çözüm. Ancak aynı zamanda yerel yönetimlerle hareket ederek toplu kısırlaşma ile gerçekleşebilir.” dedi.
Ekip var imkan yok
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in de büyük bir özveriyle bu olayı yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr. Hazıroğlu, “Bizim kısırlaştırma konusunda yeterli ekibimiz var, ama maddi imkanlarımız kısıtlı. Bu iş için herhangi bir ödeneğimiz yok. Hayvanseverler tedavi için getirdikleri hayvanlar için hiçbir ödeme yapmak istemiyor. Kısırlaştırma operasyonunda kullanılan ilaç ve malzemeler pahalı ve yekun teşkil ediyor” dedi.